Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης σε κτίσμα με άδεια ναοδομίας


Recommended Posts

Σέ κτήριο με άδεια οικοδομής απο την ναοδομία το 1983 απαιτείται λόγω λειτουργίας απο το1983 σαν μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων άδεια ίδρυσης και λειτουργίας απο την νομαρχία όμως ηαντίστοιχη διεύθυνση της νομαρχίας ζητά άδεια οικοδομής απο την πολεοδομία και όχι απο την υπαρχουσα ήδη της ναοδομίας .η πολεοδομία δήλωσε ότι δεν μπορεί να βρεί λύση άλλη απο αυτήν της εκ νέου κατάθεσης νέου φακέλλου.όμως η νομαρχία έχει δώσει ήδη λειτουργική προέγκριση.το κόστος θα έιναι μεγάλο και το κτήριο φιλοξενεί μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Υπάρχει αδιέξοδο.

Link to comment
Share on other sites

όπως το διαβάζω χωρίς να γνωρίζω τη νομοθεσία για τους ναούς

 

η πολεοδομία κανονικά (ασχέτος αν είναι ναός) θα έπρεπε να σας ζητήσει νομιμοποίηση αυθαιρέτου

και όχι κατάθεση νέου φακέλλου

δηλαδή κάνει και τα στραβά μάτια

Link to comment
Share on other sites

Η πολεοδομία σας λέει να βγάλετε μία αλλαγή χρήσης από κατοικία σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων.Εγώ αυτό καταλαβαίνω.Θα απευθυνθείτε σε έναν μηχανικό ο οποίος θα προχωρήσει τον φάκελο.Ο λόγος της νέας άδειας είναι προφανώς οτι μπορεί να γίνουν αρχιτεκτονικές εσωτερικές διαρυθμήσεις στο χώρο,προσθήκες τουαλετών,κουζινών κ.τ.λ.Ένας μηχανικός θα σας τα εξηγήσει.

Myri γιατί νομιμοποίηση αυθαιρέτου?

Link to comment
Share on other sites

μάλλον δεν καταλάβαμε ποιό είναι το πρόβλημα

Το πρόβλημα είναι ότι το κτήριο έχει όλη την απαιτούμενη υποδομή για μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων απο της κτήσεώς του.Γι αυτό τον λόγο και πήρε και λειτουργική προέγκριση απο την[glow=red:e70dc5f51a] Νομαρχία[/glow:e70dc5f51a].Αφού η άδεια οικοδομής με την οποία κτίστηκε είναι απο την Ναοδομία και έχει εκδοθεί για Ενοριακό Κέντρο μήπως πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες τις η Ναοδομία?

Link to comment
Share on other sites

1) υπάρχει κτίριο με άδεια του 1983 από τη Ναοδομία (χωρίς άδεια από την Πολεοδομία) με χρήση και προδιαγραφές ως μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων

αυτό άραγε είναι νόμιμο; η θα έπρεπε να υπήρχε και από την Πολεοδομία;

 

2) έχετε άδεια λειτουργίας από τη Νομαρχία (πότε; )

τότε αφού υπάρχει η άδεια της Νομαρχίας γιατί θέλετε να την ξαναβγάλετε;;;

 

3)η αρχική άδεια της Ναοδομίας αφορούσε Ενοριακό Κέντρο

ποιός έβγαλε την άδεια;;; ποιός μηχανικός εννοώ;

αν το κτίσμα ανήκει στην εκκλησία σλιγουρα γνωρίζετε οτι υπάρχει Τεχνική Υπηρεσία που γνωρίζει τέτοια θέματα απ' έξω και ανακατωτά

 

4) η νομαρχία ζητά βεβαίωση κύριας χρήσης (που την παίρνει κανείς από την Πολεοδομία)

και αντίγραφο Οικοδομικής άδειας

αν η άδεια έπρεπε να έχει εκδοθεί στην Πολεοδομία καλώς επιμένει για αυτό

 

5) η Πολεοδομία ζητά κατάθεση νέου φακέλλου

αν η Πολεοδομία κρίνει παράνομη την άδεια της Ναοδομίας τότε θεωρεί το κτίσμα αυθαίρετο > δηλαδή χρειάζεται νομιμοποίηση αυθαιρέτου, πρόστημα κλπ

μήπως η Πολεοδομία ζητά απλά αλλαγή χρήσης από πχ Ενοριακό Κέντρο σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων

 

6)το κόστος θα έιναι μεγάλο

δυστυχώς όταν τα πράγματα δεν γίνονται σωστά από την αρχή το συνολικό κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο,

η ταλαιπωρία μας ανεκτίμητη και το απότέλεσμα αμφίβολο

 

προσπαθήστε να ξεμπερδέψετε την κατάσταση νόμιμα μια και έξω

Link to comment
Share on other sites

1) υπάρχει κτίριο με άδεια του 1983 από τη Ναοδομία (χωρίς άδεια από την Πολεοδομία) με χρήση και προδιαγραφές ως μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων

αυτό άραγε είναι νόμιμο; η θα έπρεπε να υπήρχε και από την Πολεοδομία;

 

Δυστυχώς χρειάζεται μία γενική διευκρίνηση: ποια κτήρια εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Ναοδομίας? Ψάχνοντας στη νομοθεσία βρήκα μεν να αναφέρονται ρητά οι ιεροί ναοί (μετά των συμπληρωματικών κτισμάτων) αλλά πέτυχα και κάποιες αποφάσεις ΣτΕ (αν θυμάμαι καλά) που αναφέρονται και σε άλλα κτήρια (π.χ. σχολή Βυζαντινών μουσικών σπουδών) χωρίς όμως λεπτομέρειες.

 

Δηλαδή επιτρέπονται περισσότερες χρήσεις αρκεί ο ''εργοδότης'' να είναι η Εκκλησία?

 

Και αν επιτρέπονται, η Ναοδομία εξακολουθεί να έχει το βασικό έλεγχο σε αλλαγές χρήσης ή αλλαγές άλλης φύσεως στα κτήρια που η ίδια έχει εγκρίνει? (παράλογο θα ήταν πάντως το αντίθετο...αρκεί να τηρούνται τα όσα αναφέρονται σε τοπογραφικό, διάγραμμα κάλυψης).

 

Αν τα παραπάνω ισχύουν τότε στη συγκεκριμένη περίπτωση, και εφόσον το κτήριο φροντίδας ηλικιωμένων δεν άλλαξε χέρια, η πολεοδομία λογικά το μόνο που πρέπει να (ξανα)κάνει (για το φάκελο που θέλει η νομαρχία) είναι έλεγχο τοπογραφικού και διαγράμματος κάλυψης. Θα συμφωνήσω ότι άδεια ονόματι ''Αλλαγή χρήσης από Ενοριακό Κέντρο σε Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων'' είναι η ενδεδειγμένη.

 

 

Κατάργηση της Ναοδομίας όχι τώρα...ΤΩΡΑ!

Link to comment
Share on other sites

ναι, αυτά που λες τα έχει πάρει το αυτί μου

 

όπως και οτι ως συμπληρωματικά κτίρια ναών, έχουν κτιστεί του κόσμου τα αυθαίρετα και όχι μόνο όταν εργοδότης είναι η εκκλησία

αλλά όπως σε όλες τις περιπτώσεις να κάτι δεν έγινε σωστά θα το βρεις μπροστά σου

---------------

τώρα για τη συγκεκριμένη περίπτωση από τις πληροφορίες που έχουμε δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τι συμβαίνει

 

αλλά προφανώς όταν πρόκειται για μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων πρέπει να τηρούνται όλες οι προδιαγραφές ασφάλειας και υγείας

Link to comment
Share on other sites

Σε μια περίπτωση που είχα δουλέψει (σχεδία – στατικά) για συμπληρωματικό κτίριο σε προαύλιο χώρο ιερού ναού, αυτό που κατάλαβα ήταν ότι η ναοδομία δίνει την έγκριση της στο πώς θέλει να είναι ο χώρος και κάποιες άλλες λεπτομέρειες αρχιτεκτονικών κυρίως . Τα υπόλοιπα είναι σαν μια κανονική άδεια κτιρίου.

Δηλαδή η ναοδομία από αυτά που κατάλαβα τότε είναι το όργανο της εκκλησίας το οποίο κάνει τον έλεγχο στα κτιριακά και δεν είναι σε καμιά περίπτωση πολεοδομία η οποία έχει και τον τελευταίο λόγω.

 

Στην ναοδομία είναι πολύ εξυπηρετικοί και σίγουρα αν τους πάρεις ένα τηλέφωνο θα σου λύσουν πολλές απορίες που τυχόν έχεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.