Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ασφάλιση Μηχανικών στα 5μηνα του ΟΑΕΔ


eddie.m

Recommended Posts

Η προισταμένη μου είπε πως γνωρίζει το πρόβλημα και υπάρχει κινητικότητα να λυθεί.

Πάντως όταν ρώτησα αρχικά στον 1ο όροφο στις εισφορές μου είπε μια κοπέλα (που δεν είχε ιδέα σε πολλά θέματα και όλα ρώραγε γυρω-γύρω) πως ίσως χρειάζεται να τους πάμε ένα χαρτί που μας απαλλάσει από το ΙΚΑ. Τυπώνεται και από το σύστημα ονλινε. Τι λετε??? Να το καταθέσουμε στον φορέα μας ή όχι???

 

Vissaris αν το διαβιβαστικό σου από τον οαεδ αναγράφει θέση μηχανικού πής η σύμβασή σου αναφέρει άλλη ειδικότητα????

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 516
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν το αναγράφει η σύμβασή μου γιατί δεν έχω πάρει ακόμα τη σύμβαση στα χέρια μου. Δεν έχει υπογραφεί ακόμα από τον Περιφερειάρχη. Έχω όμως στα χέρια μου την απόφαση τοποθέτησής μου ως Πολιτικού Μηχανικού ΠΕ στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας και το διαβιβαστικό του Ο.Α.Ε.Δ. που γράφει και αυτό Πολιτικός Μηχανικός ΠΕ. Όμως, όπως ανέφερα και παραπάνω, έμαθα ότι η ηλεκτρονική αναγγελία πρόσληψής μου έγινε με ειδικότητα Λοιπών Υπαλλήλων Γραφείου όπως και σε όλους σχεδόν τους μηχανικούς στην Περιφέρειά μου. Όλο αυτο έγινε για να μην "χτυπάει" το ηλεκτρονικό σύστημα του Ι.Κ.Α. αφού δεν μπορεί να ασφαλίζει μηχανικούς. Αναφέρθηκε και από άλλους εδώ ότι η αναγγελία τους έγινε με τον ίδιο τρόπο. Η αλήθεια είναι πως για αυτήν την ανακολουθία έχω κι εγώ τεράστια απορία.

Link to comment
Share on other sites

Πηγαινε στο ικα να ρωτησεις με τι ειδικοτητα σου εχουνε κανει την προσληψη

Αττικη εισαι ή επαρχια? τοσο καιρο για μια υπογραφη?

Μου κανει εντυπωση ομως πως αν οι προσληψεις σας αναγραφουν λοιποι υπαλληλοι.....παει να πει πως γνωριζαν απο την αρχη το προβλημα μηχανικοι-ικα-τσμεδε

Link to comment
Share on other sites

Στην επαρχία είμαι. Ο υπάλληλος από το τμήμα προσωπικού - μισθοδοσίας μου το είπε ακριβώς έτσι. Ότι γίνεται για να αποφύγουν αυτήν την παρατυπία... Οπότε καταλαβαίνετε... Το έγκλημα είναι προμελετημένο.

Link to comment
Share on other sites

Πήρα σήμερα στα χέρια μου το έντυπο αναγγελίας πρόσληψης.. Και σε εμένα γράφει την λάθος ειδικότητα,επειδή όπως μου είπαν "γίνεται μία φορά η αναγγελία πρόσληψης και αυτό δεν μπορεί να τροποποιηθεί", αλλά φιλοτιμήθηκαν και έστειλαν στον ΟΑΕΔ έγγραφο με το οποίο γνωστοποιούν ότι "στο έντυπο αναγγελίας πρόσληψης [...] εκ παραδρομής καταχωρήθηκε ο κωδικός ειδικότητας 419000 που αντιστοιχεί σε ΛΟΙΠΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ αντί του ορθού 223100 που αντιστοιχεί σε ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ". Πήρα ένα αντίγραφο του εγγράφου αυτού και το επισύναψα στο αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψης,ελπίζω με αυτό να είμαι καλυμμένος...

Edited by eddie.m
Link to comment
Share on other sites

Anastasia εσένα στην καρτέλα σου, στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΤΣΜΕΔΕ, στην ιδιότητα τι γράφει??

Επίσης, είχαμε κανένα νέο ως προς την καταβολή των μισθών???Πληρωθήκατε?Οι ασφαλιστικές εισφορές τελικά που στάλθηκαν?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

mans τι εννοεις τι γραφει??? πολιτικος μηχανικος γραφει.

Το τμημα μισθοδοασιας εμενα την δευτερα μου ειπε οτι εχουνε στειλει τις καταστασεις στον ΟΑΕΔ και ειμαστε σε αναμονη για την πληρωμη.

 

 

Επικοινωνησα χθες για το θέμα μας με τους συναδέλφους μπας και βρεθει λύση στη συγκεντρωση που θα πραγματοποιηθει αύριο και σας επισυνάπτω την απάντησή του. Παρακαλώ αν υπάρχει κάποιος από αθηνα που μπορεί ας παρεβρεθεί αύριο στις 5 στα γραφεία του ΤΕΕ γιατι μονο με εμαιλ και εξ' αποστασεως δεν προκειται να λυθει ποτε το θέμα μας.

 

 

 

 

 

Καλησπέρα από την Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών

-Στείλαμε το email σας στη λίστα της συνέλευσης, τις απαντήσεις που λαμβάνουμε θα σας τις προωθούμε-

Το θέμα αυτό έχει ήδη αναφερθεί σε συνέλευση μας, αλλά δεν έχει συζητηθεί διεξοδικά, η παρουσία των άμεσα εμπλεκομένων- πληττόμενων θα βοηθούσε πολύ (στο τι αιτήματα και με τι τρόπο μπορούν να διεκδικηθούν)

Το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ έχει 2 παραμέτρους:
η μία είναι η ασφάλιση στο ΙΚΑ και όχι στο ΤΣΜΕΔΕ όπως θα έπρεπε σύμφωνα με το Νόμο
και η δεύτερη είναι ότι πρέπει και το ΤΣΜΕΔΕ να καταργήσει το όριο εισφορών που έχει θέσει
(όσο και η 1η ασφαλιστική κατηγορία, 693 ¤) και για μισθούς κάτω από αυτό το όριο ζητάει τη διαφορά από τον εργαζόμενο (ζήτημα που πρέπει να αλλάξει και το έχουμε ήδη θέσει στο ΤΣΜΕΔΕ)

Ο καλύτερος τρόπος να μπορέσει να οργανωθεί κάτι από κοινού είναι να παρουσιάσετε το πρόβλημα στη συνέλευση αυτοπροσώπως.
Δηλαδή εκτός και αν υπάρχει κάποια ανωτέρα βία που να αποκλείει το άτομο από τη συμμετοχή στη συλλογική διαδικασία, χρειάζεται
να έρθετε στη Συνέλευση και μαζί να συντονίσουμε το πως θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στο οποίο αναφέρεστε.
Βασική απόφαση της Συνέλευσης είναι η συμμετοχή και όχι η ανάθεση, η οποία θεωρούμε ότι ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό
(εκτός πολλών άλλων παραγόντων επίσης) για την κατάντια και καταστροφή που βιώνουμε την απαξίωση των θεσμών και της όποιας αντίστασης.
Επίσης θεωρούμε ότι οι ελπίδες που μπορεί να έχουμε ως κοινωνία και ως μέλη της στηρίζονται ακριβώς στη συμμετοχική διαδικασία και παρουσία
των ατόμων στις συλλογικές αποφάσεις κινητοποιήσεις και δράσεις με ισότιμο τρόπο.
Το θέμα που αναφέρετε μπορεί να τεθεί όπως και τα υπόλοιπα αιτήματα μας στους εκάστοτε φορείς, αλλά πριν συμβεί αυτό, χρειάζεται να γνωρίζουμε
τις λεπτομέρειες και να προηγηθεί μια κάποια ανταλλαγή απόψεων- γνώσεων -παράλληλα με την σχετική νομική διερεύνηση για να αποφύγουμε τις αστοχίες.

Σας παροτρύνουμε να έρθετε στη Συνέλευση, αλλά και να αρχίσετε να εξετάζετε το θέμα που σας αφορά με λεπτομερή τρόπο,
κανείς μας δεν έχει έτοιμες λύσεις, και όλες οι κινητοποιήσεις απαιτούν  να είμαστε παρόντες με την απαιτούμενη ή ανάλογα με τις δυνάμεις μας περιοδικότητα.
(συνέλευση έχουμε αυτήν την παρασκευή και κάθε 2η Παρασκευή στο ΤΕΕ 6,30- κινητοποίηση στο ΕΤΑΑ αύριο από τις 9,00πμ μέχρι και τη συνεδρίαση του ΔΣ στις 3,00μμ)


Ευχαριστούμε για την ενημέρωση και ελπίζουμε να έρθετε εσείς αλλά και οι υπόλοιποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα για να βρούμε λύσεις από κοινού
και ενεργά να επιχειρήσουμε να αποτρέψουμε την καταστροφή, την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας και τον παραλογισμό που βιώνουμε σε καθημερινή βάση

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών

Link to comment
Share on other sites

Οι συνάδελφοι που είμαστε στην επαρχία δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα. Πιέζουμε, όμως, την κατάσταση από εδώ όπως έχετε δει και με τα mail που έχουμε στείλει σε υπουργεία και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς. Υπάρχει μια ανταπόκριση και είμαστε σε αναμονή. Προφανώς, η δια ζώσης παρακολούθηση συνέλευσης και αναφορά του προβλήματος είναι η ιδανικότερη λύση αλλά εναπόκειται στην καλή διάθεση των συναδέλφων της Αθήνας. Όπως έχετε διαβάσει και παραπάνω, περιμένω προσωπική απάντηση μέσω ταχυδρομείου από το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. και μόλις την έχω θα την αναρτήσω.

 

Όσον αφορά τις πληρωμές , επειδή μόλις κοίταξα το web banking μου, ότι μόλις σήμερα με πλήρωσαν! Εύχομαι και στους υπόλοιπους να υπάρχει η ίδια ευχάριστη εξέλιξη!

Edited by vissaris
Link to comment
Share on other sites

Ξεκίνησα 15 Ιανουαρίου και πήρα 255 ευρώ για τον Ιανουάριο. (13 εργάσιμες μέρες Χ 19,6) Οπότε τα ποσά που αναφέρονται στο πρόγραμμα είναι ακριβή και πληρωνόμαστε με αυτά. Φαντάζομαι για όσους από εσάς είστε ολόκληρο το μήνα στην υπηρεσία σας θα πάρετε τα αντίστοιχα χρήματα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.