Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραλιακό αγροτεμάχιο


Recommended Posts

Υποτίθεται πως έτσι πρέπει να είναι.

Κοίτα για να μη βασανίζεσαι εφόσον το διάγραμμα είναι > 40ετίας.... άσε κατά μέρους τις συντεταγμένες οι οποίες ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ και να δουλεψεις με τοπική προσαρμογή και τοποσταθερά που έχεις αναγνωρίσει στο έδαφος από την αποτύπωσή σου.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 46
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ναι δεν τις έλαβα καθόλου υπόψιν τις συντεταγμένες, αλλά και πάλι δεν κολλάει με τίποτα.

 

Μόνο ένα συρματόπλεγμα δείχνει, το οποίο μετατράπηκε σε μάντρα (με τα χρόνια προφανώς) και το δείχνει ο χάρτης με 2 σπασίματα, ενώ το μέτρησα να αλλάζει διεύθυνση σε 4 και ένα σπιτάκι στο βάθος το οποίο πήρα τις γωνίες του με non-prism.

 

Επίσης τον δρόμο τον έχει στα 4 μέτρα ένω εγώ τον μετράω 7 (διαπλάτυνση?)

 

Δεν ξέρω αν η ακρίβεια με την οποία έχω εφαρμόσει την γραμμή ειναι αρκετή πάντως τα 15 μέτρα τα έχει σίγουρα, αλλά μιας και είναι σε ΖΟΕ Δ' δεν ξέρω αν η οικοδομική μπαίνει πέρα από τα 15.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

καλήμερα συνάδελφοι, θα ήθελα την συμβουλή σας καθότι νέος μηχανικός κ μπερδεμένος.Μου έχει ανατεθεί η σύνταξη τοπογραφίκου για πωλητήριο σε εκτόσ σχεδίου παραλιακού αγροτεμαχίου.επικοινώνησα με κτηματική υπηρεσία, η οποία με ενημέρωσε ότι η ζώνη παραλίας έχει αυτοδίκαια ανακληθεί επειδή έχει παρέλθει ο χρόνος απαλλοτριώσεως κ έτσι εκκρεμμεί επανακαθορισμος παραλίας.το ερώτημα είναι, να δείξω την προηγούμενη ζώνη παραλίας και να αναφέρω οτι εκρεμμεί επανακαθορισμός ή πρέπει πρώτα να γίνει επανακαθορίσμος και μετά να προχωρήσω στη σύνταξη?ευχαριστωώ προκαταβολικά

Link to comment
Share on other sites

αυτό που πρέπει να μάθεις είναι αν υπάρχει σε εκκρεμότητα επανακοθορισμός(έχει ξεκινήσει δηλ η διαδικασία-γιατί αυτό που σου είπαν ισχύει για όλη την ελλάδα). Αν ναι πιθανολογώ πως πρέπει οι πελάτες να περιμένουν. αν όχι ισχύει το ''παλιό'' διάγραμμα μεν αλλά έχεις πρόβλημα με την οικοδομισημότητα σίγουρα και πιθανόν αν επανακαθοριστεί ο αιγιαλός να σου σκάσει και κανα κανόνι αρτιότητας εφόσον βάλεις τα όρια της ιδιοκτησίας εντός της παραλίας. εξήγησε τους το και πάρε πακέτο με την δουλειά και τον επανακαθορισμό για να γουστάρεις!

Link to comment
Share on other sites

@napoleon

Η ζώνη παραλίας ανακαλείται αυτοδίκαια, μετά την παρέλευση οκταετίας, από τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης σε ΦΕΚ, αν ο αιγιαλός και η παραλία έχουν καθοριστεί με τις ισχύουσες διατάξεις (ν. 2971/2001).

 

@sirter

Κατά τη γνώμη μου πρέπει να σχεδιάσεις τη θέση του αιγιαλού και της παραλίας, όπως καθορίζονται, στο αντίστοιχο διάγραμμα, και να αναφέρεις στο υπόμνημα την πληροφορία της κτηματικής υπηρεσίας, την οποία, θα σε συμβούλευα, να την πάρεις εγγράφως.

Link to comment
Share on other sites

και αν τα όρια της ιδιοκτησίας ειναι μεσα στην παραλία τι γραφουμε στην βεβαιωση 651?

Link to comment
Share on other sites

Αν εννοείς, στην παραπάνω περίπτωση, θα έγραφα στο υπόμνημα ότι "κατά την περίοδο σύνταξης του τδ, η ζώνη παραλίας έχει ανακληθεί αυτοδίκαια, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. ... βεβαίωση της Κτηματικής Υπηρεσίας ..."

Link to comment
Share on other sites

διαφωνώ και επιμένω στην πρώτη μου τοποθέτηση. Το γεωτεμάχιο δεν χτίζεται όπως είναι σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

Το αν κτίζεται ή όχι το γεωτεμάχιο, είναι άλλο θέμα και μπορούμε να το συζητήσουμε με επιχειρήματα.

 

Υπενθυμίζω ότι, η ερώτηση του sirter αφορά σε μεταβίβαση του γεωτεμαχίου.

Link to comment
Share on other sites

Συν. Anchelos 1) η "λοξη" κάναβος είναι για να προκείπτουν μικρότερα σχέδια (1968) όταν σχεδιάζεις με "ραπιδογράφο" και τρίγωνα δηλ. στο χέρι. Εγώ, που είμαι κάποιας ηλικίας, έχω κάνει πολές φορές λοξούς κανάβους.

2)θεωρώ πως η κάναβος των Υ πάει αυξητικά προς νότο γιατί οι τιμές των Υ είναι αρνητικές (-) και ΄΄ισως είναι μικρό φ.χ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.