Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραλιακό αγροτεμάχιο


Recommended Posts

γι αυτό ρώτησα τι μπορούμε να γράψουμε στην δήλωση 651 εφόσον πρέπει να κάνουμε αναφορά για την οικοδομησιμότητα και αρτιότητα για να μεταβιβαστεί το ακίνητο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 46
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κατά την άποψή μου, εάν αληθεύει η πληροφορία της Κτηματικής, την περίοδο σύνταξης του συμβολαίου μεταβίβασης έχει ανακληθεί η επιβολή απαλλοτρίωσης στη ζώνη παραλίας και, τυπικά, δεν υπάρχει πρόβλημα.

 

Στην ουσία, βέβαια, εγώ δεν θα αγόραζα ένα γεωτεμάχιο στο οποίο γνωρίζω, εκ των προτέρων, ότι θα επιβληθεί απαλλοτρίωση με τον επανακαθορισμό της ζώνης παραλίας, εκτός αν ο αγοραστής το ρισκάρει και ευελπιστεί ότι σε 8 χρόνια θα ανακληθεί πάλι η απαλλοτρίωση, όπως, άλλωστε, συμβαίνει σε όλα τα παράλια της χώρας.

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα κύριοι,ευχαρίστω για την άμεση ανταπόκριση. Το αγροτεμάχιο έχει εμβαδό Ε= 4805 τ.μ. και η ζώνη παραλίας Ε=800 τ.μ. , οπότε προκύπτει άρτιο αγροτ. με Ε=4005 τ.μ. Μετά τον νέο επανακαθορισμό δεν ξέρω αν θα είναι άρτιο. Μάλλον θα δείξω την προηγούμενη κατάσταση και θα αναφέρω την παρατήρηση της κτηματικής, καθότι βιάζονται μην χάσουν τον αγοραστή.Ευχαρίστω πολύ κ συνεχίστε να παρέχετε την πολύτιμη εμπειρία σας!

Link to comment
Share on other sites

Καλό θα είναι πάντως συνάδελφε να αναφέρεις στην δήλωση σου την πληροφορία περί ανάκλησης (εάν το έχεις και με κάποια γραπτή διαβεβαίωση από την Κτηματική Υπηρεσία πράγμα το οποίο νομίζω πως είναι επιτακτικό) και το οτι εκρεμμεί καθορισμός νέας ζώνης παραλίας.

Link to comment
Share on other sites

Μάτος, αν υπάρχει παλαιός αιγιαλός το όριο της ιδιοκτησίας τίθεται εκεί, άσχετα αν χάνει ή όχι την αρτιότητα.

 

Γηπεδο, εκτός σχεδίου 12στρ. απόσταση απο θάλασσα 350μ, τέμνεται απο το όριο παλαιού αιγιαλού περίπού στα 3 στρ. Αν εχω καταλάβει καλά αυτά τα 3 στρ. δεν θα έπρεπε να τα εχω προσμετρήσει στο συνολικό εμβαδόν του γηπέδου, το οποίο έχει ηδη μεταβιστεί. Αν γνωριζει κανεις τι πρεπει να κάνω (εκτος της προσευχής και του σταυρού μου) ας το παραθέσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Από τα στοιχεία που παραθέτεις προκύπτει ότι αφενός το έδαφος είναι σχεδόν επίπεδο, αφετέρου πρέπει να έχει καθοριστεί και γραμμή νέου αιγιαλού, η οποία είναι σίγουρο ότι είναι σε βάρος του γεωτεμαχίου σου και, επομένως, περιλαμβάνεται στην έκταση του αιγιαλού μεγαλύτερη έκταση από την εκείνη των 3 στρεμ., του παλαιού αιγιαλού, η οποία, οπωσδήποτε, περιλαμβάνεται στην ιδιοκτησία του δημοσίου και όχι σ' εκείνη του πελάτη σου.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί ο εν ενεργεία αιγιαλός να έχει περαστεί προς τα μέσα. Άρα να είναι μόνο η έκταση των 3στρεμμάτων δημόσιο κτήμα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την ανταπόκριση, να σημειώσω οτι δεν υπήρχε προγενέστερη συμβολαιογραφική πράξη για το γήπεδο. Το ποιό πιθανό είναι ο νέος αιγιαλός να ειναι έχει περαστεί προς τα μέσα όπως αναφέρει ο netmin 909 και αυτό διοτι όταν πήγα στο δασαρχείο και μου έδειξαν τα σχέδια δεν μου ανέφεραν κάτι για νεο αιγιαλό. Τι μπορώ να κανω σε αυτη τη περίπτωση (ενημέρωση πελάτη, καινουργιο τοπογραφικό & ακύρωση παλαιών συμβολαίων αν γίνεται); Επίσης, αν γνωρίζει κάποιος τι ευθύνες μου αναλογούν σε αυτή τη περίπτωση, ας τις παραθέσει.

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως, όταν επανακαθορίζεται γραμμή αιγιαλού, για λόγους σχετικούς με νέα στοιχεία, αυτή καθορίζεται προς την πλευρά της στεριάς, οπότε η γραμμή του νέου αιγιαλού χαράσσεται προς την πλευρά της στεριάς, εκτός των περιπτώσεων που μπαζώνεται η στεριά, όπως έγινε στην ακτή της Καλλιθέας και των Τζιτζιφιών για τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, οπότε η γραμμή του νέου αιγιαλού μεταφέρεται προς τη θάλασσα.

 

Στην περίπτωσή σου, φαίνεται ότι το έδαφος είναι σχεδόν επίπεδο, και, επομένως, εφόσον μιλάμε για γραμμή παλαιού αιγιαλού, η γραμμή του νέου πρέπει να έχει χαραχτεί προς την πλευρά της στεριάς.

 

Πληροφορίες σχετικές με το θέμα του παλαιού και του νέου αιγιαλού θα πάρεις από την αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία και όχι από το δασαρχείο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.