Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στάθμη οροφής υπογείου εντός & εκτός σχεδίου


ARS

Recommended Posts

Η οροφή του υπογείου που σταματάει; Στο κάτω μέρας της πλάκας ή στο πάνω; Κατά τη δική μου ερμηνεία στο πάνω.

 

Αν οι πλάκες της οροφής του υπογείου έχουν διαφορετικό πάχος (15cm η μια, 17cm η άλλη) τότε και η οροφή του υπογείου θα είναι σε διαφορετικό ύψος;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 30
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πολύ σωστο το επιχειρημά σου.

Αλλα ακόμη και αν όντως υπάρχουν διαφορετικά πάχοι στις πλάκες μιάς στάθμης, δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που στα αρχιτεκτονικά σχεδια να το δείχνει.

Δηλαδή στις τομές από όπου φένονται και τα ύψη, να υπάρχουν πλάκες με διαφορετικό πάχος.

 

Για να ακούσουμε κιάλλες γνώμες, γιατί στην πολεοδομία έχω περάσει με το ύψος απο κάτω.

Link to comment
Share on other sites

Ένας λόγος παραπάνω το ότι στα αρχιτεκτονικά σχέδια δε φαίνονται τα πραγματικά, σύμφωνα με τη στατική μελέτη, πάχη των πλακών.

Φαντάσου δηλαδή να περάσεις τον αρχιτεκτονικό έλεγχο, να έχεις θεωρήσει ότι το πάχος της πλάκας είναι 15cm, να προκύψει από τη στατική μελέτη ότι το πάχος είναι τελικά 16cm και γι αυτό το ένα εκατοστό παραπάνω ο ελεγκτής των στατικών να σε ξαναστείλει στον αρχιτεκτονικό έλεγχο! Τραβηγμένο αλλά θα είχε κάθε δικαίωμα αφού τα στατικά και τα αρχιτεκτονικά πρέπει να ταυτίζονται ως προς τις θέσεις και τις διαστάσεις των στοιχείων του φέροντος οργανισμού που απεικονίζουν.

 

Το τι δέχονται σε μια πολεοδομία δεν είναι κριτήριο για μένα γιατί κι αυτοί πολλές φορές δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Σ' άλλες πολεοδομίες δέχονται ένα πράγμα και σ' άλλες όχι.

 

Αν θέλεις πάντως μια επίσημη και έγκυρη απάντηση μπορείς να υποβάλλεις γραπτό αίτημα/ερώτημα με αριθμό πρωτοκόλλου στη ΔΟΚΚ και να σου απαντήσουν.

 

Υπουργείο ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

Μεσογείων & Τρικάλων, 115 27 Αθήνα

Τηλ. κέντρο: 6929903-5

Διευθύντρια: Μουτζαλιά Όλγα (ΠΕ Αρχ. Μηχ.)

Τηλ. εξωτ.: 6913407, Τηλ. εσωτ.: 219, Φάξ: 6926426

 

Τμήμα Οικοδομικού Κανονισμού

Τμηματάρχης: Γιαννακοπούλου Δήμητρα (ΠΕ Αρχ. Μηχ.)

Τηλ. εξωτ.: 6925910, 6929011, Τηλ. εσωτ.: 210, 211, 212, 252, 253

 

http://www.minenv.gr/1/13/133/g133.html

Link to comment
Share on other sites

β) ένας υπόγειος όροφος επιφάνειας ίσης με εκείνη που καταλαμβάνει το κτίριο,προοριζόμενος αποκλειστικά για βοηθητικές χρήσεις, εφόσον η οροφή του σε κανένα σημείο δεν υπερβαίνει το 1,50 μ από την οριστική στάθμη του εδάφους και το ύψος του δεν υπερβαίνει τα 3 μ μετρούμενο μεταξύ του δαπέδου και της οροφής, εκτός αν έχει καθοριστεί μεγαλύτερο ελάχιστο ύψος για την χρήση του συγκεκριμένου χώρου κατ' εφαρμογή του Αρθ-444. Εφόσον σε κτίριο κατοικίας κατασκευάζονται καταστήματα και κάτω από αυτά αποθήκες στον υπόγειο όροφο, για τη εξυπηρέτησή τους, επιτρέπεται η κατασκευή δεύτερου υπογείου επιφανείας ίσης με την επιφάνεια των αποθηκών, χωρίς να προσμετράται στο συντελεστή δόμησης.

 

μετρούμενο μεταξυ δαπεδου κ οροφής .Απόλυτα ξεκάθαρο τί εννοεί γιατι αλλιώς θα έγραφε μεταξύ δαπέδου υπογείου κ δαπέδου

ισογείου.

 

γράφωντας στην αρχή εφόσον η οροφή του δεν νομίζω στην ίδια λέξη, στην ίδια παράγραφο να κρύβονται 2 διαφορετικά νοήματα.

 

Αντε, ας δουλέψουμε και λίγο τώρα..

:)

Link to comment
Share on other sites

Η σταθμη της οροφης κατα την αποψη μου ειναι το κατω μερος της πλακας, το πανω ειναι το δαπεδο του ισογειου. παντως οι φωτογραφιες της εγκυκλιου ειναι σαφεις, μιλανε για το κατω μερος.

 

Το θεμα ειναι οτι οι πολεοδομιες δεν το δεχονται παντα.

 

Μου φαινεται περιεργο παντως που κανενας δεν εχει ενδιαφερθει να ρωτησει επισημα. μαλλον επειδη λιγη σημασια εχει για τους ιδιοκτητες αφου τελικα το υπογειο μονο υπογειο δε γινεται.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι μην τρελαθούμε...

όταν λέμε στάθμη εννοούμε πάνω στην πλάκα. Βάζει κανείς στάθμες στην κάτω πλευρά των πλακών;;; Άλλο αν μας συμφέρει να κλέψουμε 20 εκ για να σηκώσουμε λίγο το υπόγειο.

Link to comment
Share on other sites

Ως γνωστον το υπογειο μπορει να προεξεχει 1.50μ απο το φυσικο η διαμορφωμενο εδαφος.

Υπαρχει μια εγκυκλιος που λεει οτι το 1.50μ λαμβανεται απο την κατω παρεια της πλακας οροφης του υπογειου. Αυτο ειναι σιγουρο διοτι την εχω διαβασει, αλλα τωρα που πρεπει να την δειξω σεναν ελεγκτη αυριο δεν μπορω να την βρω.

Θυμαται βρε παιδια κανενας τον αριθμο της εγκυκλιου?????????

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.