Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δεξαμενή σε μπαλκόνι


Earl

Recommended Posts

Καλή σας ημέρα συνάδελφοι ΠΜ. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν απαιτείται, και αν ναι τι χαρτομάνι, άδεια για τοποθέτηση πλαστικής δεξαμενής νερού σε μπαλκόνι (υπέθριος χώρος - 2,5m). Σας ευχαριστώ! :o

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ. acnt

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πέρα από το χαρτομάνι που λες, θα έλεγα να δεις το θέμα και από στατικής πλευράς ,μήπως προκύψει κανένα πρόβλημα με το νέο επιβαλλόμενο σταθερό φορτίο. Δες τι προβλέπει η μελέτη στις φορτίσεις και σύγκρινε αν ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις για την τοποθέτηση της εν λόγω δεξαμενής. Είναι παλιό το κτίσμα, πόσο μεγάλη είναι η δεξαμενή?

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Απλά η Αρχιτέκτονας που συνεργάζομαι μου ζήτησε να το ψάξω. Ο πρόβολος έχει άνοιγμα 2,5μ και αν δεν κάνω λάθος η δεξαμενή πρέπει να είναι των 100Lt. Από εκεί και πέρα σαφώς πρέπει να ρίξουμε και μια ματιά στα στατικά αλλά ποιος ξέρει που τα έχει θάψει η γιαγιά.. :mrgreen:

 

 

Ι'm not awake yet... (Rory Gallagher)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αφού το ωφέλιμο φορτίο που λαμβάνουμε στους εξώστες είναι 5kN/m² νομίζω ότι αν η δεξαμενή σου των 500lit έχει επιφάνεια 1m² είσαι μέσα στα όρια.

 

Θεωρητικά νομίζω πως ούτε ντουλάπα δεν μπορείς να βάλεις στο μπαλκόνι σου χωρίς άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Και αρχιτεκτονικά δεν θέλει αφού αλλάζεις (αν είναι μεγάλη η δεξαμενή) την όψη?Γιατί βγάζεις άδεια?Σου έγινε καταγγελία από γείτονες?Εντύπωση μου κάνει...

Link to comment
Share on other sites

Βασικά φίλε nik, μια γιαγιάκα θέλει να τοποθετίσει μια δεξαμενούλα στο μπαλκονάκι της, και για να προλάβουμε τους "καταδώτες" λέμε να βγάλουμε άδεια εφ' όσων απαιτείται! :) Το ερώτημά μου είναι λοιπόν αν ξέρει κανείς αμα χρειάζεται άδεια! Kαι αν ναι, τι χαρτιά.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.