Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια για παιδότοπο και απόσταση από εκκλησία


Recommended Posts

Καλησπέρα θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση. 

Θέλω να ανοίξω ένα παιδότοπο, έχω βρει το χώρο αλλά έχει κοντά εκκλησία(βρίσκεται στο διπλανό οικοδομικό τετράγωνο).

Η είσοδος για το προαύλιό είναι στην ίδια ευθεία από το κατάστημα και είναι πάνω από 50 μέτρα, η εκκλησία σε ευθεία γραμμή είναι πάνω από 60 μέτρα αλλά η γωνία του προαυλίου είναι κάπου στα 37 μέτρα. Ξέρει κάποιος να μου πει πώς ακριβώς μετριούνται οι αποστάσεις;

Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχει και πιο κοντά στην εκκλησία από εμένα, ακόμα και ο χώρος που θα εκμεταλλευτώ ήταν κατάστημα Goody's αλλά δεν ξέρω σαν παιδότοπος αν θα υπάρχει πρόβλημα.

Την Τρίτη θα υπογράψω το συμβόλαιο για το ενοίκιο του μαγαζιού.

Βεβαίωση χρήσης γης έχω πάρει από το δήμο και ο ιδιοκτήτης θα μου φέρει της υπογραφές από την οικοδομή πριν υπογράψω.

Ο προβληματισμός μου είναι μην υπογράψω το συμβόλαιο του ενοικίου και αργότερα μου πουν ότι δεν μπορώ να πάρω άδεια λόγο της εκκλησίας.

Ξέρει κάποιος κάτι που να μπορεί να με βοηθήσει;
Link to comment
Share on other sites

Εχω σήμερα ραντεβού με μηχανικό. Αλλά και αυτός μπορεί να μην είχε παρόμοιο πρόβλημα γιατί δεν ξέρω αν έχει ασχοληθεί ξανά με παιδότοπο. Απευθύνομαι σε εσάς μήπως κάποιος έχει κάποια εμπειρία επι του θέματος και μπορεί να με πληροφορήσει.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει δεν τα αφήνουν τη τελευταία στιγμή ....

 

Τέλος πάντων, απο μια ματιά που έριξα στη ΚΥΑ 36873/2007(ΦΕΚ Β΄ 1364/2.8.2007), δεν αναφέρει για αποστάσεις απο εκκλησία

Link to comment
Share on other sites

Για πιο λόγο πρέπει να έχει απόσταση ασφαλείας ένας παιδότοπος από εκκλησία; Πληροφοριακά ρωτάω..

 

 

Εστάλη από το Windows Phone μου

Link to comment
Share on other sites

Απο οτι γνωρίζω και μου έχει τύχει σε αδειοδοτήσεις, μόνο σε συνεργεία αυτοκινήτων και πρατήρια υγρών καυσίμων επιβάλει κάποια απόσταση απο εκκλησίες (μετρικη και οπτική επαφή)

Edited by dib
Link to comment
Share on other sites

Γιατί όμως; Το λέω επειδή έχω δει καφε-μπάρ σε απόσταση 10 μέτρα από εκκλησία, οπότε το θέμα όχλησης δεν ισχύει άμα είναι. Επίσης όλοι ξέρουμε πρατήρια διπλα ή κατω από πολυκατοικίες οπότε ούτε θέμα ασφαλείας πχ έχουμε..

 

 

Εστάλη από το Windows Phone μου

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Μου είπε ο μηχανικός ότι το έχουν βάλει σαν δικλείδα ασφαλείας για καταστήματα υγειονομικού ενδειαφέροντος όπως νυχτερινά κέντρα, οίκους ανοχής και άλλα τέτοια που θα δημιουργούσαν πρόβλημα σε σχολεία, εκκλησίες, νοσοκομεία κλπ. Για τον παιδότοπο συγκεκριμένα ούτε αυτός ήξερε σίγουρα να μου απαντήσει αν θα έχω κάποιο πρόβλημα. Οπως και να έχει θα πάω αύριο απο το πολεοδομικό τμήμα του Δήμου να πάρω διάγραμμα κάλυψης της περιοχής, οπότε θέλω να πιστεύω οτι θα έχουν την διάθεση να με ενημερώσουν.

Link to comment
Share on other sites

Είναι στην απόφαση του Δήμου, φαντάζομαι δεν θα υπάρχει πρόβλημα...

Σε ένα Δήμο, ανάμεσα σε Δημαρχείο (<50μ), Εκκλησία (<50μ) και δημοτικό σχολείο (<100μ) ζητήθηκε άδεια "καφέ-μπαρ" και ο τύπος πριν καλά-καλά κάνει την αίτηση, έβαλε κάτι γιγαντοφωτογραφίες από γυναίκες στην τζαμαρία για κάλυψη....Φυσικά, δεν πήρε ούτε έγκριση, ούτε τίποτα (απ' όσο ξέρω τουλάχιστον...)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.