Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξυλολέβητας


Ratte

Recommended Posts

Όμορφα. Πραγματικά και όχι ειρωνικά σε κατανοώ. Ο Έλληνας έχει μάθει να έχει γιατρό, αλλά δεν έχει μάθει να έχει μηχανικό. Αν έχεις από κύρωση του ήπατος μέχρι έντονο βήχα συμβουλεύεσαι γιατρό. Έτσι, και όταν έχεις από εμπορικό κέντρο μέχρι και έναν ξυλολέβητα (όπου δεν είναι το απλούστερο πράγμα) συμβουλεύεσαι μηχανολόγο. Σε ό,τι αφορά ισχύ, ενέργεια κλπ πάντα άνθρωπο με υπογραφή.

 

Επί του θέματος, ειδικά σε ξυλολέβητα συχνότατα είναι θέμα προϊόντος. Ο εγκαταστάτης μπορεί να έχει κάνει καλή δουλειά και το μηχάνημα να μην αποδίδει. Δε δικαιολογείται να πιάνει 60oC που γράφεις. Κανονικά πρέπει να είναι προρρυθμισμένο στους 65-70oC και να έχει δυνατότητα έως τάξη των 80οC. Από εγκαταστάσεις ξυλολεβήτων σου εγγυόμαι ότι θα έχεις αποτέλεσμα αν τον βάλεις να δουλέψει μόνος του. Δεν υπάρχει λόγος να προθερμαίνει τον πετρελαιολέβητα. Και μιλάμε για μια διάταξη μεταγωγής των 150Ευρώ (χειροκίνητη). Άρα προτείνω να το κάνεις χωρίς περιττά μπερδέματα και δήθεν "ψαγμένες" λύσεις. Τώρα αν έχεις μπλέξει με μηχάνημα της πλάκας θα πρέπει να το ταίζεις συνέχεια. Είναι πυρολυτικός (εδώ γελάμε, το αποκλείω); Μάλλον όχι γιατί δεν έχει καν βεντιλατέρ...; Έχει κάποιο ταμπλό ελέγχου για παραμετροποίηση της καύσης; Δώσε κάποια στοιχεία τέτοια. Ίσως εκ των υστέρων να μπορεί να μπει βεντιλατέρ και αισθητήρας "λ". Αυτό θα χρειαστεί τον κατασκευαστή.

Link to comment
Share on other sites

το καλό ειναι αδερφέ οτι δεν χρειάζεται πολλά ξύλα.. περίπου με 10 κιλά βγάζω 2 ώρες και κάτι... και εκείνο χωρίς να χρειαστεί άμεσα να βάλω ξύλα!!!

Υποδοχή για βεντιλατέρ υπάρχει.. πυρολυτικός δεν είναι... απο απόδοση τι να σου πω..εγκατεστημένος ένας ίδιος με ίδια θερμική απόδοση σε άλλο σπίτι με βάνες και βανάκια αποδίδει πάρα πολυ καλά! και κυρίως άμεσα!! ο δικός μου αποδίδει.. αλλα χρειάζεται αρκετή ώρα για να πιάσει την επιθυμητή σε θερμοκρασία νερού και χώρου! μιλάμε πάντα για τον ίδιο! ο ξυλολέβητας είναι της Caldo. Ελληνικός!!!

 

http://www.caldo.gr/page13.php

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.