Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ειδοποιητηριο ΤΣΜΕΔΕ


zefuros

Recommended Posts

Ναι δεν πολιτικολόγησε, καλά τα λες...Απλώς είπε:

 

"Τώρα που θα μείνετε όλοι άνεργοι και θα πληρώνετε κορόιδα υπέρογκες εισφορές θα σας πω εγώ τι εστί ΣΥΡΙΖΑ....."

 

Το τελευταίο  πράγμα που έχω όρεξη να κάνω βραδιάτικα είναι να υπερασπίζομαι τη 2η φορά αριστερά. Αλλά μερικοί συμπεριφέρονται σαν να προσγειώθηκαν στην Ελλάδα από τον Άρη το 2015. Ήμαρτον...

 

 

 

 

 

Παρακαλώ να μένουμε στο θέμα

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
akius

Edited by akius
  • Upvote 4
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σοβαρολογείτε μερικοί? ΟΚ να μην πολιτικολογουμε, αλλά κανείς ποτέ δεν έκανε κάτι λογικο (όπως ελευθερία στην επιλογή ταμείου, ή συνδεση εισφορων με εσοδα). Γιατί όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει. Και οι τελευταιοι ειναι 10 φορες χειροτεροι απο τους κακιστους προηγουμενους.

ΟΚ να μην πολιτικολογουμε, αλλα εσείς που υποστηρίζετε ειδικα τους τωρινους, έχετε σκεφτεί καθολου πως θα βγαλετε χρηματα? Υπαρχουν δουλειές? Ξερει κανείς απο τους τωρινους πως γινονται δουλειες? Για πηγαινετε ρωτηστε οχι τις μεγάλες εταιρίες - πηγαινετε να ρωτήσετε ΜμΕ πως ΔΕΝ μπορουν πλεον να δουλεψουν εξαιτίας των τωρινών.

Πραγματικά απορώ με μερικούς πως γίνατε μηχανικοι...

ΟΚ να μην πολιτικολογουμε. Θα κάνουμε κατι για τις εισφορες? Τι θα γίνει με την νομική διαδικασία? Θα γίνει κατι οργανωμενα?

Αλλα όχι να υποστηρίζουν μερικοί και τους τωρινους... μαλλον δεν εχετε δουλεψει ποτε με συνεργάτες από το εξωτερικό να δείτε τι ζημιά εχει γινει... Αν οι άλλοι κάναν 400 δις ζημιά σε 40 χρόνια, οι αλλοι σε 10 μηνες καναν σχεδον 100 δις. Μηχανικοί είστε, κάντε τις πραξεις και κοφτες τις αηδιες.

ΟΚ να μην πολιτικολογουμε αλλα μπορουν να μειωθουν οι εισφορες: αν απολυοντουσαν λαμογια που ξερουμε ότι κυκλοφορουν στο δημοσιο, και οι συντάξεις μερικών που περνουν 3 και 4 χωρις να εχουν δωσει ποτε τις αντιστοιχες εισφορες είναι πάνω απο το 2χιλιαρο. Και δεν ειναι λιγοι. Ειναι πολλοι αρκει να ψαξετε τα στοιχεια. Οποτε οι "γραφικοι" που λετε μερικοι, μια χαρα τα λενε. Αλλα τσουζει η αληθεια. Γιατι εμεις εδώ πληρωνουμε το ρημαδιασμενο αναδιανεμητικο συστημα της πασοκνουδουκαριας που το πηρε ο συριζα και παιζει. 

Δεν γινεται οι ιδιωτες να δινουμε σε φορους και εισφορες ποσά που αντιστοιχουν για τον καθένα σε 3 συνταξιουχους και ΔΥ. Κατανοητο? Γιατι αν δεν ειναι κατανοητο, απλα δεν ειστε μηχανικοι: παιδακια που μπηκατε καταλαθος στο Πολυτεχνειο είστε και βγηκατε με 5αρια.

Αυτο και δεν σχολιαζω αλλο αλλα δεν μπορω να βλεπω ανοησιες απο "επιστημονες".

 

 

 

Παρακαλώ να μένουμε στο θέμα

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
akius

Edited by akius
  • Upvote 5
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μωρε γραφικότατοι είναι. Γιατί σου λέω εγώ απολύει τους μισούς μηχανικούς ΔΥ. Ποιος θα καλύψει την τρύπα των εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ; Ο άνεργος με 300 € επίδομα ανεργείας; Ποιός θα καλύψει τα δάνειά τους στις τράπεζες, που θα κοκκινίσουν;

Και ποιος σου λέει ότι αν απολύσουν ΔΥ θα σου κόψουν τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ; Πάμε καλά;

Και δεν είναι θέμα "επιστημονικής" επάρκειας, είναι θέμα κοινής λογικής.

Όσο για το ακαδημαϊκό "5", το μόνο που έχω να πω, είναι ήμαρτον με τα κόμπλεξ υπερεπιστημονικής υπεροχής.

 

Τουλάχιστον, θα πρέπει να δείχνουμε τον απαραίτητο σεβασμό στους συνομιλητές και συναδέλφους μας, που υποφέρουν από έλλειψη δουλειάς τα τελευταία 4+ χρόνια και όχι το τελευταίο εξάμηνο. Εξάλλου, το ενοχλητικό είναι ότι κάποιοι κάνουν κομματική προπαγάνδα των φιλελέδικων αποκομμάτων και κλαίνε για τους κάθε λογής Τζήμερους, που στην τελική ούτε την ΑΣΣΟΕ δεν κατάφερε να τελειώσει. (Αφού το πας το θέμα στην "επιστημονική" επάρκεια) 

 

 

Παρακαλώ να μένουμε στο θέμα

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
akius

Edited by akius
  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Είναι μάλλον τακτική μερικών απο εσάς να "στριβουν" την συζήτηση εκει που τους συμφερει γιατι εχουν μάθει. Δεν σε ξερω, αλλα δεν ειναι θεμα επιστημονικου κομπλεξισμου. Ειναι θεμα ότι προφανως δεν εμαθες ποτε  λογική.

Ακριβως λοιπον εγω δειχνω σεβασμό στους συναδελφους που δεν εχουν δουλεια ή είναι ΕΕ (οπως εγω), γιατί ο μονος τροπος να μπορουν να παρουν λεφτα ειναι να δημιουργηθουν δουλειες. Για να δημιουργηθουν δουλειες πρεπει να πέσουν φόροι και εισφορες. Για να γινει αυτό θα πρεπει να μειωθουν τα εξοδα του κρατους. Τα εξοδα είναι κατα 60-80% συνταξεις και μισθοι. Απλα μαθηματικα είναι.

Και τι να κανουμε. Το 5 είναι 5. Οσο και να θες να το κρυψεις. Και ο συνδικαλισμος σου κανει καραμπαμ. 

Και τόσα χρόνια οι ΔΥ (οχι μονο οι μηχανικοι, ολοι) παιρνανε δανεια απο τις τραπεζες ΑΓΥΡΙΣΑ γιατι ειχαν την εγγυηση του δημοσιου. Εγω κι εσυ που ειμαστε ιδιωτες (ή δεν εισαι?) αν θελαμε να παρουμε δανειο να κανουμε μια επιχειρηση να δουλεψει κοσμος ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ. Και τα δικα τους δανεικα κι αγυριστα εμεις τα πληρωνουμε. 

Σε αυτή την χώρα πρεπει επιτελους να μαθουμε ότι δεν εχουμε μόνο δικαιωματα αλλα και υποχρεωσεις και ατομική ευθυνη. Αν εσυ θες να πληρωνεις τους μισους ΔΥ που ειναι λαμογια (γιατι οι καλοι ειναι οι πιο αδικημενοι) δικαιωμα σου. Αλλα δεν μπορεις να απαιτεις το ιδιο απο εμενα. Τελος. ΑΠΟΛΥΣΗ. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. ΑΡΙΣΤΕΙΑ. Κατανοητο?

Και μην μου αρχιζεις το παραμυθακι περι "σεβασμου". Το ποιος σεβεται ή όχι τους ανεργους ειναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ.

 

 

Παρακαλώ να μένουμε στο θέμα

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
akius

Edited by akius
  • Upvote 2
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ ΕΕ είμαι, αλλά το ότι με τις απολύσεις θα πέσουν οι φόροι και οι εισφορές είναι μεγάλη υπέρβαση λογικής. Τεράστια θα έλεγα.

Και όταν έχεις ένα κράτος αλλά και ένα τραπεζικό σύστημα που νοσεί, δεν υπάρχει το κατάλληλο υπόβαθρο για να χρηματοδοτηθεί η οικονομία.

Τεσπά, το πράγμα θα τσουλήσει, όσο πάει, καθ' υπόδειξη των εταίρων και των θεσμών και βάσει των συμφωνιών που έχουν ψηφιστεί στη βουλή από τη συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων. Στις οποίες δεν προβλέπονται μειώσεις εισφορών και φόρων, αλλά αύξησή τους.

Τώρα πώς φαντάζεται ο καθένας ότι θα τους μειώσει, ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας του και μόνο.

 

Πάντως με τα δάνεια, δεν τα ξέρεις και πολύ καλά. Με την εγγύηση του δημοσίου δανείζονταν και ιδιώτες, αλλά εδώ και μερικά χρόνια οι εγγυήσεις έχουν καταπέσει, αλλά έρχεσαι και στα λόγια μου, διότι το κενό της ανακεφαλαιοποίησης, ποιος θα το καλύψει;

Surprise! Το δημόσιο με δανεισμό από το ΤΧΣ.

 

Έτσι λοιπόν έχεις καταφέρει να κάνεις τρύπα στα έσοδα των ταμείων και να ανακεφαλαιοποιήσεις τις τράπεζες και για όλα αυτά να χρειάζεται το κράτος νέα λεφτά. Από πού άραγε θα τα βρει; Σκέψου!

 

 

 

Παρακαλώ να μένουμε στο θέμα

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
akius

Edited by akius
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Μου ήρθε ειδοποιητήριο Β' εξαμήνου με full ποσό ενώ είμαι μισθωτός. Συγκεκριμένα, έδωσα εξετάσεις και γράφτηκα στο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ αρχές Ιουλίου, ήμουν ΕΕ Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και μισθωτός Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

 

Υποθέτω ότι δεν πρέπει να πληρώσω ολόκληρες τις εισφορές αφού το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο τις πλήρωσε ο εργοδότης μου και έχω την αντίστοιχη βεβαίωση του εργοδότη.

 

Πρέπει να πάω στο ΤΣΜΕΔΕ;

Edited by akius
Link to comment
Share on other sites

Ναι, πρέπει να πας ΤΣΜΕΔΕ, για να πληρώσεις μόνο τους 4 μήνες. Λογικά θα σου εκδώσουν νέο ειδοποιητήριο.

Link to comment
Share on other sites

έχω  κάνει τις απαραίτητες  προειδοποιήσεις

Παρακαλώ  να μην συνεχίσει το θέμα

Θα πέσουν ΠΟΙΝΕΣ και δεν είμαστε ελληνικό κράτος να γυρίσουμε πινακίδες για τα χριστούγεννα :mrgreen:

Στην τελική κανείς δεν αλλάζει ότι και να λέει την άποψη  του άλλου

Οι περισσότεροι ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχουν παει το θέμα σε ΟΠΑΔΙΚΟ θέμα

Οι άλλοι τα έκαναν ΟΛΑ ΣΤΡΑΒΑ οι δικοί μας ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ , θλιβερό αλλά έτσι είναι

 

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
akius

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.