Μετάβαση στο περιεχόμενο

σχετικά με την φορολογία σε ελ. Επαγγελματίες ερώτηση


Recommended Posts

Καλημέρα. Με βάση το νέο φορολογικό και την φορολογία μου η οποία προκύπτει απο τα τεκμήρια=9.000 (σπίτι 70τ.μ, αμάξι 1300cc, ατομικο 3Κ) τα οποία είναι μεγαλύτερα απο τα εισοδήματα των 2 τελευταίων ετών βλέπω οτι έχω μόνο 2 επιλογές ως μπλοκάκιας για να μην μαζεύω κάθε χρόνο απο ενα τριχίλιαρο+ χρέος στην εφορία:

1) κλείνω τα βιβλία μέχρι τον Δεκέμβρη 2013 και βρίσκω κάτι άλλο να κάνω (μαύρα κτλ) και σε μελέτες κτλ που προκύπτουν υπογράφει κανας γνωστός με το αζημίωτο βέβαια

2) κρατάω ανοικτα τα βιβλία και βρίσκω πως θα αποφύγω το 26% στο οποιο σε καμια περίπτωση δεν μπορώ να ανταπελξέθω. Σε αυτή την περίπτωση θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής.

α) Με βάση το νέο φορολογικό μπορώ να κόβω απο 75% (τον ετήσιων εσόδων μου χωρις ΦΠΑ) και πάνω σε έναν εργοδότη και τα υπόλοιπα κάτω απο 25% σε άλλους ώστε να φορολογηθώ ως μισθωτός? Θα πρέπει να έχω σύμβαση κατατεθημένη στην ΔΟΥ με όλους, μόνο με αυτον που εχω >75% ή δεν χρειάζεται με κανεναν? Επίσης μεχρι πόσοι μπορει να ειναι οι εργοδότες που μου δίνουν <25% του συνόλου των εσόδων? Τι ισχύει τελικα, γιατι 3 λογιστες που ρώτησα δεν μου έδωσαν ξεκάθαρη απάντηση.

β) Αν μου κάνει δωρεές η οικογενειά μου ώστε να αποφύγω το 26% και να φορολογηθουν οι δωρεές με 10%. Σε αυτή την περίπτωση τι ετήσιο ποσό θα πρέπει να καλύπτουν οι δωρεές? Τι προυποθέσεις θα πρέπει να έχει η οικογενειά μου ωστε να μπορεί να προβεί σε δωρεές σε μένα?

Επίσης:

Αν τα έσοδα είναι μικρότερα απο τα τεκμήρια σε κάθε περίπτωση (ακόμα και αν έχω μοναδικό εργοδότη) φορολογούμε με 26% επι των τεκμηρίων αν έχω ανοικτά βιβλία?

Αν κλείσω τα βιβλία και παω στον ΟΑΕΔ  και δηλώσω ανεργος, τι φορολογία θα έχω?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Edited by electrical_salonika
Link to comment
Share on other sites

Μπορεις να κανεις και φορολογική αναλωση κεφαλαιου προηγουμενων ετών. Ολοι φετος αυτο κανουμε. Ρωτα το λογιστη σου.

Edited by [email protected]
Link to comment
Share on other sites

μου είχε πει ο ίδιος οτι δεν μπορώ να το κάνω, διότι τα εισοδήματά μου τα τελευταία χρόνια ήταν εξαιρετικά μικρά για να γίνει κάτι τέτοιο. και φέτος τα ίδια θα είναι, δεδομένου οτι στην εταιρεία που δουλεύω τα πρωινά παρτ ταιμ είμαι "black".

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου η εφορία κάνει αυτά που κάνει για να πιάσει τα "black" όπως λες και σύ.

Αντί να διαμαρτυρηθούν αυτοί που πληρώνουν βάσει τεκμηρίων, ενώ πραγματικά δεν έχουν εισοδήματα, διαμαρτύρεσαι εσύ που μόνος σου ομολογείς ότι είσαι black?????

Link to comment
Share on other sites

νταξ, ας μην είμαστε τόσο αυστηροί σε τέτοιους καιρούς. εξάλλου δεν είναι παράλογο να φορολογείσαι τουλάχιστον επί των τεκμηρίων? Θεωρητικά ακόμη και να πας να φας στη μάνα σου, η μάνα σου θα πρέπει να πάει να σου κάνει δωρεά το φαγητό σου, έτσι είναι το σωστό, αλλά ποιός έχει όρεξη κάθε μέρα να πηγαίνει να δηλώνει 3 ευρώ δωρεά?

 

αυτά

Link to comment
Share on other sites

Το 2012 έχω πραγματικά έσοδα (έσοδα, όχι κέρδος) 2.000 Ευρώ. (με τάιζε κυριολεκτικά η γυναίκα μου)

Γιατί πρέπει να πληρώσω με τα τεκμήρια? και κάποιοι με black να μη πληρώνουν?

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Γιατί πρέπει να πληρώσω με τα τεκμήρια? και κάποιοι με black να μη πληρώνουν?

 

Φίλε μου κατ' αρχήν δεν υποστηρίζω ότι πρέπει να πληρώνουμε με τεκμήρια, το αντίθετο.

 

Κατά δεύτερον, για τον άλλο το φίλο μας, δεν αποφασίζει αυτός αν θα δουλέψει με black, αλλά ο εργοδότης του. Έρχεται ένας τύπος και σου λέει: σου δίνω τόσα μπλακ, δουλεύεις για μένα σαν σκλάβος? Έχεις 3 επιλογές. Η μία είναι να τον στείλεις στο διάολο που τολμάει να σου κάνει τέτοιες ανήθικες προτάσεις, η δεύτερη είναι να φας το φόρο και το φπα στη μάπα άρα και να δουλεύεις δωρεάν εν τέλει, και η τρίτη είναι να πάρεις ό,τι σου δίνει αυτούς τους χαλεπούς καιρούς και να του γλύψεις τα πόδια, κ άμα λάχει να σφάξεις και κάνα ταύρο προς τιμή του. Ταυτόχρονα να προσπαθείς να ασπρίσεις αυτά που δεν ασπρίζονται και δεν τα βλέπει ο ήλιος.

 

Επομένως μη λέμε λαλακίες

Edited by [email protected]
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνοι, όχι όμως και διαμαρτυρόμενοι οι black γιατί υπάρχουν και "κατράμια" (μαύρη μαυρίλα πλάκωσε).

 

Υ.Γ. Ουφ τάπα και σαν να άσπρισα λιγάκι :confused:

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου η εφορία κάνει αυτά που κάνει για να πιάσει τα "black" όπως λες και σύ.

Αντί να διαμαρτυρηθούν αυτοί που πληρώνουν βάσει τεκμηρίων, ενώ πραγματικά δεν έχουν εισοδήματα, διαμαρτύρεσαι εσύ που μόνος σου ομολογείς ότι είσαι black?????

ειμαι <<black>> διοτι αν δεν δεχομουν ουτε ετσι μιας και μονο ετσι δεχοντουσαν να με απασχολησουν, τότε το εισόδημα ούτε για φαγητό δεν θα έφτανε φίλε μου. Λες να μην ηθελα να ειχα μια σύμβαση, το ΦΠΑ, το τσμεδε, το εισόδημά μου να φαινεται ωστε να φορολογούμε σωστά κτλ?? Η' ακόμα καλύτερα μια πρόσληψη? Το κράτος συντηρεί το <<black>>. τόσα χρόνια που είμαι σε αυτήν την εταιρεία δεν εχει έρθει ούτε μια φορά επιθεώρηση για έλεγχο. Αν είχε έρθει και έκοβε πρόστιμα μερικά χιλιάρικα για κάθε άτομο που απασχολείται black σε κάθε εταιρεία, και αν υποτροπιάσει τότε κλείσιμο της εταιρεία θα σου έλεγα πως θα άλλαζαν τα πράγματα. Και μην μου πεις κανε καταγγελία. Διότι μετα μπορεις να βρεθεις μεχρι και σε δικαστηριο για συκοφαντική δυσφήμιση (δεν πρόκειται να βρεις απο μεσα την εταιρεία να σε καταθέσει κάποιος υπερ σου για ευνόητους λόγους) και χωρίς καθόλου έσοδα μετά. Οπότε μην λέμε ότι να ναι για εντυπωσιασμό..

Τα εισοδήματά μου ειναι κάτω απο 10Κ εδώ και χρόνια μαζί με τα black μέσα και με βενζίνες, αναλώσιμα κτλ μέσα, και συνεχώς μειώνονται διότι μειώνεται και η δουλειά η εχτρα, περα απο το παρτ ταιμ στην εταιρεία. Δηλαδη αν πρεπει βασει τεκμηρίων να δωσω πάνω απο 3Κ στην εφορία (μέσα και το τέλος επιτηδεύματος) και αλλα 4Κ στο ΤΣΜΕΔΕ (ειμαι 8ετία), μαθηματικά προκύπτει οτι πρέπει να τα κλείσω όλα (βιβλία και τσμεδε) και να βρω οτιδήποτε άλλο μιας και αυτα τα χρηματα (3Κ που μένουν) δεν φτάνουν ουτε για τα βασικά. Το αυτοκίνητο είναι οικογενειακή χορηγία. Αλλιως δεν θα υπήρχε (ειναι 1300cc του 2006). Ανήκω ακριβως στην ομάδα που περιγράφεις "....Αντί να διαμαρτυρηθούν αυτοί που πληρώνουν βάσει τεκμηρίων, ενώ πραγματικά δεν έχουν εισοδήματα..."

Αν δεν ξέρεις καλό ειναι να μην εκφέρεις άποψη μόνο και μόνο για να γράψεις την κακία σου.

Αν εσύ ήσουν άνεργος και σε έτρεφαν οι γονείς σου ή η γυναίκα σου, και το μόνο που βρισκόταν μπροστά σου ήταν μια black εργασία. Αν δεν είχες άλλη επιλογή θα πήγαινες ή οχι? Και αν όχι τι θα έκανες?

Edited by electrical_salonika
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνώ με τη εργασία σου που είναι "μαύρη"

Διαφωνώ με την διαμαρτυρία σου

Έγραψα για να σου δείξω ότι υπάρχουν και άνεργοι, όπως αναφέρω για τον εαυτό μου πιό πάνω, χωρίς εργασία μαύρη ή άσπρη (2.000 Ε τον χρόνο δεν νομίζω ότι θεωρείται εργασία), που τους πληρώνουν την εφορία βάσει τεκμηρίων, αυτοί που τους ταίζουν (ή γυναίκα μου στην περίπτωσή μου)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.