Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ασφάλιση Μηχανικών στα 5μηνα του ΟΑΕΔ


eddie.m

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 516
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έχεις δίκιο. Το αποσύρω. Είχα την εντύπωση ότι δεν το είχα ανεβάσει και το ξαναανέβασα χωρίς να το ελέγξω.

Link to comment
Share on other sites

Για το θέμα των εισφορών τίποτα ακόμα...

 

Ψάχτηκα όμως λίγο με το θέμα της καταγγελίας. Η υπάλληλος στο τοπικό γραφείο ήταν ανίδεη, εγώ της έδειξα ότι έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε καταγγελία, δείχνοντας της και το σάιτ του ΤΣΜΕΔΕ... Αλλά επειδή ήταν άσχετη και δε θα έβρισκα άκρη, δεν το προχώρησα άλλο.. Βέβαια, ψάχνοντας το φόρουμ, βρήκα εδώ στο ποστ της evi_l ότι της ζήτησαν να προσκομίσει και εκκαθαριστικά μισθοδοσίας. Το θέμα είναι ότι στο δικό μας εκκαθαριστικό δε θα φαίνονται καθόλου κρατήσεις υπέρ ΤΣΜΕΔΕ, οπότε το ταμείο δεν θα μπορεί να διεκδικήσει λεφτά από τον εργοδότη.. Ψάξτε το κι εσείς μήπως πάρετε διαφορετική απάντηση, αλλά πιστεύω ότι και να κάνουμε καταγγελία, θα φύγει άμεσα για το καλάθι των αχρήστων...

Link to comment
Share on other sites

Εμενα το ιδιο το ΤΣΜΕΔΕ αθηνας με λεει να κανω γιατι θελω να πάρω ασφαλιστικη ενημερότητα. Ασε που μετα το τέλος του μηνος δεν νομιζω να μπορουμε να σφραγισουμε το βιβλιαριο για τη νεα χρονια.

Εκτος απο τη συμβαση δεν εχω κατι αλλο....εκαθαριστικα μισθοδοσιας αν χρειαστει θα ζητησω απο το λογιστηριο του φορεα. Το θεμα ειναι πως η καταγγελια πρεπει να γινει μεσα σε 1 χρονο απο τη προσληψη (καποιος μου ειπε!!)) ....και οι μερες περνανε......

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα και απο εμένα εγω απευθύνθηκα στον δντη προσωπικου και μισθοδοσιας της περιφερειακης ενοτητος που εργαζομουν και εδωσε εντολη στον υπαλληλο να στειλει στο τοπικο καταστημα ικα λιστα με του μηχανικους που απασχοληθηκαμε με τις εισφορες μας και επιστολη να επιστραφουν οι εισφορες μας λογω διαφοροποιησης του προγραμματος με νομοθετικη ρυθμιση.Αλλα πιθανον να κρατηθει ενα μικρο ποσο μου ειπανε

Link to comment
Share on other sites

δεν ξερω ποσο αληθευει αλλα συναδελφος που μετεφερε οτι το ΤΣΜΕΔΕ χρεωνει τις ανεισπρακτες εισφορες εργοδοτη  στον μηχανικο..

συναδελφος ηλ.μηχ δουλευε μισθωτος σε επιχειρηση χρονια....καποια στιγμη η επιχειρηση εκλεισε.....πηγε να δει τι θα κανει με καποια πραγματα που ειχε στο ΤΣΜΕΔΕ...

τον ενημερωσαν οτι η επιχειρηση χρωστα λεφτα για τις εισφορες του και θα πρεπει να τις πληρωσει ΑΥΤΟΣ...

 

το αναφερω με καθε επιφυλαξη γιατι η κουβεντα ηταν με συναδελφο τυχαια σε υπηρεσια δομησης....

 

 

βασικα μου κανει μεγαλη Εντυπωση αν ισχυει γιατι ηξερα οτι πχ το ΙΚΑ για ανεισπρακτα κυνηγα τους εργοδοτες και οχι τους εργαζομενους

 

αν ισχυει αλλη μια πρωτοτυπια του ΤΣΜΕΔΕ ΜΑΣ

Edited by akius
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημέρα,

 

έχω να σας ενημερώσω για μια τελευταία εξέλιξη που προέκυψε σήμερα. Συνάδελφός μου από τα 5μηνα πήγε από τα τοπικά γραφεία του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. στα Τρίκαλα όπου εργαζόμασταν για να ρωτήσει για τις εισφορές και για το θέμα που μας απασχολεί και έμαθε τα εξής:

  • Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων έστειλε μόλις χθες(!) τα έγγραφα με τα ονόματα των απασχολούμενων μηχανικών και των εισφορών - κρατήσεων που έγιναν για το Ι.Κ.Α. στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. ώστε να γίνει ο συμψηφισμός. 
  • Εξειδικευμένο προσωπικό για να κάνει τους συμψηφισμούς υπάρχει μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη οπότε θα σταλούν όλα εκεί.
  • Όταν ρώτησε για το αν θα υπάρξουν προσαυξήσεις ο αρμόδιος υπάλληλος δεν της ανέφερε κάτι
  • Δε θα έχουμε ασφαλιστική ενημερότητα μέχρι να γίνει και ο συμψηφισμός (όσοι δεν πληρώσαμε το 5μηνο από την τσέπη μας και δεν έχουμε και άλλες οφειλές)
  • Δε θα μπορούμε να θεωρήσουμε το βιβλιάριό μας επίσης μέχρι να ολοκληρωθεί ο συμψηφισμός
  • Πληρώνουμε κανονικά και αυτό το εξάμηνο και περιμένουμε τον συμψηφισμό από το επόμενο

Σχόλια:

Επιτέλους κάτι κινείται, τουλάχιστον στην περιοχή μου. Καλό θα ήταν όλοι σας να περάσετε από τα τοπικά γραφεία του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. και να ρωτήσετε. Συγκεκριμένα, ο υπάλληλος του τοπικού γραφείου που με εξυπηρετεί ήταν και είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον αρμόδιο υπάλληλο του προσωπικού - μισθοδοσίας της Περιφέρειας. Ξέρω, είμαστε μικρή πόλη αλλά ο κάθε αρμόδιος για τις εισφορές έπρεπε να έρθει σε επαφή με το Τμήμα Προσωπικού για να δει τι γίνεται όσο μικρή ή μεγάλη είναι μια πόλη. Χρήσιμο θα ήταν να περάσετε κι εσείς από το Τμήμα Προσωπικού ή Μισθοδοσίας της Περιφέρειας όπου εργαζόσασταν.

Καλύτερα που το ζήτημα θα πάει μόνο σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Θα το δουν κεντρικά και δε θα δίνει ο καθένας τη δικιά του ερμηνεία. Στο κάτω κάτω ήμασταν 400-500 άτομα. Πόσο καιρό θα τους πάρει;;

Όσον αφορά τις προσαυξήσεις, αυτό που ανέφερα είναι μια εκτίμηση του υπαλλήλου. Δεν είναι απαραίτητα κάτι που έχει αποφασιστεί. Μένει να το δούμε.

Υπομονή σε όλους και κυνηγήστε το λίγο με τις τοπικές υπηρεσίες.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.