Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενεργειακή επιθεώρηση ισόγειου καταστήματος


irini86

Recommended Posts

Για το θέμα του 10% και των μθχ:

Το 10% του όγκου των μθχ (για το αν ενταχθούν σε ζώνη) ήταν στην παλιά ΤΟΤΕΕ1. Τώρα έχει διαγραφεί. Δεν ισχύει πλέον.

Το 10% που αναφέρεται τώρα στην ΤΟΤΕΕ1 αφορά θερμικές ζώνες και την ένταξή τους σε άλλες μεγαλύτερες ζώνες.

 

<<Στην ενότητα 2.2. «ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ ΚΤΗΡΙΟΥ», διαγράφεται και

προστίθεται παράγραφος ως εξής:

......

Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι στους μη θερμαινόμενους χώρους ενός κτηρίου, δεν συμπεριλαμβάνονται μη θερμαινόμενοι χώροι κύριας χρήσης (π.χ. χώροι στάθμευσης, αποθήκες καταστημάτων, κ.ά.), για τους οποίους προβλέπεται η υπαγωγή τους στο κτήριο ως θερμικών ζωνών με την αντίστοιχη χρήση (όταν ο όγκος τους είναι τουλάχιστον 10% του συνόλου του κτηρίου).

 

Το <<κλιματίζεται>> σημαίνει ότι θερμαίνεται και ψύχεται.

 

Αν οι αποθήκες περιλαμβάνονται στην κύρια χρήση και συνδέονται λειτουργικά με τη θερμική σου ζώνη, τότε άσχετα αν θερμαίνονται ή όχι σου προτείνω να τις εντάξεις στη ζώνη ή να τις ορίσεις σαν ξεχωριστή ζώνη (ακόμα καλύτερα). Εκεί μπορείς να βάλεις και τους χώρους W.C.

Η κύρια χρήση του κτιρίου θα είναι κατάστημα και αν ορίσεις τις αποθήκες, WC σαν ξεχωριστή ζώνη μπορείς να τους βάλεις (επιμέρους χρήση ζώνης) σαν βοηθητικούς χώρους (συνάθροισης κοινού -> διάδρομοι και άλλοι κοινόχρηστοι βοηθητικοί χώροι). Το ότι θα πάρεις αυτή τη χρήση από τους χώρους συνάθροισης κοινού δεν παίζει ρόλο. Το πρόγραμμα θα σου <<παντρέψει>> την κύρια χρήση καταστήματος με τους βοηθητικούς χώρους.

Ανάλογα τώρα αν θερμαίνονται κλπ θα βάλεις εκεί τα συστήματα που υπάρχουν. Αν κάποια συστήματα δεν υπάρχουν θα βάλεις τα θεωρητικά.

 

Αν είναι οι αποθήκες τέτοιες (και οπωσδήποτε αν δεν θερμαίνονται-ψύχονται) ώστε να κρίνεις εσύ ότι πρέπει να τις περάσεις ως μθχ, τότε τις ορίζεις σαν μθχ.

Αν όμως θερμαίνονται-ψύχονται δεν μπορείς να τους ορίσεις μθχ.

Edited by hkamp
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω...με απλα λογια

 

ΜΘΧ που ολοι ξερουμε ότι σημαινει ( μη θερμαινομενοι χωροι) ... με θερμανση  και ψυξη δεν υπαρχουν.....άλλη θερμικη ζωνη ναι...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, αυτό έκανα 2 θερμικές ζώνες !!! Τις αποθήκες τις έβαλα (συνάθροισης κοινού -> διάδρομοι και άλλοι κοινόχρηστοι βοηθητικοί χώροι) . Να ρωτήσω κάτι για την κύρια χρήση ,πρόκειται για supermarket άρα η κύρια χρήση θα είναι <<Εμπορικά κέντρα,αγορά,υπεραγορά >> ???? ή να παει σαν <<κατάστηματα, φαρμακεία>>??? Μάλλον για αγορά υπεραγορά μου φαίνεται.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα, σε ισόγειο κατάστημα συγκεκριμένα αναψυκτήριο έχουν κλείσει το ξύλινο κιόσκι που υπάρχει μπροστά από το κατάστημα με κουφώματα και τον έχουν τακτοποιήσει με τον 4178. Ο χώρος αυτός θερμαίνεται και ψύχεται με κλιματιστικά. Εφόσων θερμαίνεται λοιπόν θα θεωρήσω σαν εξωτερική επιφάνεια στην τζαμαρία και όχι τον τοίχο του κτιρίου?? κ αντίστοιχα θα υπολογιστεί και στην αμοιβή?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλημερα σας. Θελω να βγαλω ΠΕΑ για ενα  ισογειο καταστημα με υπογειο που επικοινωνουν με εσωτερικη σκαλα. Τι κανω? Βγαζω την επιθεωρηση μονο για το καταστημα ή βγαζω ολο μαζι και θεωρω το υπογειο ως Μ.Θ.Χ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.