Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετο κτίσμα στην μέση δύο αγροτεμάχια με διαφορετικούς ιδιοκτήτες (πατέρας και γιος) προς νομιμοποίηση.


roudipapado

Recommended Posts

Γεια σας συνάδελφοι,έχω το εξής θέμα: Αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση εμβαδού 750,00 τ.μ. έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια Εμπορικής Αποθήκης διαστάσεων (12.00 Χ 8.00)=96,00 τ.μ., τηρώντας τις πλάγιες αποστάσεις και τις αποστάσεις από τον άξονα τις οδού ιδιοκτησίας (Πατέρας και Μάνα). Εντούτοις το κτίριο από (12.00 Χ 8.00) γίνεται (12.00 Χ 25.00) επεκτάθηκε σε όμορο αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση εμβαδού 1680,00 τ.μ. ιδιοκτησίας (Πατέρας Μάνα και γιος). Το κτίριο συνεχίζει και τηρεί πλάγιες αποστάσεις , απόσταση από επαρχιακό δίκτυο Ο.Κ., δεν έχει υπερβάσεις δόμησης, κάλυψης , ύψος κ.τ.λ., από τα επιτρεπόμενα μεγέθη των όρων δόμησης για τα εκτός σχεδίου δόμησης για εμπορικές αποθήκες, εννοείται ότι το μετράω ως ενιαίο αγροτεμάχιο και ισχύουν όλα αυτά. Όλα αυτά τα έχω συζήτηση και με την πολεοδομία και Ο.Κ.

Εντούτοις θα μπορούσα να προχωρήσω σε έκδοση οικοδομικής αδείας μιας και δεν έχω πολεοδομικές παραβάσεις από τα επιτρεπόμενα μεγέθη, αλλά έχω να κάνω με δυο διαφορετικές ιδιοκτησίες μια είναι (Πατέρας και Μάνα) και η άλλη (Πατέρας Μάνα και γιος). Αν ήταν (Πατέρας και Μάνα ή και γιος) και αντίστοιχα (Πατέρας και Μάνα ή και γιος) δεν θα είχα πρόβλημα θα μετριόταν σαν μια ιδιοκτησία. Αυτό είναι το πρόβλημα μου. Αυτό που λέω εγώ είναι ότι από την στιγμή που το κτίριο τοποθετήθηκε και στα δυο αγροτεμάχια αυτομάτως ενοποιήθηκε , έτσι κι αλλιώς σ' αυτό συμφωνούν και οι ιδιοκτήτες.Την άποψη σας θα ήθελα πάνω στο θέμα αυτό, ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

- κατ' αρχας δεν μπορεις να κανεις συνενωση των δυο αγροτεμαχιων...γιατι θα χασεις την παρεκκλιση....λογω μεταβολής του χρονου δημιουργιας

- η πρωτη αποθηκη, πρεπει να εχει παραβιαση Δ προς την μερια που "συνορευει" με το δευτερο, αφου, όπως ειπες επεκταθηκε στο β' αγροτεμαχιο

[ προφανως, κατα την ΟΑ δεν "κολλουσε" με το οριο του΄, εκτος αν πηρες παρεκκλιση να κολλησεις στο οριο αυτο...μαλλον χλωμο το βλεπω...]

-εχει ξανασυζητηθει το θεμα αυτο απο περισυ...τον ενα αγρο τον ειχε ο συζυγος και τον αλλον η συζυγος, δξ πως τελειωσε...

 

θεωρω οτι εχεις "δυο" κτιρια" σε δυο αγρους...

απλα, αντι να χωριζονται μεταξυ τους...ειναι ενωμενα..."δια κατεδαφισεως της μεσοτοιχιας"...???

 

.αυτο πρεπει να αντιμετωπισεις...με ποιον τροπο θα συνεχισεις...

 

θα ακουσουμε και την γνωμη των λοιπων...

εν αναμονη

Link to comment
Share on other sites

έχουμε τα εξής δεδομένα λοιπόν.

Εκδόθηκε άδεια για αποθήκη 12Χ8=96 τ.μ στο γήπεδο των 750 τ.μ και κατά την κατασκευή έγινε αυθαίρετα μεγαλύτερο το κτίριο κατά 12Χ(25-8=17)=204 τ.μ. και τμήμα του κατασκευάστηκε στο όμορο οικογενειακό γήπεδο.

 

Εξέτασε την υπαγωγή στο ν. 4014 .

Δυο διαφορετικες δηλώσεις κατά τη γνώμη μου για 2 ακίνητα. Η πρώτη θα αφορά τις υπερβάσεις που αφορούν στο μικρό ακίνητο με συντελεστή 1 (με οικοδομική άδεια) . Η δεύτερη στο πλήρως αυθαίρετο τμήμα του κτιρίου(δηλαδή σαν να είχε κατασκευαστεί ένα δεύτερο ξεχωριστό αυθαίρετο κτίριο) που ανήκει στο μεγαλύτερο ακίνητο.Με πλήρη αναφορά και στις 2 τεχνικές εκθέσεις του ιστορικού και του λόγου που αντιμετωπίζεται έτσι η περίπτωση. Θα μπορούσες ίσως να "δείξεις" στα σχέδια εσωτερικό τοίχο στο όριο των 2 ακινήτων. Όποτε, αφού τα 2 ακίνητα δεν έχουν πλέον αυθαιρεσίες, συμβολαιογραφικά νομίζω πως μπορείς να προχωρήσεις στο να γίνει συνιδιοκτήτης και ο γιος στο πρωτο ακίνητο. Οπότε έχοντας τους ίδιους ιδιοκτήτες και τα 2 ακίνητα, να επιλέξουν αυτοδίκαιη συννένωση μεταβάλλοντας κατά κάποιο τρόπο τα ποσοστά συνιδιοκτησίας μεταξύ τους.Ο νομικός μας θα σου απαντήσει αν αυτό μπορεί να συμβεί. (Καλησπέρα Δημήτρη).

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

παυλε, καλησπερα,

πολυ σωστός,

 

μια απαντηση με πολλα +...

 

ειδικα για εκεινον το εσωτερικο τοιχο που θα "δειξεις"

 

[και ο οποιος ηταν "εκει" οταν πηγες εσυ....τι εγινε μετα...αγνοεις...]

 

συμπληρωνω,

για την τυχον συνενωση...προφανως μετα τον 4014 μπορει να γινει

φυσικα, με το αναλογο κοστος...

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας , αλλά θέλω να σας επισημάνω τα εξής:το κύριο μέλημα μου είναι να προβώ σε νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών ,(κόστος παραβόλου 2.000€) , αντί της τακτοποίησης που έχει δυσμενέστερο κόστος (περίπου 26.000€) . Όσο αφορά την κατά παρέκκλιση αρτιότητα , ο υπάλληλος της πολεοδομίας μου διαμήνυσε ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα στην έκδοση οικοδομικής αδείας με την συνένωση των δυο αγροτεμαχίων εφόσον ήταν οι ίδιοι συνιδιοκτήτες υποδεικνύοντας μου το εξής Εγγρ-31052/5908/7-6-83 το οποίο βελτιώνει την κατά παρέκκλιση αρτιότητα.Το κώλυμα του υπαλλήλου είναι η διαφορετικότητα των ιδιοκτητών και μόνο αυτό σε όλα τα άλλα είμαι Ο.Κ.

 

Εγώ τώρα διερωτώμαι αφού στο Ν.4014/11 με υπεύθυνη δήλωση του ενός από τους συνιδιοκτήτες μπορεί να γίνει υπαγωγή (είτε προς τακτοποίηση είτε προς νομιμοποίηση) ενός ακινήτου, μήπως με την υπεύθυνη δήλωση του γιου ότι συναινεί στην ένταξη (αφού το δικό του ποσοστό συνιδιοκτησίας θίγεται από την καταπάτηση του αυθαιρέτου) μπορεί να γίνει αυτοδίκαιη συνένωση (όπως αναφέρει ο Pavlos33) των δυο ακινήτων και να προχωρήσει η υπόθεση.

 

'Όπως βλέπεται το θέμα είναι κυρίως νομικό διότι για να προχωρήσω στην νομιμοποίηση, η πολεοδομία μου ζητάει ίδια ποσοστά συνιδιοκτητών στα γήπεδα, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση σε τον Ν.4014 αφού για την έκδοση βεβαίωσης (στην περίπτωση νομιμοποίησης) αυτή εκδίδεται μόνον όταν εκδοθεί η άδεια!!!!!!!!!! (κενό νόμου για τέτοιες περιπτώσεις).

 

Άλλος μου είπε να το πάω προς τακτοποίηση, να πληρώσει ο πελάτης το 30% του συνολικού προστίμου ώστε να εκδοθεί η βεβαίωση, στη συνέχεια να προβεί στη σύνταξη νέων συμβολαίων με ίδια ποσοστά και μετά να αλλάξω με αίτηση στο σύστημα την δήλωση από τακτοποίηση σε νομιμοποίηση. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

εφόσον μεταβίβαση δεν γίνεται προ τακτοποίησης, τοτε ο 4014 φαντάζει ως η μοναδική-ακριβή βεβαίως-λύση.

Δεν έχω κάποια νεώτερη σκέψη πέρα από ότι ανέφερα στο #3 τα οποία συμπίπτουν και με το τελευταίο που αναφέρεις (τη γνώμη συναδέλφου).

Όμως ακόμη και το 30% να πληρώσει και σωστό είναι, κάποια στιγμή, μέσα στο χρονοδιάγραμμα των δόσεων, θα πρέπει να εξοφληθεί όλο το πρόστιμο για να μη βγεί το κτίριο αυθαίρετο

Link to comment
Share on other sites

Τελικά η λύση παιδιά ειναι η εξής:Ανοίγω ενα φύλλο καταγραφής μόνο για το τμήμα (πατέρα μάνα) που σ' αυτό το κομμάτι υπάρχει και η οικοδομική άδεια πληρώνει όλες τις παραβάσεις ως προς τακτοποίηση , δημιουργείτε συμβόλαιο (πατέρα μάνα γιός) αναφέρεται στην τεχνική έκθεση και συνεχίσω σε άλλο φύλλο καταγραφής προς έκδοση οικοδομικής αδείας για όλο το κτίριο αφού τώρα έχω και στα δύο τα ίδια ποσοστά έτσι όπως τα θέλει και η πολεοδομία για να μπορώ να συνεχίσω.Άρα έλυσα το πρόβλημα μου με την δημιουργία του νέου συμβολαίου(στο πρώτο φύλλο καταγραφής) και προχωρό προς οικ. άδεια για όλο το κτίριο σε δεύτερο φύλλο καταγραφής στην ίδια αίτηση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.