Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικόπεδο χωρίς τίτλο κτήσης


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους.Χρόνια πολλά!Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι περισσότερο νομικό αλλά στην ενότητα αυτή πιστεύω οι νομικές γνώσεις περί οικοπέδων δε λείπουν.Ένα οικόπεδο για το οποίο δε υπάρχει τίτλος απλά έχει δοθεί από τον παππού στον εγγονό δια λόγου(εδώ και 20 χρόνια-δυστυχώς ο παππόυς δε ζει) πώς κατοχυρώνεται στον εγγονό ώστε να βγάλει άδεια.Σε έντυπο αδείας το΄87 για διπλάνο οικόπεδο φάινεται στους όμορους το όνομα του εγγονού για το εν λόγω οικόπεδο.Αυτό αρκεί?Είμαι νέα μηχανικός και η βοηθειά σας είναι πολύτιμη!Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Το ερώτημα πρέπει να γίνει σε κάποιο συμβολαιογράφο για το πως θα γίνει η χρησικτησία. Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί από σένα ένα καλό τοπογραφικό.

Link to comment
Share on other sites

για να βγει αδεια πρεπει ο "εγγονος" να εχει συμβολαιο

ετσι κατοχυρωνεται .

να κανεις ενα τοπογραφικο συμβολαιου και ενα αδειας για τον εγγονο.

Link to comment
Share on other sites

Έχω δει πάντως συμβόλαιο που αναφέρει οτι ο Χ απέκτησε το τάδε οικόπεδο δια λόγου από τον πατέρα του το 1920 κατά το έθιμο της περιοχής. Μίλα με έναν συμβολαιογράφο.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!Μόλις συμβουλευτώ ένα συμβολαιογράφο θα σας ενημερώσω πως μου είπε να κινηθώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Όταν όμως ένα οικόπεδο είναι σε οικισμό κάτω των 2000κ. με αρτιότητα 1000μ2 και σου βγαίνει για παράδειγμα 700μ2, ενώ στο συμβόλαιο (το οποίο έχει γίνει μετά την ημερομηνία της αντίστοιχης απόφασης Νομάρχη) σου λέει ότι το κατέχει πάππου προς πάππου εδώ και τουλάχιστον χψχψ χρόνια, τότε τι γίνεται; Είναι άρτιο;

Link to comment
Share on other sites

Είσαι σίγουρος ότι αυτό το συμβόλαιο μεταγράγηκε στο υποθ/κειο? Αν πάλι δεν είναι συμβόλαιο και είναι δικαστική απόφαση, λαμβάνεις σαν ημερομηνία αυτή του ιδιωτικού συμφωνητικού. Αν είναι συμβόλαιο όμως κάτι παίζει. Ίσως να ανφέρει μέσα κάποιο άλλο συμβόλαιο που έγινε πριν την απόφαση Νομάρχη. Εξάλλου εσύ μιλάς για κάποια επέκταση του οικισμού για να έχεις αρτιότητα 1000τ.μ. ως γήπεδο.

Δές το καλύτερα και δώσε καμιά πληροφορία παραπάνω

Link to comment
Share on other sites

Έχω οικόπεδο πελάτη σε οικισμό με απόφαση ΠΔ του 80 (οικισμοί Πηλίου) όπου ορίζεται αρτιότητα 1000τ.μ. Το οικόπεδο είναι 610τ.μ. και το μόνο που έχει είναι ένα συμβόλαιο αγοράς του '87 όπου αναγράφει ότι:

"...ο πωλητής...νέμεται και καλλιεργεί από 30ετίας και πλέον μέχρι σήμερα...δηλαδή τον κατέχει με χρησικτησία..."

Δηλαδή, δεν αποδεικνύεται σαφώς ότι το οικόπεδο προϋφίσταται του '80 αδιάιρετο κλπ.

Τελικά, μπορώ να το πάρω ως άρτιο και αν όχι τι πρέπει να κάνω για να το αποδείξω;

Link to comment
Share on other sites

Στις περιπτωσεις που δεν υπαρχει καθολου συμβολαιο ολα ειναι απλα. Κανεις τωρα το συμβολαιο χρησικτησιας που αναφερει οτι ειναι αδιαιρετο απο το 19....καποτε. Οσο θες εσυ.

Αν υπαρχει συμβολαιο οποτεδηποτε που δεν αναφερει για κοψιμο του οικοπεδου τοτε παλι ολα καλα.

Το προβλημα δημιουργειται μονο αν υπαρχει συμβολαιο απ το οποιο προκυπτει οτι το οικοπεδο κοπηκε μετα την ημερομηνια που σε ενδιαφερει. και τοτε παλευεται (αναλογα τι λεει για τον τεμαχισμο το συμβολαιο).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.