Jump to content

kostaskappa

Members
 • Content Count

  75
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

1 Follower

About kostaskappa

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Συνάδελφοι καλησπέρα ! Πελάτης μου έχει το εξής πρόβλημα: O γείτονας είχε παλαιότερα κατασκευάσει βόθρο σε επαφή με το κοινό όριο κ πρόσφατα τον τακτοποίησε - υπάρχει ωστόσο πρόβλημα δυσοσμίας - Που θα πρέπει να γίνει καταγγελία στην πολεοδομία ή στο υγειονομικό κ με ποια αιτιολογία ??
 2. Καλησπέρα ! Προκειμένου να εντάξω στον Ν.4495 αυθαιρεσίες κτιρίου του 1979 θα πρέπει να δω αν στο σύστημα πτερυγων επιτρέπονταν ανοιχτη κλίμακα που οδηγεί σε όροφο να "μπαίνει" στο προκήπιο (συγκεκριμενα μόνο το πλατύσκαλο είναι στην πρασια)
 3. Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση συνάδελφε Αλέξανδρε ! Μπορεί να υπάρχει οικοδομη με κάλυψη 150 τ.μ - Εκ των οποίων 75 τ.μ. pilotis - 25 κλιμακοστασιο - 50 διαμερισμα . Eτσι θα μπορούσαμε να αφαιρέσουμε μονο την επιφάνεια που δείχνει η τεχνική οδηγεία πχ 20 τ.μ. απο το κλιμακοστασιο - Μιλάμε πάντα για τους περιμετρικούς τοίχους του κλιμακοστασίου και όχι για τα τοιχεία που πιθανόν υπάρχουν στην pilotis . Κάνω κάπου λάθος στο συλλογισμό μου ??
 4. Συνάδελφε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση - πως να το αιτιολογήσω στην πολεοδομία που όπως καταλαβα από ερώτηση που τους έκανα θα χρειαστεί ???? Με ανησυχει η τεχνική οδηγεία : Στο επίπεδο της εισόδου κτιρίων με κύρια χρήση κατοικίας , η ανωτέρω επιφάνεια προσαυξάνεται ως 40 τμ.για τη δημιουργία ευρύχωρης εισόδου στο κτίριο ως και αποθήκης στην περίπτωση κτιρίου σε pilotis . Επισης ο λέβητας μπορεί να τοποθετηθεί στην αποθήκη αυτή??
 5. Γνωρίζει κανείς αν στα 40 τ.μ.,στο επιπεδο εισόδου πολυκατοικίας (πυλωτη) που δεν προσμετρώνται στη δόμηση , περιλαμβάνονται και οι τοίχοι ή μόνο καθαρές επιφάνειες σύμφωνα με την τεχνική οδηγεία του Αρθρου 11,παρ.6δ ?
 6. N.4315 παρ. 15 : Εξώστες και στεγασμένοι χωροι.... διατάσσονται ελευθερα...οπότε οι περιορισμοί τίθενται μόνο για το εντός Δ. γαι στέγαστρα , προστεγάσματα κλπ Ενώ για αρχιτεκτονικές προεξοχές 1/4 Δ όπου κι αν βρίσκονται (λογικό αρχιτεκτονικά στοιχεία να μην είναι ΓΙΓΑΣ...) Για την περιπτωση της πέργκολας έκανα τον συσχετισμό με το άρθρο 16 διότι "η δική μου" πέργκολα είναι σε συνέχεια της όψης όπως φαίνεται και στο σχέδιο δηλ. δεν είναι ανεξάρτητη κατασκευή
 7. Ετσι το αντιλαμβάνομαι κι εγώ συνάδελφε dada - με μπερδεύει όμως η διατύπωση της παρ.15 του Αρθρου 7 του Ν.4315 που αντικαθιστά την παρ 2 Αρθρου 16 του ΝΟΚ . «2. Εξώστες και στεγασμένοι χώροι κτιρίων με τυχόν οριζόντια φέροντα ή κατακόρυφα και οριζόντια αρχιτε− κτονικά στοιχεία ή κινητά συστήματα ηλιοπροστασίας ή πέργκολες διατάσσονται ελεύθερα σε οποιαδήποτε όψη και όροφο του κτιρίου. Στην περίπτωση που τα οριζόντια φέροντα ή κατακόρυφα και οριζόντια αρχιτε− κτονικά στοιχεία ή κινητά συστήματα ηλιοπροστασίας ή οι πέργκολες στεγάζουν ή περιβάλλουν εξώστη ή δώμα ορόφου που προκύπτει από την υποχώρηση του ορόφου, δύνανται να υπερβαίνουν το μέγιστο πλάτος της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου με την προϋ− πόθεση ότι δεν υπερβαίνουν το περίγραμμα του εξώστη και των περιορισμών της παραγράφου 3 του παρόντος άρθρου ή του περιγράμματος του παραπάνω δώματος." αναφέρεται στις πέργκολες σαν να είναι ο μονος τρόπος να τις κατασκευάσει κανείς μεγαλύτερες του 1/4 Δ. Εφόσον κατασκευάζονται χωρίς περιορισμούς κατα το Αρθρο 17 ΝΟΚ γιατι τις περιορίζει πάλι στο περίγραμμα του εξώστη ? Δηλ . πέργκολα πάνω από εξωστη περιορίζεται στο περίγραμμα του , ενώ πάνω από μπαζωμένη βεράντα ή φύτεση ειναι ελεύθερη περιορισμών ?? :confused: :confused: :confused:
 8. Καλησπερα! σε εκτός σχεδίου μπορω να κατασκευάσω πέργκολα σε συνέχεια πλάκας μπετονένιου προστεγάσματος (στεγάζει μπαζωμένο εξώστη) εντός της ζώνης των 15.00μ. από τα όρια και πλάτους μεγαλύτερο του 1/4Δ ? Η περγκολα θα αποτελείται απο περιμετρικό μπετονένιο δοκάρι και ενδιάμεσα ξυλινα .
 9. Γεια σας !Θα μπορούσε κάποιος να αναρτήσει την εγκύκλιο 21/2002 που αφορα τα διακοσμητιά κολωνάκια σε εξωστη ?
 10. Ευχαριστώ πολυ συνάδελφε! 4-5 μηνες...χοχοχοχο!!!
 11. Το θέμα μου δεν αφορα ΥΔΟΜ - παρα μονο αποκεντρωμένη - το ερωτημά μου είναι αν έχω δυνατότητα εγώ να στείλω ερώτημα στη ΔΟΚΚ (και όχι η υπηρεσια της αποκεντρωμέμης ) και αν ναι σε ποσο χρόνο περιπου να αναμενω απάντηση (εφοσον δε μεσολαβει ΥΔΟΜ..κτλ)
 12. καλημέρα ! Γνωριζει κανείς ποσο χρόνο περίπυ παίρνει να απαντηθεί ενα ερωτημα ιδιώτη σε ΔΟΚΚ και που ακριβώς πρέπει να αποσταλλεί?
 13. Συνάδελφοι καλησπέρα! α) Σε οικοδομή συνολικού ύψους 7.50 μ. όπου θα υπάρχουν δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες κατοικίες - μια στο ισόγειο και μια στον όροφο και θα είναι προσβάσιμες από κοινό κλιμακοστάσιο υπάρχει υποχρέωση ανελκυστήρα ? Ο νοκ αναφέρει πως πρέπει να είναι προσβάσιμοι όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι της οικοδομής απο ΑΜΕΑ - οπότε για να είναι προσβάσιμη η είσοδος του α' ορόφου που θα βρίσκεται σε κοινόχρηστο πλατυσκαλο δεν θα πρέπει να κατασκευαστεί ανελκυστήρας?? β)Αντίστοιχα όταν το κλιμακοστάσιο είναι ανοιχτο και εξυπηρετεί μόνο τον οροφο δεν είναι κοινόχρηστο και άρα δεν απαιτείται ανελκυστήρας?? Μηπως αρκει αναβατόριο ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.