Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λυση για ζεστο νερο χρησης


athkatla

Recommended Posts

Καλημερα, μενω σε επαρχια και δεν εχω πολλες επιλογες σε εξιδικευμενες γνωσεις και θελω τα φωτα σας.

 

Θα ανακαινισω κατοικια 110τμ σε τουριστικη περιοχη με σκοπο την ενοικιαση κυριως το καλοκαιρι.

Ο οικισμος ειναι παραδοσιακος και απαγορευεται η χρηση του κλασσικου επικλινη ηλιακου θερμοσιφωνα. 

Χωρος για οριζοντιο πανελ δεν υπαρχει οποτε η κλασσικη λυση ειναι οι ηλεκτρικοι θερμοσιφωνες.

 

3 ντουσιερες και 1 υδρομασαζ εχω υπολογισει 3 χ 80λ = 240λιτρα

Θελω το ζεστο νερο να ειναι διαθεσιμο ανα πασα στιγμη αρα θα τους εχω αναμενους συνεχεια που σημαινει υψηλοι λογαριασμοι ΔΕΗ.

 

Τι αλλες λυσεις εχω; 

 

Μια αντλια θερμοτητας μονο για παροχη ζεστου νερου θα δουλευει αποδοτικα δεδομενου οτι επικρατουν υψηλες θερμοκρασιες ;

Θα μου εκανε αποσβεση σε συντομο χρονικο διαστημα πχ 3-5 ετη;

 

 

Εαν οντως συμφερει μια αντλια θερμοτητας για το ζεστο νερο θα ηταν φρονιμο να συνδυασω και παροχη ψυξης αντι 5 αυτονομων κλιματιστικων ;

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν έχεις δυνατότητα για ηλιακά, και αυτό θα στο πει αρχιτέκτονας (λόγω παραδοσιακού οικισμού), τότε η Α/Θ είναι η καλύτερη λύση.

 

Υπάρχουν μάλιστα και μπόιλερ με "ενσωματωμένη" την Α/Θ. Η επιλογή αν η Α/Θ θα είναι ενσωματωμένη στο μπόιλερ ή όχι , έχει να κάνει με το που θες και μπορεί να τοποθετηθεί....

 

Απόσβεση θα γίνει με βάση την κατανάλωση, η οποία όμως δεν είναι δεδομένη.... αν έχεις στοιχεία μέσης κατανάλωσης ΖΝΧ τότε μπορεί να υπολογιστεί...

Link to comment
Share on other sites

Τοπική μονάδα υγραερίου για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

 

Θα έχεις κουβάλημα αλλά οικονομία.

Link to comment
Share on other sites

Ναι για ταχυθερμαντηρες που ρωτησα μου ειπαν οτι η καταναλωση θα ειναι πανω κατω η ιδια με των ηλεκτρικων θερμοσιφωνων με επιπλεον μειονεκτημα τη μη σταθερη ροη του ζεστου νερου, τουλαχιστον στα οικονομικα μηχανηματα.

 

Για υγραεριο που αναφερε ο φιλος πιο πανω θα το σκεφτομουν αν υπηρχε δικτυο.

 

Η αντλια θερμοτητας ακουγεται καλη λυση ειδικα αν συνδυαζει και την ψυξη....νομιζω ομως οτι εχει 2 μειονεκτηματα δεν υπαρχει αμεση ψυξη δηλαδη θα πρεπει να περιμενεις 15-20 λεπτα και επισης δεν υπαρχει ανεξαρτησια του καθε σωματος, δηλαδη ή ολα κρυο ή ολα ζεστο.

Link to comment
Share on other sites

Για 240 lit/ημέρα  θα έχεις κατανάλωση περίπου 12 kWh την ημέρα x 0,20 = 2,4 € / x ημέρα. Αν συνυπολογίσεις και τις απώλειες από το περίβλημα, θα φτάσεις το πολύ τα 3€ /ημέρα (το καλοκαίρι οι απώλειες περιβλήματος είναι ελάχιστες).

Ο ταχυθερμαντήρας  δεν παρουσιάζει απώλειες αλλά έχει υψηλή αιχμή ισχύος (θα έχεις μικρότερη κατανάλωση αλλά θα ζητά μεγάλη ισχύ από το δίκτυο)

Η αντλία θερμότητας είναι καλή λύση αλλά όταν δεν εργάζονται όλα τα μηχανήματα πέφτει ο βαθμός απόδοσης, είναι πολύπλοκη στις ρυθμίσεις, ακριβή και αν πάθει βλάβη θα περιμένουν με το σφουγγάρι να κάνουν μπάνιο?

 

Πρέπει να υπάρχει πολύ καλή μόνωση του δοχείου και σωληνώσεων  και οπωσδήποτε να υπάρχει σωλήνας ανακυκλοφορίας.
Link to comment
Share on other sites

Από την στιγμή που ο athkatla ζητά λύση για ενοικιαζόμενη "βίλα" υγραέριο και ταχυθερμαντήρες δεν νομίζω ότι είναι οι καταλληλότερες λύσεις... Ο  πελάτης θέλει να ανοίξει τη βρύση και να τρέξει άμεσα ζεστό νερό, χωρίς να υπάρχει περίπτωση του "τέλειωσε η φυάλη υγραερίου..., κάποιος πείραξε το ταχυθερμαντήρα κτλ.) Άρα, χρειάζεται κάτι σε μόνιμη λειτουργία και με μικρό κόστος λειτουργίας....

 

Σε ότι αφορά την ταυτόχρονη ψύξη και θέρμανση πρέπει να πας σε λύση VRV... Όμως μιλάμε για αρκετά μεγαλύτερο κόστος, πιο περίπλοκη εγκατάσταση, και δεν ξέρω κατά πόσο οι πελάτες θα το σεβαστούν....

 

 

Υ.Γ. ελπίζω να έχεις άδεια από τον ΕΟΤ..... 8-) 

Link to comment
Share on other sites

EOT, τι ειναι αυτο ;  :P 

Ναι, εννοειται.

 

Οποτε προς Α.Θ μαλλον θα πρεπει να κοιταξω, αυτο ομως που δεν εχω ξεκαθαρισει ειναι αν με συμφερει να συνδεσω και τα κλιματιστικα σε αυτη ή να προτιμησω αυτονομα; Αν ξερει καποιος τα υπερ και τα κατα ας μου απαντησει. Ευχαριστω,

Link to comment
Share on other sites

Ναι για ταχυθερμαντηρες που ρωτησα μου ειπαν οτι η καταναλωση θα ειναι πανω κατω η ιδια με των ηλεκτρικων θερμοσιφωνων με επιπλεον μειονεκτημα τη μη σταθερη ροη του ζεστου νερου, τουλαχιστον στα οικονομικα μηχανηματα.

 

συγγνωμη αλλα αυτο ειναι λαθος

ενας τριφασικος ταχυθερμαντηρας παραγει αμεσα ζεστο νερο , σε σταθερη και ελεγχομενη θερμοκρασια και οικονομικοτερα απο οποιοδηποτε ηλεκτρικο θερμοσιφωνα. δοκιμασμενο και διαπιστωμενο απλα εχει 200-250 ευρω και οχι 50-100. αν πχ τον ρυθμισεις να παραγει στους 40 βαθμους (υπεραρκετο για καλοκαιρι ) δε θα εχει καμια σχεση η καταναλωση του με ενα θερμοσιφωνα που θα δουλευει 3-4 ωρες τη μερα στους 60+ βαθμους.

 

το βασικοτερο προβλημα του ειναι να μπορεις να εξασφαλισεις το ρευμα που χρειαζεται αλλα για ενα διαμερισμα 110 τμ μαλλον ειναι σιγουρο.

 

κατ ατα αλλα μια α/θ ειναι ωραια λυση για μονιμη κατοικια , αλλα για καποιον που θα μεινει στο διαμερισμα 4-5 μερες νομιζω δεν συμφερει (θελει ψαξιμο) γιατι ο περιστασιακος χρηστης σπανια κανει καλη χρηση των κλιματιστικων για να μιλαμε για οικονομια κλπ. 

αν πχ ειχες 4 τετοια διαμερισματα μπορουσες να κανεις παιχνιδι αλλα με ενα μονο που για μια βδομαδα θα μπει καποιος που δε θα χρησιμοποιησει καθολου και μετα καποιος που θα το βαλει 20 βαθμους γιατι ζεσταινεται, συμφερει να μην εχεις μεγαλη ισχυ προς διαχειρηση στον χρηστη. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.