Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τα 7 μεταπτυχιακά με τη μεγαλύτερη ζήτηση


Engineer

Recommended Posts

Προφανώς κάνεις "σχήμα λόγου"! Εγώ διάβαζα τα βιβλία και τα papers του Paulay ενώ ήμουν ακόμα φοιτητής το 1996...

 

ΟΙ ΠΜ στη ΝΖ δεν ξέρουν τίποτα σε σχέση με του Ελληνες. Και οι Αγγλοι έχουν φοβερούς επιστήμονες στα αντισεισμικά αλλα οι Αγγλοι ΠΜ δεν το έχουν το θέμα. Δεν έχουν τριφτεί στο αντικείμενο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θέλεις να μιλήσουμε σοβαρά ή να κάνουμε απλά πλάκα; καταρχάς για πές πόσο πάει το μαλλί σε εξειδικευμένο μεταπτυχιακό στην Αγγλία πλέον και μετά ας εξετάσουμε την αγορά εργασίας σε ολόκληρο το κόσμο.

 

Για εμένα εξειδικευμένο μεταπτυχιακό με μεγάλη ζήτηση είναι αυτό που μόλις τελειώσω θα έχω δουλειά. Μπορεί κάποιος υπο αυτές τίς συνθήκες να σκεφτεί ένα μεταπτυχιακό; ή μήπως οι συνθήκες θα δημιουργήσουν μεταπτυχιακά με ζήτηση για  να  επιβιώσει ο ακαδημαϊκός τομέας; 

 

Εγώ προσωπικά δέν έχω εντοπίσει κάποια σοβαρή επένδυση σε μεταπτυχιακό η οποία θα μου αποφέρει χρήματα και εργασία στο μέλλον.

 

Βασικοί λόγοι:

 

1. Όταν δέν υπάρχει ανάπτυξη σε κάθε τομέα η ανάγκη για εξειδίκευση μεγαλώνει, δέν είμαι σίγουρος αν τελικά η απορρόφηση θα ισχύει για όλους, έχω μία επιφύλαξη.

 

2. Το κόστος σε κάποια απο αυτά είναι απαγορευτικό, νομίζω οτι οι τιμές στα μεταπτυχιακά τών μηχανικών στην Αγγλία έχουν τριπλασιασθεί πλέον, πόσο μάλλον σε εξειδικευμένα προγράμματα .

 

Μακάρι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να μπορέσουν όλοι αυτοί να έχουν δουλειά.

 

Και για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, όποιος έμαθε απο μεταπτυχιακό και έγινε σοφός ας σηκώσει τώρα το χέρι του.

Edited by McRaster
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Και για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, όποιος έμαθε απο μεταπτυχιακό και έγινε σοφός ας σηκώσει τώρα το χέρι του.

να το σηκώσω εγώ;

να μου πείς όμως αφού το σηκώσω ποιόν να βαρέσω...

 

διότι σοφός δεν έγινα πιό σοφός ίσως

 

πίστευα ότι με ένα μεταπτυχιακό σε αστικό σχεδιασμό θα είχα περισσότερες ευκαιρίες στη χώρα, λόγω της επαγγελόμενης προοπτικής -μέσω 947/79 αρχικά και 1337/83 μετά- να υπάρξει "οργανωμένη" δόμηση (βλ. ΔΕΠΟΣ) και αναπλάσεις αστικών περιοχών σε ελεύθερα λειτουργούσα αγορά

αλλά ... παρέμεινε ελλάδα

και επιβίωσα με μερικές "άχρηστες" σπουδές επιπλέον

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

:smile:  :smile:  εγώ γλίτωσα απλά τα μπετά απο το ΔΙΚΑΤΣΑ. Νομίζω οτι ο δικός μου λόγος είναι ισχυρότερος του δικού σου σ'αυτή τη χώρα :mrgreen:  :mrgreen: 

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

Κάπου το έχουμε πιάσει το θέμα λάθος. Το μεταπτυχιακό δεν σου δίνει δουλειά και λεφτά. Εαν το κάνεις για αυτό τότε έχασες απο χέρι. Το μεταπτυχιακό σε επίπεδο Μαστερ μπορεί να σου δώσει καλύτερες πιθανότητες τίποτα παραπάνω. Απο εκεί και πέρα θες διάβασμα, εκπαίδευση, τρίψιμο, δημόσιες σχέσεις, τύχη, εργασιακό περιβάλλον κλπ για να μετατρέψεις τις γνώσεις/εμπειρία σε χρήματα και καριέρα. Τα πολύ εξειδικευμένα μεταπτυχιακά απευθύνονται σε μηχανικούς που έχουν πείρα και όχι σε νέα παιδιά. Μεταπτυχιακά που έχουν εξειδίκευση και ταυτόχρονα υποστηρίζονται και απο Certification Bodies είναι πολύ ακριβά και ελάχιστα και δεν μπαίνεις εύκολα. Μην ξεχνάνε οτι υπάρχουν και πολλά training courses που είναι πολύ εξειδικευμένα και πανάκριβα.    

Link to comment
Share on other sites

Στο εξωτερικό (και στην Ελλάδα λιγότερο) υπάρχουν μεταπτυχιακά που τα κάνει κάποιος αφού έχει εργαστεί κάποια χρόνια, έχει αποκτήσει εμπειρία και στοχεύει σε κάποια εξειδίκευση που ενδεχομένος να του αποφέρει και μεγαλύτερες απολαβές ή θα τον βοηθήσει στην δουλειά του.

Τώρα εδώ στην Ελλάδα όλοι μπαίνουν στο τρυπάκι του μεταπτυχικαού, έτσι γενικά και αόριστα επειδή πρέπει να το έχεις. Ετσι έχει περάσει στην κοινωνία.

Πρέπει πρώτα να αφουγραστείς τις ανάγκες της αγοράς και τις δυνατότητες σου. Αλλιώς είναι ένα ακόμη αχρηστο χαρτί για να μπει στο βιογραφικό, να χαίρεται η μανούλα και να σου κάνουν αίτημα φιλίας στο linkdin

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.