Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εφαρμογές μη καταστροφικού ελέγχου


 

Recommended Posts

Του έδωσες λινκ απο προσικ σε σκληρόμετρο και λέει τα δικά του.Επίσης μας θεωρεί επικίνδυνους επειδή δεν προωθούμε τα πρόϊόντα άλλης εταιρίας (και καλά).Επίσης , απο τον τρόπο που γράφει μπορώ να σου πώ οτι δεν είναι μηχανικός, διότι έδωσε βάση σε ηλίθια πράγματα όπως καλώδια και σύρματα στο σκυρόδεμα, ενώ το πρόβλημα της χίλτι είναι άλλο (σκιές απο διπλές εσχάρες κτλ κτλ).Τονίζει τη σημαντικότητα της εκτύπωσης φωτογραφιών (άχρηστο) και αν του μιλήσεις με ορολογία κανονισμών κάνει το κουνέλι.Επίσης δε , χρησιμοποιεί τα μπόλτ συχνά, δηλώνει καθως πρέπει , και όχι πιτσιρικά μηχανικό.Γνωρίζει το παλιο μοντέλο της χίλτι , οπότε τον συγκαταλέγω ανάμεσα στα 45-50.Όμως ο τύπος δεν γνωρίζει βασικές διαδικασίες ,π.χ ανοιγμα και καθαρισμός των οπλισμών πριν μετρήσεις το πάχος τους, όπως επίσης τονίζει οτι η διάμετρος βγαίνει ντεφάκτο

 

Επειδη η διαδικασία των ΜΚΕ δεν έχει μονο τη μέτρηση του οπλισμού, όσοι ασχολούνται γνωρίζουν οτι θα θα ανοίξουμε τρούπες σε κάποια σημεία για πολλούς λόγους!!!!.

 

 

A και δεν κατάλαβε το καρφωτικό της χίλτι, το θεώρησε άσχετο..... 8-)  8-)  8-)

Edited by McRaster
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 530
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημήτρη +1

 

δεν ψυχολογώ τον κόσμο. Με ρωτάς σου απαντώ. Ρωτάς κάτι παραπάνω θα σου δώσω και βιβλιογραφία. Δεν το κατάλαβες να βοηθήσω. Να σου μεταφέρω 22 χρόνια εμπειρίας δύσκολο. Να σε εκπαιδεύσω στο πεδίο κάνουμε το σεμινάριο. Να μου πεις Proceq vs Hilti σου απαντώ αλλού το ένα αλλού το άλλο. Θες να βρεις οπλισμό και μόνο φίλε μου κανε τομές. Η επιθεώρηση θεωρεί την εύρεση οπλισμού το 10% της δουλειάς. Εδω υπάρχουν τρομερά και φοβερά θέματα που χρήζουν πολύ προσοχής.

 

Παράδειγμα

 

προεντεταμένα δοκαρία.

 

Να μου πείτε εαν έχουν προένταση?

 

τι λες ρε φίλε θες την τροχία, τις καμπάνες, πως γυρίζουν, την τάση λειτουργίας, εαν έχουν ενεμα, σε τι κατάσταση είναι η προένταση, εαν υπάρχει ρηγματωση του σκυροδέματος στις καμπάνες, κλπ.

 

Απάντηση. Δεν πληρώθηκα για να κάνω τέτοια ανάλυση. 

 

Καλημέρα σας και καλή Ανάσταση.    

 

Τα παραπάνω είναι η καλή εκδοχή. Το χειρότερο είναι πόσα καρώτα θέλω για τριώροφο 300τμ κάτοψη?και να μου τα βγάλετε καλά διότι ο πελάτης είναι φίλος και δεν θέλει να μπλέξει με ενισχύσεις. 

 

Τι λες παλικάρι μου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Mcraster Ευχαριστώ για την ανάλυση του προφιλ μου .Σου γραφω και τωρα μπολτ και ειμαι μηχανικος - οπότε ήδη τα δυο από αυτά που γραφεις κατερευσαν.

Δεν χρειαζεται να εισαι επιθετικος .

Το καρφωτικό ασφαλώς και ξερω τι είναι . Ειναι το καρφωτικο DX 450 το οποίο μαζί με κοκκινο καψουλι και καρφί συγκεκριμμενης διαμέτρου και μεθόδου χρησιμοποιείτε γαι να δουμε την αντοχή μεσω εξολκευσης ηλου. Ευχαριστημένος :smile: ?

Εισαι διακεκριμμενο μέλος οπότε τα γραφόμενο σου μετράνε .... Για αυτό και ήμουνα απαιτητικός σε ολοκληρωμένες απαντήσεις...

Στα προηγούμενα ποστ δοθηκαν αρκετές χρησιμές πληροφορίες . Οτι θέλει ας κάνει ο καθένας και οτι κατάλαβε .... .

Παντως ορισμένη παιρνουν απο τη Αθηνας έναν απλο ισχυρό μαγνήτη με 10 - 20  ευρώ και βλέπουν που έχει οπλισμό . ειναι και αυτό μια λύση.

Μην γελάς -το εχω δεί και αυτό.

Το αντικειμενο αυτό προφανώς δεν είανι μονο η ανιχνευση.

Πάντως μπραβο που υπάρχουν τοσο  βολική πελάτες για να επιτρέπουν τομές (οταν πχ είναι οι οπλισμοί σε 5-6 εκ βαθος με σοβα 2 )σε ένα σπίτι κατοικημένο .

Δηλ. πχ. σε ένα  ισόγειο 120 τμ με 13 υποστ, 6 πλάκες, 20 δοκ. πόσες τομές δηλαδή θα μπορείς να κάνεις σε ένα σπίτι  για να θεωρηθεί αντιπροσωπευτικό το δείγμα ?

Και την αποκατάσταση την χρεωνεις ? Το ίδιο χρώμα για να το βάψεις ξανά θα το βρείς ή δεν τρελαθεί η κυρία του σπιτιού με τα μπαλώματα στο καθιστικό της ?

Ασφαλώς  και θα χρειαστούν αλλά δεν μπορεί να είναι ο κανόνας.

  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εγω ειμαι εξω απο την οποια "διαμαχη".

Αλλα συναδελφε, οι τομες ειναι απαραιτητες στο 99.9999% των περιπτωσεων.

Εσυ πως θα κανεις κρουσιμετρηση? Πανω απο το σοβα?

Διαφορετικα πως θα βρεις την θλιπτικη αντοχη? Με υπερηχο?

 

 

Οι οποιες τομες δορθωνονται σε 2 ωρες, με ταχυπηκτο λεπτοκοκκο επισκευαστικο (καταλληλο για τετοιες εφαρμογες).

Σε 2 ωρες το βαφεις.

Μην αγχωνεσαι για το χρωμα, το βρισκεις ΑΚΡΙΒΩΣ, αν θες.

 

Ειναι εντελως ακυρο αυτο που αναφερεις σχετικα με τις τομες.

 

Δεν ειναι δυνατον να κανεις ελεγχους χωρις ενδεικτικες τομες (βλ κρουσιμετρηση, εξολκευση ηλου, καροτο, μετρηση δυναμικου, ανιχνευση οπλισμου, ενανθρακωση, χλωριοντα κτλ κτλ)

Edited by terry
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ο όρος μη καταστροφικές σημαίνει ότι δεν καταστρέφεται το δομικό στοιχείο και όχι ότι δεν κανεις ζημιά στο "φινίρισμα". Οι πυρηνοληψία δεν θεωρείται μη καταστροφική μέθοδος.

 

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ανοίξεις τρύπες τουλάχιστον στο σοβά. Από εκεί και πέρα τη ζημιά την έχεις κάνει. Αν σκάψεις και λίγο πιο βαθιά δεν θα φας περισσότερο ξύλο. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Όταν πάτε για ακτινογραφία φοράτε και τα ρούχα; Το ίδιο ακριβώς είναι.

 

Όποιος αποφασίσει να ασχοληθεί με το αντικείμενο πρέπει να είναι οπλισμένος με υπομονή και ξεκαθαρίζει από την αρχή στη νοικοκυρά τι πρόκειται να γίνει. Αλλιώς θα τρέχει και δεν θα φτάνει.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, το χρώμα ακριβώς δεν το βρίσκεις, ή και να το βρεις θα πρέπει να βάψεις όλη την γύρω επιφάνεια γιατί  φαίνεται αλλιώς το φρεσκοβαμμένο και αλλιώς αυτό που έχει να βαφτεί μερικά χρόνια... Και εντάξει, τα σκαψιματάκια (που είναι απαραίτητα για όλους τους λόγους που προαναφέρθηκαν) παλεύονται αλλά με τις τρύπες της καροτιέρας τι γίνεται? Η αποκατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη (και για να συνειδητοποιηθεί από την νοικοκυρά του σπιτιού) από ό,τι τα σκαψιματάκια όταν οι οπές γίνονται σε πλάκες. Στην ταράτσα τι κάνεις? κλείνεις την τρύπα και μετά μπαλώνεις την υγρομόνωση κ.τ.λ? Δεν είναι πράγματα που μπορούν να αγνοηθούν. Βέβαια, συμφωνώ ότι για να γίνει σωστή δουλειά χρειάζονται όλα αυτά (ο όρος "μη καταστροφικές μέθοδοι" δεν είναι και πολύ αληθινός...) αλλά μπορεί να υλοποιηθεί με αυτόν τον "άρτιο" τρόπο πάντοτε?   

 

Ασχετο μεν, αλλα για να μην μενουμε σε βλακειες.

Επιμενω οτι το χρωμα το βρισκεις 100% ιδιο, εφοσον παρεις ενα κομματι απο το βαμμενο επιχρισμα.

Το εχω κανει πανω απο 20 φορες.

Αρκει το καταστημα χρωματων να ειναι σοβαρο και να θελει να "παιξει" λιγο με το χρωμα μεχρι να το βρει, οχι οτι βγαλλει ο φασματογραφος.

 

Και οι τρυπες απο το καροτο επικευαζονται.

Ευκολα με ενα ετοιμο μεταλλικο καλουπι και εγχυτο καταλληλο κονιαμα.

Απλα εκει δεν κλεινεις την ιδια μερα, αλλα την επομενη.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Βλέπω οτι αρχίζουμε και βγάζουμε στην φόρα τα προβλήματα, επιχρίσματα, χρώματα, αποχρώσεις, κλπ. Ξανα λοιπόν και το εννοώ και να μου ρίξετε ποινές, πόντους μείον κλπ.  

 

Ειναι η πιο σημαντική εργασία όσον αφορά την αποτίμηση και πρέπει να γίνει οχι απλά σωστά αλλα διεξοδικά. Οποίος έχει πρόβλημα με την νοικοκυρά, τον νοικοκύρη, το φούρναρη και τον ξενοδόχο να κάνει οπτικό έλεγχο και να αναλάβει εγγράφως τις όποιες ευθύνες. Ολα τα άλλα απο το πιο μικρό κτιριακό μέχρι το Hoover Dam απαιτούν και καθαιρέσεις και σκόνη και ζημιές. Σκόντο δεν υπάρχει. Όποιος δεν το πιστεύει να πάει μια βόλτα στην Κεφαλλονιά, Αιγιο, Καλαμάτα. Οι κατασκευές στην ΕΛΛΑΔΑ πάσχουν απο σημαντικές αποκλίσεις σε όλα τα επίπεδα. Επανειλημμένως έχω πει οτι οι ΣΑΔ στον ΚΑΝΕΠΕ έχουν οριστεί για άλλη χώρα, οτι ο Ε7 αποτελεί αντιεπιστημονικό 4σελιδο στην καλύτερη των περιπτώσεων, οτι υπάρχει τρομερή άγνοια, οτι οι ΕΤΕΠ σε μεγάλο βαθμό είναι τραγικές, κλπ.

 

Για να μην το ζορίζουμε. Γίνετε ήδη μια προσπάθεια να έχουμε ΕΤΕΠ στους ΜΚΕ μέχρι το καλοκαίρι. 

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Το χρώμα δεν ειναι ευκολο πράγμα και όπως είπε ο Caan μπορεί να βαφει χρεαιστεί όλη η περιοχή.Αν εχετε τοσο καλο μαγαζι με χρωματα μπραβο.

Μπορεί και να πετυχει παλιο ελαφρως ξεθωριασμένο  χρωμα ?  Γιατι αλλιώς δείχνουν τα νεα και αλλιώς τα παλιά . Αν ναι πρεπει να ειναι πολυ καλός

Αλλο ο σοβάς και άλλο να σκάψεις 3-4 εκ.  (αν είναι λίγο πιο βαθιά τα σιδερα) με καλέμι και πιθαν΄ων ψιλοκωνοειδές οπή  για να μπορέσεις να φτασεις και να μετρήσεις  ΣΩΣΤΑ.  Το σημεία κρουσίμετρου   τα κάνεις και σε σημεία που μπορεί να ειναι λιγο κρυμμενα  ή ωπου βρεις ασοβαντιστα . Για να εχεις σωστή εικονα οπλισμών μάλλον θα πρέπει να δεις συγκεκριμμενες  κολώνες και οχι να διαλέξεις κρυμμενες κλπ....   Επίσης πλάκες και δοκάρια έχουν άλλη δυσκολια.Σκαψε απο κάτω σε πλάκα και δες την γλύκα . Η περιοχή που θα πεφτουν τα μπετά από κατω μιαζει με λιγο βαγδάτη ...

Τελικά πόσα σημεια σε οροφο 120 τμ. θα σκαφτούν ?

Ειμαι περιεργος πόσα κρινετε οτι  ειναι αρκετά .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.