Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταβολή εισφορών για το Α εξάμηνο του 2013


Engineer

Recommended Posts

Συναδελφοι,

η αναστολή των νέων εισφορών πράγματι ισχύει. Πήγα σήμερα στο τοπικό καταστημα ΕΤΑΑ και εκδωσα το νέο ποσό οφειλών μου, το οποίο πράγματι είναι προσαυξημένο κατα 60 Ε λόγω ΟΑΕΔ. Οι εισφορές εμειναν προσωρινα στα παλια επίπεδα ε και??

Αυτή τη στιγμή θα έπεπε να μιλάμε για τη μείωση των παλιών εισφορών και όχι για την αναστολή των αυξήσεων. Οι κύριοι του ΤΕΕ μας εβαλαν στο τρυπάκι να πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα και να μην παλεύουμε για τα για αυτά που θα έπρεπε κανονικά. Συναδελφοι και τα 1600 περιπου το εξάμηνο ειναι πολλά,  παρα πολλα για να τα αντέξει ο μέσος ελευθερος επαγγελματίας και σίγουρα είναι μη ανταποδοτικά με τις σημερινές συνθήκες (ΕΟΠΥ).

Νομίζω ότι οι περισσότεροι από αυτούς που δεν πλήρωσαν και πάλι δεν θα πληρώσουν ενώ το κύμμα των διαγραφών μεγαλώνει. Κρίμα τα χρόνια που φαγαμε για τις σπουδές. Προσωπικά δεν βλέπω φως στον ορίζοντα δεδομένου οτι οι μηχανικοι είναι διασπασμένοι με τις κολοκόμματικές παρατάξεις που η καθεμια, αν ειναι δυνατον, εχει τη δική της γραμμή ενώ το κύριο συνδικαλιστικό όργανο είναι πουλημένο.

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

1600 είναι; Γιατί; 

 

 

 

 

Συμφωνώ. Πρέπει να γίνει μείωση. Με ασφάλιση ΕΟΠΥΥ και χαντακωμένο εισόδημα, τι να κάνει κανείς;

Edited by topografeas
Link to comment
Share on other sites

Ειναι τραγικο το 2013 να μην εχουμε την βουληση να απομακρυνουμε ολους εκεινους που τοσα χρονια διελυσαν τον κλαδο.ας αποδεχτουμε τα λαθη μας που οδηγησαν την κατασταση εδω και ας γυρισουμε σελιδα ξεκινωντας με παυση πληρωμων για ενα χρονο .ας πληρωσουμε αυτο που πρεπει για τις παροχες που μας δινει ο εοππυ για την συνταξη που κανεις δεν θα παρει γιατι εχει ψηφιστει ηδη η περικοπη της για τα επομενα 40 χρονια.επομενως ας πληρωσουμε οτι αναλογει σε αυτο μου μας δινουν.αυτο δεν κανουμε σε καθε αγορα μας?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Οσοι πληρώσαμε καθυστερημένα μετα απο μήνες τα Α,Β εξάμηνα 2012 και μαζι με αυτα πληρώσαμε και αναδρομικα τι γινεται? (το Α' 2012 το πλήρωσα αρχες 2013 και το Β' 2012 πριν κανα μήνα), και εκει που επρεπε να τα πληρωσω 1500Ε περίπου τα πλήρωσα πάνω απο 1800Ε (* αυτα τα 1800Ε ειναι χωρις τις προσαυξήσεις. Για το Β' 2012 π.χ εδωσα 2000+). Θα συμψηφιστούν οι διαφορές με το Α' 2013 (που δεν εχω τώρα να το πληρώσω, αλλα λέμε τώρα...) ? Ξέρει κανεις τίποτα? Ευχαριστω!

μηπως εμαθε κανεις απο τσμεδε για αυτες τις περιπτώσεις? Τους τηλεφωνω 2 μερες στις εισφορες αλλα δεν το σηκωνουν φυσικα. ευχαριστω

Edited by electrical_salonika
Link to comment
Share on other sites

μηπως εμαθε κανεις απο τσμεδε για αυτες τις περιπτώσεις? Τους τηλεφωνω 2 μερες στις εισφορες αλλα δεν το σηκωνουν φυσικα. ευχαριστω

Μάλλον θα πρέπει να περάσεις απο τα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ. Λογικά στο Α' εξάμηνο του 2013 θα αφαιρεθεί το επιπλέον ποσό που τυχόν πληρώθηκε με προσαύξηση για το Β' εξάμηνο του 2012. π.χ. αν το Β' 2012 ήταν 1800 τώρα το Α' 2013 θα είναι 1500 - (1800-1500)= 1200.

 

Πάντως όλοι μας θα έπρεπε να πιέσουμε για μειώσεις των παλαιών και όχι για την διατήρηση τους έναντι των προσαυξησεων. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τελικά πας από τα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ με το "λάθος - φουσκωμένο" ειδοποιητήριο του Α' εξαμήνου το οποίο δεν πληρώνεις αλλά το χρειάζονται για να περάσουν κάποια στοιχεία σου και πληρώνεις όσο στο Β' του 2012 συν 60 ευρώ υπέρ ΟΑΕΔ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.