Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ασφάλιση Μηχανικών στα 5μηνα του ΟΑΕΔ


eddie.m

Recommended Posts

Σε εμένα δεν έχει γίνει. Θα σε παρακαλούσα να μου δώσεις τα στοιχεία τουλάχιστον του αντίστοιχου του τμηματος εσόδων φαντάζομαι,ο οποίος γνωρίζει. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 516
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλημέρα σε όλους ,βρήκα ενα κινητο τηλέφωνο απο την υπεύθυνη του ικα στην αθήνα(στην διοίκηση) Ξένια Καρρά!!όποιος θέλει ας πάρει ,πάντως το σταθερό στό γραφείο της δεν μπαίνει στόν κόπο να το σηκώσει να απαντήσει διότι όπως μου αναφέρανε απο το τηλεφωνικό κέντρο είναι η μοναδική για όλη την Ελλάδα!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αγαπητοί συνάδελφοι, 

 

στις αρχές του μήνα απευθύνθηκα με επιστολή σε όλα τα αρμόδια Υπουργεία, τη Γ.Γ. της Κυβέρνησης και το γραφείο του Πρωθυπουργού για να εκθέσω και στη νέα πολιτική ηγεσία το πρόβλημά μας. Μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

Επιστολή προς Πρωθυπουργό.pdf

 

Η επιστολή μου όπως έμαθα μέσω mail προωθήθηκε (για άλλη μια φορά) στις αρμόδιες υπηρεσίες και έλαβα σήμερα το πρωί την παρακάτω απαντητική επιστολή από τη Γ.Γ. του Πρωθυπουργού. Μπορείτε να διαβάσετε τις κινήσεις που έχουν γίνει.

post-18125-0-32163600-1427833258_thumb.jpg

 

Μετά από από επικοινωνία μου με το συνάδελφο bstoch, που έχει ήδη κάνει μια πρώτη επικοινωνία με την αρμόδια από το Ι.Κ.Α. στην Αθήνα, αποφασίσαμε να αποστείλουμε και σε εκείνη με mail (το οποίο έχουμε βρει) όλα τα στοιχεία για την υπόθεσή μας (αναφορές στο Συνήγορο του Πολίτη, απαντήσεις του, τις απαντητικές επιστολές όλων των φορέων που μας έχουν απαντήσει, το τελευταίο έγγραφο της Γ.Γ. του Πρωθυπουργού καθώς και όλες τις επιστολές που κατά καιρούς έχουμε στείλει) για να καταλάβουν ότι πρέπει επιτέλους να εφαρμόσουν το νόμο. Έχει υπάρξει και προσωπική επικοινωνία με την κυρία από φιλικό πρόσωπο του bstoch που πήγε στο γραφείο της και άφησε την τροπολογία που μας αφορά μπας και θυμηθεί να ξεκινήσει τη διαδικασία.

 

Θα ήθελα, λοιπόν, σαν τελευταία κίνηση πριν τους στείλουμε εξώδικο (γιατί εγώ σκοπεύω να το κάνω αν και μετά από αυτό δεν αλλάξει κάτι) να συλλέξω από όσους από εσάς έχετε τη διάθεση όλα τα έγγραφα που σας έχουν αποστείλει όλες οι υπηρεσίες για το συγκεκριμένο θέμα. Θα επισυνάψω στην επιστολή αυτή όλα τα έγγραφα που έχουμε στη διάθεσή μας και θα την αποστείλω με τα ονόματα όσων από εμάς θέλουν να συμμετέχουν στη διαδικασία. Θα ήταν προτιμότερο τα έγγραφα να είναι στην πρωτότυπη τους μορφή ώστε να φαίνονται τα ονοματεπώνυμα όλων μας. Σκαναρισμένα σε εικόνα ή pdf.

 

Καταλαβαίνω ότι πολλοί από εσάς ίσως να θεωρείτε επικίνδυνο να δώσετε τα στοιχεία σας μαζί με τα έγγραφα αυτά σε κάποιον άγνωστο όπως εγώ αλλά μόνο μαζικά και επώνυμα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Σας προτρέπω να επικοινωνήσετε μαζί μου με PM, να σας δώσω κι εγώ τα δικά μου στοιχεία ώστε να ξέρετε με ποιόν έχετε να κάνετε και να μου στείλετε όσοι θέλετε τα έγγραφα αυτά. Όταν συντάξω και αποστείλω το mail αυτό θα συμπεριλάβω τα mail σας στις κοινοποιήσεις ώστε να πάρετε κι εσείς αντίγραφο της επιστολής.

 

Πιστεύω ότι μέχρι το ΣΚ θα έχουμε καταφέρει όλοι να συντονιστούμε και να αποφασίσουμε, να επικοινωνήσουμε και να συλλέξουμε τα έγγραφα ώστε τη Δευτέρα να φύγει η επιστολή. 

 

Θα ήθελα, λοιπόν, από εσάς: ονοματεπώνυμο, e-mail και τα έγγραφα που αφορούν την περίπτωσή μας. Αν έχετε κάποια διαφωνία ή άλλη πρόταση πείτε την εδώ αλλιώς ας κινηθούμε γρήγορα πριν το Πάσχα. 

 

Κλείνοντας, να σας επαναλάβω ότι για μένα αυτό αποτελεί την τελευταία κίνηση καλής θέλησης με επικοινωνία. Σε επόμενο στάδιο, αν δεν υπάρξει καμία ανταπόκριση ή απάντηση για τη διαδικασία, θα σας ζητήσω να κάνουμε όλοι μαζί ομαδικό εξώδικο (να αποφύγουμε και τα πολλά έξοδα) για να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση.

 

Περιμένω τα μηνύματά σας και τις απόψεις σας.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καταπληκτική και αξιέπαινη προσπάθεια, αλλά τι περίμενες βρε φίλε να σου απαντήσει ο Τσίπρας αυτοπροσώπως? Οχι σε σένα αλλά στον οποιονδήποτε στέλνει επιστολές διαμαρτυρίας? Λογικό να σε παραπέμψει η γραμματειακή υποστήριξη στα αρμόδια τμήματα...  

εύχομαι καλή τύχη αν και κάποιοι αρμόδιοι κάνουν τους κινέζους...

Link to comment
Share on other sites

Καλά εννοείται πως δεν περίμενα προσωπική απάντηση αλλά όπως είπα είναι η τελευταία κίνηση "ειρηνικού" χαρακτήρα μπας και πάρουν μπρος. Με την "ελπίδα" μια προώθηση από τις υπηρεσίες του Πρωθυπουργού να έχει μεγαλύτερη αξία από το ΣτΠ και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία είπα να φτάσω στο ανώτατο επίπεδο. Τουλάχιστον να εξαντλήσουμε τα περιθώρια πριν μπούμε (όσοι είναι διατεθειμένοι τουλάχιστον) σε επίπονες διαδικασίες. Το πολύ πολύ να καταλήξει να είναι μια ακόμα χαμένη προσπάθεια αλλά το έχω βάλει πείσμα κατά κάποιον τρόπο...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας συνάδελφοι ,όπως ανέφερε παραπάνω και ο vissaris,όποιος ενδιαφέρεται ας του στείλει τα στοιχεία του μήπως φιλοτιμηθούν στο ΙΚΑ και ξεμπλοκάρει η περίπτωσή μας.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα στούς συναδέλφους στο φόρουν.Ελπίζω να υπήρξε μια μικρή κινητοποίηση και να στείλατε τα στοιχεία σας στον vissaris έτσι ώστε και αυτός με την σειρά του να στείλει το μέιλ στο Υπουργείο

 
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

καλησπερα παιδια !! Ειχα απασχοληθει και εγω σ'αυτα τα περιβοητα 5μηνα! Πιστευα οτι το θεμα θα ειχε ληθει με την τροποποίηση που ειχε γινει (Εφημερις της Κυβερνήσεως, Αρ. Φύλλου 89, 11 Απριλίου 2014). Πηγα την προηγουμενη εβδομαδα να ενταχθω στην ρυθμιση για τα ληξιπροθεσμα και κατ'οπιν επικοινωνιας του τοπικου ΤΣΜΕΔΕ με τα κεντρικα μου ειπαν οτι θα πρεπει να πληρωσω του 5 μηνες επειδη δεν το εχει κανει ακομα το ΙΚΑ στο ΤΣΜΕΔΕ. Τι να πω σαν να μην θελουν να μαζεψουν λεφτα! Επειδη δεν μπορουν να συνενοηθουν μεταξυ τους η μαλλον επειδη βαριουνται! Αυτο ειναι γενικως και το μεγαλυτερο προβλημα που εχει η χωρα εξαιτιας αυτης της συμπεριφορας του δημοσιου τομεα! Για να μην κουραζω με πραγματα που ξερετε ηδη, και να θελω να πληρωσω πλεον δεν μου το επιτρεπουν αυτοι γιατι θα ενιωθα πολυ βλακας να διπλοπληρωσω περιοδο μισθωτης εργασιας. Εστειλα ενα e-mail με πολλους αποδεκτες (ΕΤΑΑ, Υπ. κοινωνικης Ασφαλισης) και σκεφτομαι να ενημερωθω και απο δικηγορο, γιατι η τροπολογια ειναι ξεκαθαρη και επειδη αυτοι ειναι οι υπευθυνοι που θα μεινω εκτος ρυθμισης με οτι αυτο συνεπαγεται (προσαυξησεις, ανημερωτο βιβλιαριο υγειας κτλ).

Η περιοδος που θελω να ρυθμισω ειναι τοτε που ημουν επιδοτουμενος ανεργος με τις εισφορεσ να τρεχουν!! Το αλλο παραλλογο του ταμειου μας!! Να επιδοτησε απο το κρατος ως ανεργος μισθωτος μετα απο απολυση, να μην εχεις κανει ποτε εναρξη στην εφορια και το ΤΣΜΕΔΕ να μην σου βρισκει λυση με της εισφορες, ουτε καν μια εκπτωση!!

 

Αν εχει κανεις καποιο νεο η εχει καμια καλυτερη λυση παρακαλω να ενημερωσει !

Edited by C.KOKKINIDIS
Link to comment
Share on other sites

Ω ρε μπλέξιμο! Και έχω κάνει αίτηση στα νέα 5μηνα που βγήκαν πρόσφατα... Με αυτά που διαβάζω, θα το ξανασκεφτώ αν θα πάω, αν & μεταξύ μας, προτιμώ ό,τι πληρωθώ με κανονικό μισθό να το πληρώσω στο ΤΣΜΕΔΕ (όσο & αν δε το θέλω, για ευνόητους λόγους), παρά να κάθομαι σπίτι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.