Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ν.4014 και ΝΟΚ


Recommended Posts

Καλησπέρα!

Παρακαλω για βοηθεια στο εξης: Σε οικοδομή με πολλές αυθαιρεσίες , για την οποία θέλω να υποβάλλω δήλωση με τον Ν.4014 , μπορώ να κάνω τον ελεγχο των διαφόρων μεγεθων , όπως υπέρβαση δόμησης , αποστάσεις Δ,δ, κλιμακοστάσιο κτλ με βάση τον ΝΟΚ , δεδομένου ότι αυτός είναι ευνοικοτερος απο τον ΓΟΚ (οικοδομη με άδεια 2001)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ συναδελφε για την άμεση απάντηση-ναι το έχω υποψιν αυτό το σημείο των ερωταπαντήσεων - μήπως όμως ορίζει κάτι άλλο για το θέμα αυτό ειδικά ο ΝΟΚ και μου διαφεύγει?υπάρχει κάποιο άλλο αντιστοιχο θέμα στο forum?

Ποιο συγκεκριμένα μια από τις αυθαιρεσίες είναι η εξης : σε οικοδομη του 2001 υπάρχει αυθαίρετο ανοιχτο κλιμακοστάσιο - αυτό βάση ΝΟΚ δεν προσμετραται στη δόμηση - οποτε και δεν προκυπτει παράβαση και πρόστομο??δεν είναι κάπως παραδοξο??

Edited by kostaskappa
Link to comment
Share on other sites

.....4014 , μπορώ να κάνω τον ελεγχο των διαφόρων μεγεθων , ......με βάση τον ΝΟΚ , .....

Όπως γράφεις η οικοδομή σου έχει πολλές αυθαιρεσίες.

Αυθαιρεσίες σε σχέση με τι? Με την άδεια οικοδομής που έχει βγει για το ακίνητο.

 

Άρα τις υπερβάσης της οικοδομικής άδειας που έχεις σε παραβολή με αυτό που κατασκεύασαν και αυτά δηλώνεις.

Δεν υφίσταται η έννοια έλεγχο υπερβάσεων με τον ΝΟΚ για τον 4014 αφού έχει ως δεδομένο ότι μπορούν να υπαχθουν σε αυτόν μόνο κτίρια με αυθαιρεσίες που έγιναν προ 7/2011 (άρα προ ΝΟΚ).

Μόνο στις περιπτώσεις (και υπό προϋποθέσεις) που κάνεις συνδυασμό τακτοποίησης με τον 4014 με επιλογή διαδικασία νομιμοποίησης με νέα άδεια.

 

......υπάρχει κάποιο άλλο αντιστοιχο θέμα στο forum?

πολλά...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οτιδήποτε δεν φαίνεται στην άδεια είναι αυθαίρετο και πρέπει να δηλωθεί. Δεν έχει σημασία αν κανονικά δεν μετράει στη δόμηση.

Το κλιμακοστάσιο στην περίπτωσή σου πρέπει να δηλωθεί. Είτε ως ΥΔ είτε με αναλυτικό.

Link to comment
Share on other sites

didonis αν καταλαβα καλα εφαρμοζουμε τον ΝΟΚ αν προκειται να τακτοποιησουμε αυθαιρετο με εκδοση αδειας με αρθρο 26, διαφορετικα ελεγχουμε με γοκ -

δηλ. στο παράδειγμα του αυθαιρετου ανοιχτου κλιμακοστασιου ,εφοσον εχουμε εξαντλησει τη δήμηση , θεωρουμε πως έχουμε και υπερβαση δόμησης (παρότι βαση ΝΟΚ δεν θα είχαμε αφου ανοιχτο κλ/σιο δεν θα προσμετρουσε ) .

Επίσης σε αυθαίρετα έπιπλέον τετραγωνικά τα οποία είναι και εντός Δ , προσαυξανουμε με τους αντιστοιχους συντελεστες υ.δ. και παραβιασης Δ , παρότι σύμφωνα με τον ΝΟΚ το Δ στο πλάγιο όριο θα ήταν δ , όπότε και τα τ.μ. της αυαθιρεσίας λιγότερα.

 

sagiasd Καταλαβαίνω πως για να εντοπισουμε τις αυθαιρεσίες , συσχετίζουμε με την οικ. άδεια , αλλα δεν καταλαβαίνω γιατί δεν λαμβάνουμε υπόψιν το τι προβλέπει ο ΝΟΚ στον υπολογισμό του προστίμου , αφου συμφωνα με την ερωταπάντηση Γ2 τα επιτρεπόμενα μεγέθη μπορουν να αναφέρονται " στα μέγιστα επιτρεπόμενα που ισχύουν στην περιοχή του ακινήτου " .Αρα εφοσον σήμερα ισχύει ο ΝΟΚ δεν θα επρεπε να λάβουμε υποψιν τα μεγέθη που αυτός προβλέπει , οπως τη μεγιστη επιτρεπόμενη δόμηση και το τι προσμετραται σε αυτή , τη μεγιστη απόσταση απο πλαγιο όριο κτλ ?

Link to comment
Share on other sites

O ΣΔ κατά τους ΓΟΚ και η ΥΔ κατά τον 4014, έχουμε συμπεράνει σωρευτικά από τις οδηγίες ότι ελάχιστη σχέση έχουν.

Οποιοσδήποτε χώρος αυθαίρετος ή με αυθαίρετη αλλαγή χρήσης, πρέπει να δηλωθεί, υπολογίζεται ως ΥΔ και επιβαρύνεται με συντ ΥΔ, άσχετα εάν θα μετρούσε ή όχι στον ΣΔ.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.