Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κλιμακοστάσιο σε δόμηση


Civilla

Recommended Posts

Γεια σας. Ήθελα να ρωτήσω εάν για το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο το οποίο αφαιρείται από τη δόμηση περιλαμβάνονται οι περιμετρικοί του τοίχοι στη δόμηση ή αφαιρούνται και αυτοί ?

Link to comment
Share on other sites

H εξωτερική τοιχοποιία του κλιμακοστασίου εννοείς? Για την περιμετρική τοιχοποιία του κλιμακοστασίου ρωτάω, ευχαριστώ πάντως..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στις τεχνικές οδηγίες του άρθρου 11 του ΝΟΚ αναφέρεται ότι  για την εφαρμογή της συγκεκριμένης παραγράφου στα 25 τ.μ ανά όροφο περιλαμβάνονται: η καθαρή επιφάνεια της κλίμακας, το πλατύσκαλο έμπροσθεν της σκάλας (πλάτους ίσης μ' αυτήν). κλπ

Δες και σχήματα σελ 13 τεχν. οδηγίες.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστός ο Παύλος.

Θεωρούσα (λάθος)ότι η εξωτερική τοιχοποιία (το τμήμα του κλιμακοστασίου που "βλέπει" προς τον ακάλυπτο)δεν προσμετράται στην δόμηση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Σε οικόπεδο με ΣΔ 1 υπάρχουν δύο κατοικίες οι οποίες έχουν εξαντλήσει το συντελεστή. Η Α (ισόγειο, 1ος) χτισμένη το 1976 με κλιμακοστάσιο 2,50*2,80 και η Β (ισόγειο, 1ος, 2ος) με κλιμακοστάσιο 4,00*4,00 αποπερατωμένη το 2002. Μπορεί η Α να χρησιμοποιήσει τα τετραγωνικά των κλιμακοστασίων (2 * 2,50*2,80 + 3 *4,00*4,00 = 62τμ) ώστε να χτιστεί 2ος όροφος 62τετραγωνικών με το ΝΟΚ?

Link to comment
Share on other sites

H ΤΟ του ΝΟΚ αναφέρει:

 

δ. Η επιφάνεια των υποχρεωτικών σύμφωνα με τον κτιριοδομικό κανονισμό κοινόχρηστων κλιμακοστασίων συμπεριλαμβανομένων των ανελκυστήρων και των πλατύσκαλων και για επιφάνεια έως 25 τμ. ανά όροφο και ανά κλιμακοστάσιο και 40 τμ. στο επίπεδο της εισόδου του κτιρίου που διαθέτει κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο.
Σε περίπτωση προσθήκης σε νομίμως υφιστάμενα κτίρια που έχουν υπόλοιπο τουλάχιστον 10 τμ. καθώς και σε περίπτωση νομιμοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών σε υφιστάμενα κτίρια τα οποία δύναται να ενταχθούν στις διατάξεις του παρόντος, το σύνολο των επιφανειών του υπάρχοντος κλιμακοστασίου σύμφωνα με τα προαναφερθέντα μεγέθη και με την προϋπόθεση ότι οι αυθαίρετες κατασκευές έχουν υλοποιηθεί πριν τις 28.07.2011.
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.