Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προδιαγραφές σύνδεσης υπόγειου καλωδίου ΟΤΕ σε πολυκατοικία


kasimo

Recommended Posts

Θα ήθελα να με ενημερώσετε αν υπάρχουν από τον ΟΤΕ κάποιες επίσημες προδιαγραφές και που μπορώ να τις βρώ ,για το πως πρέπει να έρθει το υπόγειο καλώδιό του από το φρεάτιο του πεζοδρομίου στον κατανεμητή που έχω σε πολυκατοικία οχτώ διαμερισμάτων.

Υπάλληλος του ΟΤΕ μου επέβαλε να βάλω σωλήνα 1.50 " σιδερένια από το υπόγειό μου πρός το ισόγειο κλιμακοστάσιο που βρίσκεται ο κατανεμητής μου.

Εχω τοποθετήσει πιστοποιημένη 2.9 cm πλαστική σκληρή στην οποία χωρούν τουλάχιστον δύο καλώδια από το ένα που απαιτείται.

Σημειώνω οτι από το φρεάτιο του ΟΤΕ μέχρι και το ανάποδο φρεάτιο που κατασκεύασα μέσα στο υπόγειο έχω τοποθετήσει σιδερένια σωλήνα 2 " και από εκεί ανεβαίνω μόνο για ένα μέτρο κατακόρυφα επάνω με την πλαστική που προανέφερα.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Άσχετα με το τι στέκει νομικά-τεχνικά δεν νομίζω ότι είναι χρήσιμο να πηγαίνεις κόντρα στους οτετζήδες

Link to comment
Share on other sites

Με την σκέψη σου Stayros θα πάμε σίγουρα μπροστά .

Εγώ θα έλεγα μακάρι να γίνουν όλα ιδιωτκά ,από εφορίες ,πολεοδομίες μέχρι και ΟΤΕ μήπως και μπορέσουμε να δουλέψουμε σαν άνθρωποι.

Link to comment
Share on other sites

kasimo, τι νομίζεις ότι αν γίνουν ιδιωτικά θα δουλέψεις σαν άνθρωπος ? μάλλον σαν σκλαβος θα δουλέψεις. Ο μύθος της απόλυτης ιδιωτικής οικονομίας κατέρευσε διεθνώς. Δες ειδήσεις.

 

Στο ερώτημα. Εγώ σε 2-3 πολυκατοικίες που είμουν επιβλεψη στο συνεργείο των ηλεκτρολόγων, βάζαμε σωλήνα Φ100 ή Φ80 σκληρή πλαστική (αποχετευσης) με τα ανάλογα φρεατια, σύρμα μέσα στη σωλήνα για το τράβηγμα των καλωδίων από το πεζοδρόμιο μέχρι το χώρο κατανεμητή του ΟΤΕ. Δεν είδα να είχαμε κανένα π΄ροβλημα ποτέ.

Link to comment
Share on other sites

Ρε kasimo δε λέω ότι ο τρόπος σκέψης μου είναι ο σωστός αλλά ο πρακτικός. Κ ξέρω ότι αν ο οτετζής θέλει να σου βγάλει τη ψυχή για ένα καλώδιο, ε θα στη βγάλει, δίκαια η άδικα.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Κύριοι αν δεν γνωρίζεται να μην απαντάτε με με ότι σας καπνίσει και με ότι σας συμφέρει

για αυτό το θέμα υπάρχει ολόκληρος κανονισμός που αφορά τις συνδέσεις, πολυκατοικιών , γηπέδων κλπ. Πολλά Τεχνικά Τμήματα του ΟΤΕ τον έχουν στείλει στους συλλόγους των Ηλεκτρολόγων για να γνωρίζουν πως και τι θα κάνουν (κατασκευάσουν) ανάλογα το είδος και το μέγεθος της εισαγωγής.

Καλό είναι να γνωρίζουμε πριν απαντήσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Αν θες πες μας μερικές πληροφορίες παραπάνω. Αυτό που έκανε ο kasimo και που είπαμε δεν είναι λάθος. Απ όσο ξέρω χρησιμοποιούνται οι σκληρές πλαστικές σωλήνες PVC ή γαλβανισμένοι σιδηροσωλήνες. Η PVC Φ75 ή Φ100 είναι ο συνηθέστερος τρόπος για πολυκατοικίες. Σκάψιμο περίπου 60-70 cm κάτω από το έδαφος μέχρι το όριο ιδιοκτησίας, σωλήνα PVC με επικάλυψη από σκυρόδεμα, φρεάτια 40x40, 35x40 ή κάπου εκεί για αποστάσεις άνω των 20μ περίπου και μια ελαφρά κλίση στη σωλήνα στο τμήμα που συνδέεται με το υπόγειο της ιδιοκτησίας. Ο γαλβανισμένος σιδηροσωλήνας επίσης από 1 1/2 εως 2 1/2 ίντσες. Προτείνεις κάτι διαφορετικό ?

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον...θα το ξαναπώ γιατί μερικοί δεν ξέρουν που ζουν...

 

Αυτά περί κανονισμών μην τα λέτε έτσι απότομα και πάθουμε τίποτα...

 

Είδες εσύ να ισχύει τίποτα στο Ελλαδιστάν ??? Για τι κανόνες μιλάμε και δεν το έχω πάρει χαμπαρι ???

 

Δεν υπάρχει κανονισμός που λέει ότι κολόνες τις ΔΕΗ πρέπει να τοποθετούνται τουλάχιστον 1.50m (ή 2.50 δεν θυμάμαι) από τα κτίρια ???

 

Εχεις δει πουθενά κάτι τέτοιο ???

 

Η κ. Μαρία ίσα-ίσα επειδή είναι τόσο κοντά στο σπίτι της το χρησιμοποιεί για κρεμάστα για τα ρούχα...

 

Κανονισμούς και πράσινα άλογα...

 

Εδώ είναι Ελλαδιστάν !!!

Link to comment
Share on other sites

Είπα εγώ να τα αφήσουμε όλα όπως έχουν ????

 

Την πραγματικότητα παρουσίασα (εκτός αν σε ενοχλεί η πραγματικότητα και το τι συμβαίνει στο Ελλαδιστάν !!!)

 

Μα εδώ υποτίθεται κάνουμε πόλεμο και έχουμε αυτά τα χάλια....

 

Που να τα αφήναμε δηλαδή....

 

Μαζέψτε τα μυαλά σας και κάντε να ισχύει η νομοθεσία όποια και αν ειναι αυτή. Μην είστε οι πρώτοι που θα λαδώσετε να βγει η άδεια στην πολεοδομία...(και μετά λέτε δεν βαριέσαι αφού έτσι λειτουργεί το σύστημα, ο ωχαδερφισμός μας έφαγε σαν χώρα και σαν κράτος)

 

Τι να αφήσουμε και τι να αλλάξουμε...Πρέπει να πέσει πυρηνική και να ξεκινήσουμε από την αρχή...το καρκίνωμα έχει προχωρήσει πολύ και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

 

Υ.Γ.

 

Ένα από τα λίγα του Ελλαδιστάν...(εν έτη 2010 και ακόμα έχουμε χωματερές...μήπως είμαστε φιλόζωοι και γουστάρουμε να ταίζουμε τους γλάρους ?????)

 

[...Διαβάστε στη "Καθημερινή της Κυριακής" (03/05/2009) για τα πρόστιμα και το διασυρμό της Ελλάδας (βλέπε ΥΠΕΧΩΔΕ) για τις ανεξέλεχτες χωματερές. Το άσχημο είναι πως τα πρόστιμα που κάθε φορά καλείται να πληρώσει η Ελλάδα θα καταβληθούν και πάλι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δηλαδή από τους φόρους φουκαράδων Ελλήνων φορολογούμενων.

 

Επειδή, όλες οι σημαντικές αλλαγές στη χώρα μας επιβάλλονται με "κλοτσιές και μπουνιές" από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμείνατε στο ακουστικό σας για τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά, για το πολεοδομικό... και για ένα κάρο ακόμα εκπλήξεις...]

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.