Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλεκτροδότηση μισής κατοικίας


blazefinger

Recommended Posts

Υπάρχει μονοκατοικία 2όροφη 75+75 m2 σε έναν μετρητή. Θα γίνει νεα ΥΔΕ, όπου ο ένας όροφος θα φαίνεται μη φωτιζόμενος αφού στο εξής θα είναι κενός.

Ουσιαστικά αυτό πώς το δείχνουμε? Μια κοινή κάτοψη, όπου στον έναν όροφο θα δείχνουμε την ηλεκτρολογική εγκατάσταση όπως είναι και στον άλλο την κάτοψη χωρίς την εγκατάσταση? Τα τετραγωνικά (άρα και οι φόροι...) πώς θα αλλάξουν?

Link to comment
Share on other sites

Τι ακριβώς πάει να πει 'θα φαίνεται μη φωτιζόμενος'; Ελέγχεται η εγκατάσταση και όχι αν ο άλλος 'ανάβει τα φώτα ή όχι'!

 

Τα τ.μ. (άρα και οι φόροι) ορίζονται από τον δήμο, αφού προσκομιστεί η άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Ίσως δεν το είπα καλά. Υπάρχει ηλεκτρολογική εγκατάσταση και στους 2 ορόφους από κοινή παροχή, ωστόσο, ο ιδιοκτήτης θέλει να μην χρησιμοποιεί/ηλεκτροδοτεί/πληρώνει παγια και φόρους για τον ένα από τους 2 ορόφους. Δηλαδή ο ένας από τους 2 χώρους να φαίνεται ως μη φωτιζόμενος όπως είπαν στο τοπικό κατάστημα - να μην ηλεκτροδοτείται.

Αυτό πώς αποτυπώνεται και τί κάνουμε στην πράξη?

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που ζητάς δεν γίνεται. Όποιος συντάξει την ΥΔΕ θα ελέγξει την υπάρχουσα εγκατάσταση και θα συντάξει την σχετική ΥΔΕ βάσει όσων διαπιστώσει.

 

Οι φόροι, χαράτσια κλπ υπολογίζονται βάσει της οικοδομικής αδείας όπως είπε και ο συνάδελφος πιο πάνω.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στη δεη θα πληρωνει οτι καταναλωνει και για τα τελη θα φαινονται τα συνολικα τετραγωνικα, φωτιζομενου ή μη χωρου. Το τι θα ¨φαινεται ¨ εχει να κανει μονο την ανταποκριση του σχεδιου στη πραγματικοτητα.

Αν θες να αλλαξεις φορους κλπ μαλλον πρεπει να οριζεις οριζοντια ιδιοκτησια, αν το λεω καλα. Δηλαδη το ενα σπιτι να το κανεις δυο.

Link to comment
Share on other sites

Mπορεις να κανεις αιτηση στο ΔΕΔΔΗΕ για διαχωρισμο δηλαδη να ζητησεις να σπασεις το 1 ρολοι σε 2, ενα για καθε οροφο.

Δε ξερω να τι δικαιολογητικα χρειαζεσαι απο το δημο για τα νεα τετραγωνικα , παντως αν γινεται διαχωρισμος θα κανεις 2 ΥΔΕ και 2 βεβαιωσεις για τις 2 παροχες και απλα για τον οροφο που δε θες

να ηλεκτροδοτηθει δεν θα υπογραψεις συμβολαιο.

Link to comment
Share on other sites

Όπως ακριβώς τα λένε οι συνάδελφοι.

 

Εάν θέλει δύο ορόφους, δλδ δύο ιδιοκτησίες, θα πρέπει να χωριστεί με κάθετη και οριζόντια ιδιοκτησία.

Και μετά να περάσει και δεύτερο μετρητή, να χωρίσει δλδ τις εγκαταστάσεις.

Τα τ.μ. ορίζονται από την άδεια σε συνδυασμό με τις χωρισμένες ιδιοκτησίες.

Ε για τον 'σβηστά φώτα-δεν πληρώνω' όροφο, ας μην κάνει συμβόλαιο με πάροχο.

Link to comment
Share on other sites

Aς ξεχάσουμε το "φορολογικό" κομμάτι γιατί περιπλέκει τις απαντήσεις. Η ιδιοκτησία δεν θα χωριστεί, ένα ρολόι θα παραμείνει, από το οποίο, ενώ πριν ηλεκτροδοτούσε ισόγειο + αποθήκη, τώρα θα ηλεκτροδοτεί μόνο το ισόγειο ενώ η αποθήκη δεν θα ηλεκτροδοτείται πλέον.

 

 

Να αφήσουμε στην άκρη το φορολογικό για το οποίο πιθανότατα έχετε όλοι δίκιο.Καθαρά λοιπόν και στην πράξη, στο ηλεκτρολογικό σχέδιο το δείχνουμε όπως είπα - στο ισόγειο το πλήρες ηλεκτρολογικό σχέδιο και στο υπόγειο τον ηλεκτρολογικό πίνακα χωρίς πρίζες φώτα κλπ? Και τί γράφουμε σε αιτήσεις που καταθέτουμε?

Τελικά θέλουμε να εμφανίσουμε έναν όροφο που ηλεκτροδοτείται, έναν που υπάρχει και δεν ηλεκτροδοτείται πλέον.

Link to comment
Share on other sites

Στην ΥΔΕ καταγράφεται ότι υπάρχει. Αν ρωτάς, αν μπορεί να καταγράψει αυτός που θα την εκπονήσει κάτι άλλο από αυτό που υπάρχει, η απάντηση είναι ότι αναλαμβάνει την ευθύνη μαζί με τον ιδιοκτήτη (συνυπογράφουν την ΥΔΕ), για ψευδή δήλωση. Και πάλι όμως, το "σχέδιο" αυτό, δεν έχει καμία μα καμία σχέση με τα τ.μ. που εμφανίζονται στους λογαριασμούς. Αυτά προκύπτουν από βεβαιώσεις που δίνουν οι δήμοι μέσω συμβολαίων ή οικοδομικής άδειας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!!

Νομίζω πως για να φανεί ένας χώρος ότι δεν ηλεκτροδοτείται δεν θα πρέπει να έχει και ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Έτσι φαντάζομαι στο σχέδιο θα πρέπει να αποτυπωθεί η πλήρης εγκατάσταση του ορόφου που ηλεκτροδοτείται χωρίς όμως την αναχώρηση για τον άλλο όροφο που θα πάψει να ηλεκτροδοτείται, όπως επίσης και η κάτοψη του ορόφου χωρίς κανένα ηλεκτρολογικό στοιχείο (πίνακας κ.τ.λ.), δηλαδή κενό. Αυτό βέβαια συνεπάγεται πως θα πρέπει στην πράξη να καταργηθεί και να αποξηλωθεί η εγκατάσταση του εν λόγω ορόφου ώστε να είναι αληθής η Υ.Δ.Ε..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.