Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προδιαγραφές σύνδεσης υπόγειου καλωδίου ΟΤΕ σε πολυκατοικία


kasimo

Recommended Posts

Αν και ξεφύγαμε λίγο από το θέμα δεν νομίζω οτι υπάρχει ουσιαστική διαφωνία. Καλά τα λες Λευτέρη και όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να υπάρχουν κανονισμοί και να εφαρμόζονται κατά το δυνατόν καλύτερα. Ο pappos όμως λέει πως εδώ στο Ελλάντα, ακόμα κι αυτοί που βγάζουν τους κανονισμούς δεν τους εφαρμόζουν ούτε οι ίδιοι. Και μόνο οι κανονισμοί ? Οι Νόμοι του κράτους δεν εφαρμόζονται ή εφαρμόζονται όπου βολεύει κάθε φορά. Η νομοθεσία σε πολλές περιπτώσεις δεν εφαρμόζεται καν από την ίδια τη πολιτεία, οπότε το αν την εφαρμόζουν ή όχι οι πολίτες δεν έχει και πολύ νόημα, δυστυχώς.

 

Τώρα, για να γυρίσουμε και στο θέμα. Ακόμα και το νέο πρότυπο ΕΛΟΤ 384 είναι σε πολλά σημεία ασαφές. Γενικώς υπάρχει μια ασάφεια σε αρκετά πράγματα, χαρακτηριστικό της ελληνικής πραγματικότητας. Ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ θα έπρεπε κανονικά να έχουν εκδώσει εγχειρίδια με τους κανονισμούς και οδηγίες που αφορούν τις εγκαταστάσεις τους. Όταν δεν έχουν κάνει αυτό το απλό πράγμα, ο καθένας κάνει ότι του αρέσει και μετά, πληρώνει και ένα χαρτζιλίκι τον ΟΤΕτζή ή τον ΔΕΗτζή και συνήθως τελειώνει εκεί η ιστορία. Ευθύνη σε αυτό φέρουν και οι μηχανικοί που έχουν ασπαστεί αυτό το δόγμα και το εφαρμόζουν μια χαρά προκειμένου να ..."τελειώνουμε" και "δε βαριέσαι".

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα! Και γι'αυτό φρόνημο μάλλον είναι να συνηθήσουμε να ζητάμε, όλοι και πάντα υποδείξεις από την τεχνική υπηρεσία του ΟΤΕ ως προς την εισαγωγή του καλωδίου.... Είναι υποχρέωσή τους στο κάτω κάτω (γίνεται με απλή αίτηση) και φυσικά ούτε θα το αρνηθούν αλλά δεν θα αναιρέσουν και όσα υπέδειξαν στο τέλος!!!...

Link to comment
Share on other sites

>Οι Νόμοι του κράτους δεν εφαρμόζονται ή εφαρμόζονται όπου βολεύει κάθε φορά. Η >νομοθεσία σε πολλές περιπτώσεις δεν εφαρμόζεται καν από την ίδια τη πολιτεία, οπότε > το αν την εφαρμόζουν ή όχι οι πολίτες δεν έχει και πολύ νόημα, δυστυχώς

 

με κάλυψες απόλυτα.

Link to comment
Share on other sites

Ο υπάλληλος του ΟΤΕ σου έδωσε τις προδιαγραφές εισαγωγής για 12-24 ζεύγη. Σε αυτή την κατηγορία στα επίτοιχα τμήματα θα πρέπει να οδεύεις- μιλάμε πάντα για την εισαγωγή- με 1 1/2 '' σιδηροσωλήνα γαλβανιζέ ή πλαστικό σωλήνα Φ50. Οι ίδιες διαστάσεις ισχύουν σε αυτή την κατηγορία και για υπόγεια τμήματα. Η διάσταση του κατανεμητή που πρέπει να τοποθετήσεις είναι 25Χ40Χ10 (μέχρι 20 γραμμών)

 

Ολα τα παραπάνω προβλέπονται - σύντομα μπορεί να εχουμε αλλαγές- απο τον Κανονισμό Εσωτερικών Τηλ/κων Δικτύων Οικοδομών του ΟΤΕ.

 

Παρακαλώ, σύμφωνα με τους κανόνες συμμετοχής, μην προσθέτετε νέο μήνυμα, όταν το τελευταίο μήνυμα είναι το δικό σας. Αυτό γίνεται για λόγους εξοικονόμησης χώρου στον server και διατήρησης του bandwidth

Ευχαριστώ

CostasV

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

σε παλιά διόρωφη πολυκατοικία στην Ευβοια που ξεκίνησε το 1985 ώς αποθήκη και που ολοκληρώθηκε το 2007 και ηλεκτροδοτήθηκε τότε μετά από αλλαγη χρήσης σε 6 μικρές κατοικίες , τώρα κάποιος που νοίκιασε ζήτησε να μεταφέρει το τηλεφωνό του και ο ΟΤΕ δεν το κάνει γιατί λέει έπρεπε να υπάρχει υπόγεια εγκατάσταση. Ισχύει αυτό?

Ο ιδιοκτήτης πράγματι δεν είχε κάποια τέτοια πληροφορία. Τώρα τι μπορεί να κάνει? χώρια που η άδεια έχει κλείσει από τότε.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να ξεπεραστεί για το συγκεκριμένο διαμέρισμα?

υπάρχει κάποιος νόμος , κάποια εγκύκλιος που αναφέρεται? διότι δεν βρίσκω κάτι στον οτε.?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.