Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπερθέρμανση κλέμας ΔΔΕ


electric77

Recommended Posts

Καταρχήν γεια σας, έχω το εξής πρόβλημα

Μετά από 5 λεπτά που άναψα τον θερμοσίφωνα έπεσε ο γενικός αυτόματος των 40Α και δεν σήκωνε μέχρι να κατεβάσω τον αυτόματο του θερμοσίφωνα . Αισθάνθηκα μια ζεστασιά πάνω στο ΔΔΕ και μόλις ξεβίδωσα το καπάκι του πίνακα παρατήρησα ότι ο ουδέτερος που συνδέει το ΔΔΕ στην μπάρα του πίνακα έχει καεί μαζί με το ΔΔΕ όπου είναι βιδωμένος. Ο ΔΔΕ και ο αυτόματος του θερμοσίφωνα δεν έπεσαν καθόλου.

Στη συνέχεια άλλαξα το ΔΔΕ και μόλις σήκωσα τον θερμοσίφωνα άκουσα ένα χαμηλό ήχο από ΔΔΕ παρόμοιο με αυτό που ακούγεται στους μετρητές. Ο ίδιος ήχος επίσης ακούγεται όταν δουλεύει ο φούρνος.

Τις βίδες του ΔΔΕ είχα σφίξει τέρμα αλλά επειδή  ο ουδέτερος είναι 10-ρι με χοντρούς κλώνους  όπως και θα σφίξω κάποιοι κλώνοι δεν εφάπτονται καλά.

Το πρόβλημα κατά τη γνώμη σας που μπορεί να οφείλεται; Ο θερμοσίφωνας φταίει ή δεν ήταν καλά σφιγμένος ο ουδέτερος ή μπήμως κάτι άλλο;

Ευχαριστώ…

http://img132.imageshack.us/img132/516/a583.jpg

http://img845.imageshack.us/img845/7712/1kea.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

ναι ο ουδετεροs πρεπει να φταιει λογο τιs επαφηs , αν δεν κανειs καλη επαφη με ευκαμτο NYAF 10mm πιθανον να στο ξανακανει.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι τα πολύκλωνα καλώδια πρέπει πάντα να συνδέονται σε διακόπτες-ασφάλειες με ακροδέκτες (κος).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να ρίξει τη γενική ασφάλεια. Υπερθέρμανση μπορεί να έχουμε λόγω κακής επαφής αλλά για ποιο λόγο μεγαλύτερο ρεύμα ώστε να ρίξει την ασφάλεια ?  Γιατί έπεσε η 40Α και όχι η 20Α του θερμοσίφωνα?

 

Από την άλλη για να γίνει τέτοια ζημιά κάτι πρέπει να πήγε πολύ στραβά. Το ρεύμα που τραβάει ο θερμοσίφωνας δεν μπορεί να κάνει τέτοια ζημιά σε 10αρι καλώδιο ακόμα κι αν δεν εχει σφιχτεί πολύ καλά. Γιατί δεν έπεσε όταν άναψες την ηλεκτρική κουζίνα. Λάθος συνδεσμολογία? Είχες σφίξει καλά τη βίδα αλλά δεν είχε μπει καλά το καλώδιο στην κλέμα?  ...απλά μερικές σκέψεις.

Link to comment
Share on other sites

η ασφαλεια (θερμικο) πεφτει οταν περναει μεγαλύτερο ρευμα οχι γιατι το μετραει οτι ειναι μεγαλυτερο αλλα γιατι αναβαινει η θερμοκρασια του αισθητηρα. Αφου λοιπον θερμανθηκε ο αγωγος στην γενικη ασφαλεια την ενεργοποιησε εκ παραδρομης. Δεν υπηρχε κανενας λογος να ενεργοποιηθει η ασφαλεια του θερμοσιφωνα.

 

Ο θερμοσιφωνας εχει μεγαλυτερη ισχυ απο την κουζινα (εκτος και χρησιμοποιησεις ολα τα ματια και το φουρνο μαζι). 

 

Τα 17Α που απορροφαει ο θερμοσιφωνας ειναι ικανα για να κανουν πολυ μεγαλυτερη ζημια αποτι νομιζεις.

 

Ενας απο τους λογους (αν οζχι ο μοναδικος)  που χρειαζεται στους επανελεγχους να κανουμε συσφιξεις ειναι για προβληματα σαν το παραπανω.

Link to comment
Share on other sites

δεν μου φαίνεται για 10 καρέ καλώδιο, αλλά εντάξει, τώρα την επαφή μπορεί να την έκαψε όχι μόνο από χαλαρή σύσφιξη της επαφής άλλα και από κακή επαφή της εσωτερικής επαφής του ρελε, σε κάθε περίπτωση θα χρειαστείς αντικατάσταση ΔΔΕ και έλεγχο όλων των επαφών του πινάκα προληπτικά. Επίσης, θα πρέπει να κάνεις και έναν έλεγχο και στον θερμοσίφωνα( αντίσταση, καλωδίωση, επαφές).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.