Μετάβαση στο περιεχόμενο

SAP2000 Combos Creator


geodou

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Αναπτύσω κάποιες εφαρμογές σε VB6 σαν βοηθήματα στο sap2000. Ανεβάζω μια πρώτη εφαρμογή η οποία δημιουργεί συνδυασμούς φορτίσεων κατά EC1 και κατά Ν.Ε.Α.Κ με βάση τις φορτίσεις που είναι καταχωρημένες στο αρχείο. Οι συνδυασμοί καταχωρούνται στο $2k file του SAP και μετά με import γίνεται εισαγωγή στο μοντέλο. Γενικά είναι αρχική προσπάθεια γι' αυτό όποιος θέλει να το χρησιμοποιήσει καλό είναι να επικοινωνήσει μαζί μου για διευκρινήσεις. ([email protected]). Μπορεί να στείλει mail στη διεύθυνση αυτή και θα δώσω τηλέφωνο επικοινωνίας. Εύχομαι να φανεί χρήσιμο στους χρήστες του SAP. Αν παέι καλά θα ανεβάσω και άλλες εφαρμογές που αναπτύσσω (κατανομή φορτίων από πλάκες σε δοκούς με τραπέζια - τρίγωνα και όχι με πεπερασμένα, τελική διαστασιολόγηση δοκών με EC2 και άλλα).

Combos_Creator.exe

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

+1 συνάδελφε. Από ότι είδα βέβαια θεωρείς πάντα ότι ο άνεμος έχει ίδια φορά με χιόνι και υπόλοιπα φορτία. Μιλάω προφανώς για στέγαστρα και στέγες. Ιδανικά θα μπορούσε να υπήρχε επιλογή στην οποία να ορίζεται ο άνεμος σαν πίεση ή υποπίεση ώστε να μην συνδυάζεται (σαν υποπίεση) με τις υπόλοιπες μεταβλητές φορτίσεις και στα dead φορτία να είναι ο συντελεστής 1 ή 0.9 (δεν θυμάμαι) αντί για 1.35. Σε καμιά περίπτωση βέβαια μην χαρακτηριστεί σαν αχαριστία από μέρους μου το παραπάνω σχόλιο. Καλή συνέχεια στην προσπάθεια σου!

Edited by SemiRigid
Link to comment
Share on other sites

+1 και από εμένα , αν και χρήστης του Robot.

 

To ότι έχεις υποπίεση δεν σημαίνει ότι είναι λάθος οι παραπάνω συνδυασμοί.. Απλά θα πρέπει να προσθέσει τους συνδυασμούς για την περίπτωση της υποπίεσης δηλαδή 1,00G + 1,5W

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να μην εκφράσω τον σκεπτικισμό μου για τους συνδυασμούς φορτίσεων...

 

Δεν είναι δυνατόν -όσο έχω ασχοληθεί- να παραχθούν οι συνδυασμοί σωστά από ένα σύστημα που δεν λαμβάνει υπόψη την γεωμετρία του φορέα.

 

Επιπλέον, αν προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε κατά γράμμα το γράμμα του κανονισμού (του ΕΝ 1990, αλλά και όλων των άλλων), οι συνδυασμοί που προκύπτουν είναι αναρίθμητοι...

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.