Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α30] Παλιές δηλώσεις (Ν. 3843/10 & Ν. 4014/11) και Ν. 4178/13


Recommended Posts

συναδελφοι αν γνωριζει καποιος και μπορει να με βοηθησει πελατης μου με ολοκληρωμενη υπαγωγη ( πληρωμενα προστιμα και ανεβασμενα σχεδια ) πηγε στον δημο να βγαλει μια αδεια λειτουργιας και του ειπανε οτι ο 4014 δεν τον καλυπτει γιατι ειναι αντισυνταγματικος και πρεπει να μεταπηδησει στον 4178 για να βγει η αδεια λειτουργιας..ισχυει αυτο??εγω απο οσο ξερω οι αλοκληρωμενες υπαγωγες δεν ειναι αναγκαστικο να μεταπηδησουν τωρα εχουν περιθωριο εως το τελος του νομου,,ποια ειναι η γνωμη σας?

 

Γνωριζει καποιος για το #837??

 

Μεταφέρω απόσπασμα της εγκυκλίου 3:

 

"......1. - Σύµφωνα µε την παρ. 2 του άρθρου 30 του ν. 4178/13 ορίζετα: Για τις ολοκληρωµένες πράξεις υπαγωγής για τις οποίες έχει καταβληθεί το σύνολο του προστίµου και έχει περαιωθεί η διαδικασία αυτοµάτως ή µετά από αίτηση του ενδιαφερόµενου εκδίδεται πράξη ολοκλήρωσης της υπαγωγής κατά τις διατάξεις του N.4178/2013.Ειδικότερα, για πράξεις υπαγωγής για τις οποίες έχουν υποβληθεί όλα τα απαιτούµενα στοιχεία και σχέδια και έχει καταβληθεί και το σύνολο του προστίµου, καταρχάς, µετά από αίτηµα του ενδιαφεροµένου ή και αυτοµάτως (όταν γίνει σχετική προσαρµογή στο πληροφοριακό σύστηµα) εκδίδεται πράξη υπαγωγής κατά τις ειδικότερες διατάξεις του Ν.4178/2013. Σε περιπτώσεις όπου από την µεταφορά των στοιχείων το πρόστιµο που υπολογίζεται µε το νέο νόµο είναι µεγαλύτερο από αυτό της ολοκληρωµένης πράξης υπαγωγής δεν καταβάλλεται το επιπλέον ποσό και εκδίδεται βεβαίωση πράξης ολοκλήρωσης της υπαγωγής σύµφωνα µε το ποσό που έχει υπολογιστεί και καταβληθεί. Προσεχώς µε υπουργική απόφαση θα καθοριστούν οι περιπτώσεις και η διαδικασία τυχόν επιστροφής προστίµων όταν το πρόστιµο που υπολογίζεται σύµφωνα µε το νέο νόµο είναι µικρότερο του ποσού που έχει καταβληθεί για την ολοκληρωµένη πράξη υπαγωγής. Το αίτηµα για την µεταφορά των στοιχείων υποβάλλεται χωρίς χρονικό περιορισµό (στα πλαίσια χρονικής ισχύος του Ν.4178/2013) και εφόσον απαιτηθεί η υποβολή της βεβαίωσης πράξης υπαγωγής για την έκδοση διοικητικής πράξης από αρµόδιες αρχές ή η έκδοση βεβαίωσης για δικαιοπραξία. Mε την έκδοση του Π.∆/τος για την Ταυτότητα του Κτιρίου θα καθοριστεί κάθε αναγκαία λεπτοµέρεια για την υποχρέωση συµπλήρωσης της ταυτότητας κτιρίου για ολοκληρωµένες πράξεις υπαγωγής κατά τις διατάξεις του Ν.4014/2011 για τις οποίες τυχόν δεν θα απαιτηθεί η µεταφορά των στοιχείων των δηλώσεων.....".
Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

αρα σχετικα με το #838 εχω:

α) εως απληρωτα του 3843 υποβολη στο 4178 εως 6-2-15

β) αρχικη υποβολή του 4014 με πληρωμενο μονο το παράβολο μεταφορά εως 6-2-14; Σωστα;

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους!!

 

εγώ αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι: εαν έχω μια υπόθεση 3843 με ληξιπρόθεσμες και δεν την κάνω υπαγωγή μέχρι 6/2/2014, υπάρχει περίπτωση να χάσω το πληρωμένο παράβολο και τη 1 πληρωμένη δόση? έχει καθοριστεί η κύρωση (περαν του ντου της πολεοδομιας)?

είναι μόνο το 1% προσαύξησης?

ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Με βάση το νόμο μπορούν να συμψηφιστούν (παράβολο και δόσεις που έχουν πληρωθεί).

Όταν όμως το ακίνητο μπει στον 4178, τότε το πρόστιμο αυτού δεν σημαίνει ότι, θα είναι το ίδιο ακριβώς ποσό όπως στον 3843........

Link to comment
Share on other sites

Ναι δεν θα είναι, οπότε εφόσων τα χρήματα που έχουν καταβληθεί μέχρι στιγμής δεν χάνονται, εάν η υπόθεση υπαχθεί στον 4178 στις αρχές τον 2015 θα τα εισάγω σαν ήδη πληρωμένα και από κει και πέρα πληρώνεται το νέο υπόλοιπο. Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Σωστά (με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα).

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Άρα ΙΑΣΟΝΑΣ δεν θα έχω αύξηση 1% για τις 3843 ληξιπρόθεσμες...είμαστε εκτός νόμου, δεν οριζονται καν..right?

 

συγνώμη που γράφω δεύτερο μήνυμα στη σειρα

Edited by spyridi
Link to comment
Share on other sites

Ναι.

Θεωρούνται ως μη γενόμενες.

Αν δεν μπει (για κάποιο λόγο) στον 4178 πάει έχασε κι αυτά που πλήρωσε..... και αυτοκαταγγέλθηκε.....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.