Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό ρέματος


Recommended Posts

Θα ήθελα τις γνώσεις σας σε κάποιο θέμα που με προβληματίζει:

Σε αγροτεμαχιο εκτός σχεδίου (4100 τμ συμφωνα με το συμβόλαιο & 4010 συμφωνα με νεα καταμέτρηση) διέρχεται η οριογραμμη ενος ρέματος διευθετημένου και του αποσπά 80 τμ.

Τι γίνεται σ' αυτη τη περίπτωση με το ιδιοκτησιακο των 80 τμ; Χάνεται η αρτιότητα; και αν ναι σε ποιον θα πρέπει να προσφύγει για να αποζημειωθεί.

Σημειώνεται οτι παλιότερα είχε βγάλει οικοδομική άδεια και δεν έχτισε και μετα απο χρόνια έγινε η διευθέτηση του ρέματος και θέλει τωρα να βγάλει νεα ο.α.

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει νεώτερη σχετική απόφαση αλλά το ΣτΕ στην 3221/1988 γράφει:

"Εξ' άλλου, προκειμένου περί χειμάρρων, δηλαδή ροής ομβρίων υδάτων, των οποίων μάλιστα ούτε η κοίτη αποτελεί πράγμα κοινόχρηστο, ανήκον στη δημόσια κτήση, αλλά συνιστά, έκταση δεκτική ιδιωτικής ιδιοκτησίας (βλ. Σ.Ε. 3630/87, 2963/78, 19/71), η οριοθέτηση της περιοχής των πλημμυρών αυτών δεν αποτελεί κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτριώσεως άγουσα στην αφαίρεση ιδιοκτησίας, αλλά προσδιορισμό εδαφικής λωρίδας γιά την οποία ισχύει ο ως άνω νόμιμος περιορισμός ιδιοκτησίας, συνιστάμενος στην απαγόρευση κατασκευής έργου άνευ αδείας."

Edited by anton64
Link to comment
Share on other sites

Εάν έχει γίνει διευθέτηση με τεχνικό έργο θα έχει γίνει και απαλλοτρίωση οπότε το ιδιοκτησιακό είναι προφανές. Εάν έχει γίνει απλά καθορισμός οριογραμμής ρέματος για να βρεθεί η απόσταση στην οποία θα τοποθετηθεί κτήριο, δεν αλλάζει κάτι στο ιδιοκτησιακό.

 

Επίσης, καλό είναι να κάνουμε αναζήτηση πριν ανοίξουμε νέο θέμα, γιατί είναι πολύ πιθανόν (το πιθανότερο για να είμαι ακριβής μετά από τόσες συζητήσεις που εχουν γίνει στο forum) να υπάρχει ήδη θέμα το οποίο να μας καλύπτει όπως στην προκειμένη περίπτωση..

http://www.michanikos.gr/topic/24302-%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%BF-%CE%B7-%CE%BF%CF%87%CE%B9/page-2?hl=%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1

Το παρόν θα μεταφερθεί εκεί, όπου και μπορεί να συνεχίσει η κουβέντα.

Edited by DIMITRIS80
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.