Μετάβαση στο περιεχόμενο

imhotep

Recommended Posts

Βιντεο της προχτεσινής συναντησης μπορειτε να παρακολουθησετε εδω:

 

http://synelefsimixa....wordpress.com/

 

Οπως βλέπετε ηταν μια δυναμική διαμαρτυρία και προσωπικα θεωρω οτι ειναι κριμας που δεν παραμείναμε επ αόριστων στον χώρο!

Ελπιζω μελλοντικά οι συναδελφοι που θα ερθουν να βοηθήσουν εστω και με την παρουσία τους, να ειναι πολύ περισσοτεροι.

 

Παρακαλω προωθήστε τα όσο μπορειτε σε αλλους συναδελφους.

Edited by John5
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 67
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Νέα κινητοποίηση στο ΔΣ του ΕΤΑΑ την Πέμπτη 4.4.13, στις 2 μ.μ.

Απαιτούμε την ανατροπή των αποφάσεων αύξησης και αποστολής των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών στους συναδέλφους.

Καταγγέλλουμε τη στάση του Προέδρου του ΕΤΑΑ κ. Σελλιανάκη ο οποίος υπονομεύει με κάθε τρόπο την εκ νέου συνεδρίαση του ΔΣ/ΕΤΑΑ , στερώντας τη δυνατότητα να συζητηθεί το θέμα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.

 

Καθε επιπλέον παρουσία θα είναι πολυτιμη.

Για ευνοήτους λογους μην προσέλθετε τελευταία στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ είμαι στα; προ του 1993 παρόλο που είναι μηχανικός από το 1997 γιατι είχα κάτι ΙΚΑ από το 1990. Μετρούσε πότε εντάχθηκε κάποιος στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα και όχι πότε γράφτηκε στο ΤΣΜΕΔΕ.

Παρόλα αυτά έχω αύξηση από 2015 σε 2310.

Οπότε μην λέτε ότι οι παλιοί δεν έχουν αυξήσεις.

Και περιμένω και τα αναδρομικά.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν είπε κανείς συνάδελφ πως δεν έχουν άυξηση οι προ του 1993 ασφαλισμένοι, απλώς πως για τους μετά του 1993 οι αυξήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες και βαρύτερες!

Link to comment
Share on other sites

Οι προ του 1993 έχουν μια μικρή αύξηση η οποία παγιώνεται και δεν ξανααυξάνει . Σε εμάς κάθε 3 χρόνια θα <<τρώμε>> και κάτι παραπάνω........

Link to comment
Share on other sites

Ενημέρωση από την κινητοποίηση στο ΕΤΑΑ την Πέμπτη 4.4.2013

 

------=Πριν καν συγκεντρωθούμε πληροφορηθήκαμε ότι δεν ήταν πρώτο θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση η αναστολή υλοποίησης των αυξήσεων, η ακύρωση των ειδοποιητηρίων και η αποστολή νέων με τις παλιές εισφορές αλλά το θέμα :”Είσπραξη Αναδρομικών εισφορών από παλαιούς και νέους ασφαλισμένους από 01/07/2011 (Ν.3986/11) – Είσπραξη Αναδρομικής Εισφοράς υπέρ ΟΑΕΔ από 01/01/2011 (Ν.3986/11)”. Το θέμα με αυτή τη διατύπωση εισήχθει κατόπιν αιτήματος 5 μελών της ΔΕ του ΕΤΑΑ στις 2/4. Μετά από διαμαρτυρίες των συγκεντρωμένων δέχθηκαν οι “εκπρόσωποι μας” να προτείνουν την εισαγωγή προ ημερησίας διάταξης του θέματος της ακύρωσης των ειδοποιητηρίων.

-----Hρθε στη δημοσιότητα έγγραφο του Υπ. Εργασίας (με υπογραφή φαρδιά πλατιά του κου Βρούτση) το οποίο καλεί το ΕΤΑΑ να αποστείλει και να εισπράξει σύντομα και τα αναδρομικά (από 1/7/2011) ζητώντας επιπλεόν 80.000.000 € για το 2013 και 82.700.00 € για το 2014. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι τα παραπάνω αποτελούν δέσμευση της κυβέρνησης προς ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ

-------Η συνεδρίαση ξεκίνησε με 8 παρόντα μέλη από τα 13. 2 εκπρόσωποι των μηχανικών, ένας των γιατρών, ένας των οδοντιάτρων, μια συμβολαιογράφος, ένας συνταξιούχος, ένας νομικός και ο Πρόεδρος κος Σελλιανάκης.

Η συνέχεια ήταν προδιαγεγραμμένη, ψήφισαν 4 υπέρ και 4 κατά της πρότασης μας μια και ο εκπρόσωπος των γιατρών (να τον χαίρονται οι γιατροί) δε στήριξε την αναστολή των αυξήσεων και με τη χρήση της διπλής ψήφου του προέδρου δεν πάρθηκε η απόφαση.Αλήθεια οι φορείς των γιατρών και των δικηγόρων τι έχουν να πουν για τη στάση των εκπροσώπων τους.

Όπως ήταν φυσικό η συνεδρίαση διακόπηκε από τους συγκεντρωμένους οι οποίοι αφού περίμεναν υπομονετικά και με πολλές υποχωρήσεις επί 6 περίπου ώρες, μπήκαν στο χώρο της συνεδρίασης και περιποιήθηκαν ...................... τον πρόεδρο και τους λοιπούς αποφασισμένους εγκάθετους να ρημάξουν εμάς, τις ζωές μας, το μέλλον μας.

Link to comment
Share on other sites

εγω θα κρατήσω αυτό το κομμάτι της επιστολής που εστάλει στον Αναστασιάδη και λοιπούς στην Κύπρο.Δυστυχώς εδώ δεν έφτασε.

Μακάρι να το κάνουν πράξη και να περάσουν και προς τα εδώ.

Link to comment
Share on other sites

.....Αποκαλύπτει μάλιστα ότι τα παραπάνω αποτελούν δέσμευση της κυβέρνησης προς ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ

 

Οπότε μην περιμένεις να αλλάξει τίποτα γιατί σε αυτά μας πάνε πίπα-κώλο

 

ΥΓ. Το περιποιήθηκαν αν δεν συνοδεύεται με μώλωπες δεν λέει τίποτα....

 

ΥΓ2. Γιατί δεν βγάζεις και το άλλο έντυπο που ήταν κατά του ΤΕΕ?? Θα το σκανάρω αργότερα......τώρα βαριέμαι να ασχολούμαι με το θέμα....χόρτασα με γαβ γαβ χτες...

Link to comment
Share on other sites

Όπως αποκάλυψε χθες ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Χρίστος Σπίρτζης, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Χρίστος Σταϊκούρας που είναι μηχανικός στο επάγγελμα, με επιστολή που απέστειλε στο Επιμελητήριο ζητά την διαγραφή του από το ΤΕΕ.

Στελέχη του επιμελητηρίου υποστηρίζουν ότι ο λόγος της διαγραφής είναι οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές που ήδη έχουν οδηγήσει σε στραγγαλισμό τον κλάδο. Με λίγα λόγια ούτε ο υφυπουργός Οικονομικών και καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών δεν θέλει να πληρώνει όσο θεσμοθετεί το υπουργείο του!

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=269280

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.