Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περίφραξη ρυμοτομούμενου οικοπέδου


cardhu

Recommended Posts

On 1/7/2013 at 1:05 ΜΜ, Γιάννης said:

Δυστυχώς, το οικόπεδο έχει σχεδόν αχρηστευτεί λόγω ρυμοτόμησης. Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να αποζημιώνει τους ιδιοκτήτες όταν προχωράει σε πράξη εφαρμογής. Έχετε πάρει την σχετική αποζημίωση? Αν όχι απευθυνθείτε στο Δήμο για να δείτε τι δικαιούστε και καλύτερα μιλήστε με έναν δικηγόρο. Όταν όμως, ο Δήμος γκρέμισε την περίφραξη, έπρεπε να κάνετε ασφαλιστικά μέτρα. Τώρα είναι αργά για αυτό. Για να κάνετε νέα περίφραξη απαιτείται οικοδομική άδεια και αυτή δεν είναι δυνατόν να εκδοθεί σε ρυμοτομούμενο οικόπεδο....Αυτή είναι η άποψή μου... 

Και όμως συνάδελφε η πολεοδομία της περιοχής μου εξέδωσε άδεια περίφραξης σε ρυμοτομούμενο τμήμα του οικοπέδου ως αποκατάσταση παλαιάς περίφραξης που προϋπήρχε της επέκτασης του σχεδίου πόλεως. Έχω όμως το εξής πρόβλημα: Η όμορη ιδιοκτησία που έχει παραχωρήσει με συμβολαιογραφική πράξη κομμάτι του αρχικού οικοπέδου της για να οικοδομήσει έχει πρόβλημα με την άδεια της εφόσον το κομμάτι που έχει παραχωρήσει είναι περιφραγμένο? Μπορεί να ανακληθεί η οικοδομική της άδεια?  

Link to comment
Share on other sites

κατ' αρχας, απαντας σε συζητηση του 2013, της οποιας το   ακριβες  περιεχομενο δεν γνωριζουμε.

Κατα τα λοιπα, δεν λες τί "επεκταση" ειναι αυτη?

Αν ειναι με ΠΕ και εάν εχει κυρωθει και πότε,

και τι ειχε πριν  και τι του εχει αποδωσει η ΠΕ  και τι και εάν εχει δικαιωματα για συμπληρωματικη αποζημιωση "ρυμοτομιας"

ωστε να δικαιουται να αρνειται την αποδοση του ακινητου του. [και, πιθανον, να πασχει η αδεια του διπλανου]

Αρα, επανερχεσαι με ενα πληρες "ιστορικο"

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Έχω περίπου το ίδιο πρόβλημα και δεν μπορώ να βρω μία απολύτως νόμιμη λύση οπότε θα ήθελα τη συμβουλή σας.

Οικόπεδο και οικία του 1880 έχουν κριθεί ρυμοτομούμενα εδώ και πολλά χρόνια. Ο ιδιοκτήτης ήθελε να αντικαταστήσει την περίφραξη (απλή σίτα) και όταν ξεκίνησαν οι διαδικασίες (χωρίς άδεια) ο μάστορας την έβγαλε τελείως (εκτός απο του γωνιακούς πασσάλους όρια) και μετά τον κατήγγειλαν οπότε το οικόπεδο έχει μείνει απερίφραχτο.

Το οικόπεδο βρίσκεται σε μία πολύ κεντρική περιοχή της πόλης και αναρωτιέμαι αν θα υπήρχε τρόπος είτε να βγάλω άδεια μικρής κλίμακας για περίφραξη με συρματόπλεγμα στο μη ρυμοτομούμενο κομμάτι είτε για λόγους υγείας ή κάτι τέτοιο να καταφέρω να το περιφραξω ολόκληρο.

Φαντάζομαι τώρα που η παλιά περίφραξη έχει ξηλωθεί δεν έχω τη δυνατότητητα να βγάλω άδεια επισκευής;

Σας ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Κάποια άποψη η εμπειρία για το τι  γίνεται με την περίφραξη/περιτοίχιση  σε ρυμοτομούμενο(σε κατά το σχέδιο πόλεως -επί δημοτικής οδου-αλλα στην πράξη μη διανοιγμένη και  χωρις προοπτικη διάνοιξης ...)  χωρίς να έχει γινει κάποια  κίνηση εφαρμογής και  πράξης αναλογισμού  ? Ειδικά αν  έχει επιβληθεί και πρόστιμο ανέγερσης .Εκδοση κάποιας εεμκ/άδειας  .

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Παρακαλώ για την γνώμη σας -σε συνέχεια του μηνυματος της 28/8 η περίπτωση είναι η εξής :

οικόπεδο συνολικής  επιφάνειας 110 τμ αγοράστηκε  απο τον παππού το  1949.Το 1968 με συμβόλαιο σύστασης  προικός όπου τα 30 δείχνονται ως ρυμοτομούμενα  δίνει τα υπόλοιπα 80 στην κόρη. Ως σήμερα  δεν έχει συντελεστεί η απαλλοτριωση και δεν έχει βγει πράξη αναλογισμού και ο δρόμος παραμένει αδιάνοικτος .Λεπτομέρειες στο παρακάτω σκαριφημα-Οικόπεδο 2 .Απο την αγορά του οικοπέδου το 1949 υπήρχε μαντρότοιχος  και περίφραξη η οποία βέβαια υπέστη και μια συντήρηση και "αναβάθμιση".Πριν δυο χρόνια καταγγέλθηκε  στην πολεοδομία  η κατασκευή .Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου 2 πλήρωσε πρόστιμο ανέγερσης.Πριν λίγες μερες απο την εισαγγελία  καλείται να δικαστεί  διότι δεν κατεδάφισε τον τοίχο.

Τίθενται τα ερωτήματα : Μπορεί να προβεί σε κατεδάφιση μιας και δεν είναι της "απολύτου ¨ιδιοκτησιας " του και τι θα δειχθει στις σχετικές αδειοδοτήσεις ?

Ας σημειωθεί οτι κατεδάφιση του επίμαχου τοίχου θα σημάνει καταστροφή κατασκευών και στον ομορο του οικοπέδου 1  αλλά και θα πέσουν όγκοι χωματισμών στον καταγγέλλοντα και θα δημιουργηθεί θέμα στον καταγγελόμενο γιατι δεν θα μπορεί να εισέλθει στην  κατοικία του και επίσης δεν θα μπορεί να βαλει το αυτοκινητο στο γκαραζ που διαθετει   λόγω της έλλειψης   διαμόρφωσης περ   χώρου  λόγω υποβάθμισης  της στάθμης  και της έλλειψης στοιχειώδους αντιστήριξης

γβ.JPG

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

επειδή αυτόν υπέδειξε ο καταγγέλοντας και η υδομ γράφει για φερόμενο ιδιοκτήτη και που καλώς η κακώς  πλήρωσε το πρ ανέγερσης βέβαια 

και με τι είδους άδεια θα προβεί στην κατεδάφιση? υδομ και τεχνικές υπηρεσίες του δημου νίπτουν τας χείρας των και η ημερομηνία της εκδικασης της υπόθεσης  πλησιάζει 

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.