Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εμβαδό αποδοχής με εμβαδό πράξης διαφορά 0,5 τ.μ


Recommended Posts

Σε διορθωτική πράξη εφαρμογής εντόπισα διαφορά στο αρχικό εμβαδόν του οικοπέδου 0.4 τ.μ.

στον πίνακα της πράξεως εφαρμογής από την πράξη αποδοχής κληρονομιάς .

 

Έχει νόημα να αλλάξω τους πίνακες για μια τόσο αμελητέα ποσότητα ; Γιατί φοβάμαι πως αν την διορθώσω θα γελάει και η καθαρίστρια της πολεοδομίας με μένα...

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Θωμά,

αν σε υποχρεώσει ο συμβολαιογράφος κάν'το :!: Εξ' άλλου αμοίβεσαι γι' αυτό. Τί 0.40 τί 4.0 τί 40....

 

Οσο για τη καθαρίστρια, μάλλον είναι αλλοδαπή και δεν καταλαβαίνει...

Link to comment
Share on other sites

thomas

 

Η συμβ/φος πιθανότατα θα σου ζητήσει το εμβαδό του οικοπέδου να ταυτίζεται με αυτό της πράξης εφαρμογής.

Δική μου συμβουλή κ κάνε ότι θες μετά,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ αλλά είναι για να κάνεις τη δουλειά σου:

Η απόκλιση που έχεις είναι μικρή,οπότε παράτα το total station κ δείξε ό,τι λέει η πράξη.Δεν μπορείς να διανοηθείς πόσο άσκοπο τρεξιμο θα έχει ο πελάτης σου αν δεν το μαγειρέψεις.Άσε τις ακρίβειες για τις εκτός σχεδίου μετρήσεις.Ξέχωρα που αν στο εντός δεν συμφωνήσεις με Π.Ε. μπορεί να ταράζεις τα νερά κ να ξεθάψεις το θηρίο,αν ο πελάτης σου είναι μουρλός,να πάει ΣτΕ.Άσε τα πράγματα στην ηρεμία τους και ακολούθα Π.Ε. κ βρες κάποιο παραμύθι να πεις.

Αυτά για να προλάβω να σε γλυτώσω.Αν δεν συμφωνείς,κάνε ό,τι νομίζεις κ μετά από κάνα δυο τέτοιες περιπτώσεις που θα σου τύχουν τα ξαναλέμε....

Κ γενικά μην ξεφεύγεις από Π.Ε διότι οι συμβ/φοι έχουν εγκύκλιο που ακολουθούν και δεν καταλαβαίνουν τα επιστημονικά μας,όπως ακριβώς δεν καταλαβαίνουμε εμείς σε αυτούς.Τετοια προβλήματα τα λύνει η πολεοδομία,γι' αυτό κ υπάρχει,ΔΕΝ είναι αρμοδιότητά μας πλέον.Πάντα Π.Ε. εκτός κ αν βρεις γιγαντιαίο λάθος.Το συμβόλαιο ή η Άδεια θα είναι ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΑ έτσι,ενώ αλλιώς ρισκάρεις το όνομά σου κ κανένας δεν θα πάρει το μέρος σου.Στην τελική για άδεια κάνε 2 τοπογραφικά,ένα της αδείας κ ένα κατασκευαστικό κ είσαι ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ.Κ κάτι ακόμα:πάντα η απόκλιση επί το έλαττον περνάει από τους παντες.ΚΑΝΟΝΑΣ.Το αντίθετο δεν ισχύει

Καλή τύχη

Link to comment
Share on other sites

Thomas, στην θέση σου δεν θα έκανα τίποτα δηλ. να κάνεις διορθωτική στην διορθώτική για 0.4 τ.μ. αρχικού εμβαδού ιδιοκτησίας, κάτι το οποίο δεν πρόκειται να επηρρεάσει το τελικό έμβαδόν του προκύπτοντος από την πράξη οικοπέδου. Απλά το επιπλέον στο αρχικό εμβαδόν θα το αποζημιωθεί ο πελάτης και θα συμψηφισθεί με την εισφορά του σε χρήμα. Οπότε ,στην πράξη, δεν προκειται να κερδίσει μεγαλύτερο οικόπεδο, ενώ τα έξοδα που θα κάνει για την αμοιβή σου, τα πιστοποιητικά του υποθ/κείου κλπ κλπ θα είναι περισσότερα από το "λογιστικό" κέρδος που θα έχει.

Καλη συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για κάθε συναδελφική παραίνεση .

 

Εδώ στην Ελλάδα ισχύει το : " όποιος μπλέκει με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες " . Δυστυχώς το σύστημα είναι αρκετά δύσκαμπτο σε τέτοιες υποθέσεις αλλαγών .

 

Η διορθωτική γίνεται τυπικά . Επειδή δεν έγινε δήλωση ιδιοκτησίας και δεν προσκομίστηκαν κύριοι τίτλοι.

 

Δε θα κάνω καουμποιλίκι να το παίξω " έξυπνος " για μισό τετραγωνικό και να δημιουργήσω πρόβλημα, στον άνθρωπο να τον βάλω σε χρονοβόρες διαδικασίες .

 

Εξάλλου 10 (καλοί) τοπογράφοι να το μετρούσαν στο μισό τετραγωνικό σίγουρα θα έπαιζαν .

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Αν κάνεις ούτως ή άλλως την διορθωτική για να διορθώσεις το όνομα τότε βάλε μέσα και την διόρθωση ώστε να ταιριάξει το εμβαδόν με τον τίτλο. Κατάλαβα οτι θα γίνοταν η διαδικασία μόνο για τον λόγο αυτόν. Σε αυτή την περίπτωση ,θα άλλαζα και το εμβαδόν όπως είπες. καλη συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δεν ξέρω αν το θέμα μου "κολλάει" εδώ, αλλά ελπίζω να πάρω κάποια απάντηση...

Σε οικόπεδο εντός σχεδίου με κτίσμα (σε περιοχή πυκνοκατοικημένη) που υφίσταται από το 1950, έγινε νέα εμβαδομέτρηση και βρέθηκε 10 τμ μεγαλύτερο από αυτό που λεέι το συμβόλαιο.

Το υπάρχον κτίσμα έχει δηλωθεί στο κτηματολόγιο, όπου φαντάζομαι πώς έχει αναγραφεί και το αρχικό εμβαδό του οικοπέδου, οπότε τι γίνεται με αυτή τη διαφορά?? Στην πολεοδομία για παράδειγμα, ποιό εμβαδό θα θεωρήσουν ως σωστό για την έκδοση νέας άδειας, το παλιό ή το νέο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

desptsouk σε τέτοιες περιπτώσεις εγώ κάνω το εξής:

 

Αναγράφω στο τοπογραφικό της αδείας 2 εμβαδά.

1. Εμβαδόν βάση τίτλου

2. Καταμετρηθέν εμβαδόν

Χρησιμοποιώ το δυσμενέστερο από τα δύο (δηλ. το μικρότερο) για τον υπολογισμό της κάλυψης και της δόμησης.

 

Σε όσες περιπτώσεις εφάρμοσα το παραπάνω δεν είχα κανένα πρόβλημα στην πολεοδομία.

Βέβαια μιλάω για μικρές αποκλίσεις στο εμβαδόν.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι συνάντησα την εξής περίπτωση. Σε περιοχή με κυρωμένη πράξη εφαρμογής το οικόπεδο βάσει συντεταγμένων έχει εμβαδόν που υπολογίζεται σε 268,07 ενώ στον πίνακα της πράξης αναγράφεται εσφαλμένα 268,12. Δηλ. διαφορά 0,05 τ.μ.

 

Λέω να αναγράψω το οικόπεδο με τις ορθές συντ/νες αλλά στο τέλος να αναγράψω το εμβαδόν της πράξης. Χλωμό να το δεί κανείς και να ασχοληθεί έτσι δεν είναι?

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς αυτό να κάνεις. Προσωπικά αμφιβάλλω εάν υπάρχει έστω και ένα οικόπεδο σε έστω και μία πράξη που να βγάζουν οι συντεταγμένες του το εμβαδόν ακριβώς που αναγράφεται στους πίνακες :P

Πέρα από την πλάκα όμως, δεν πρόκειται θεωρώ κάποιος ενδιαφερόμενος να δώσει βάση σε τέτοιες διαφορές :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.