Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ασφάλιση Μηχανικών στα 5μηνα του ΟΑΕΔ


eddie.m

Recommended Posts

Ω ρε μπλέξιμο! Και έχω κάνει αίτηση στα νέα 5μηνα που βγήκαν πρόσφατα... Με αυτά που διαβάζω, θα το ξανασκεφτώ αν θα πάω, αν & μεταξύ μας, προτιμώ ό,τι πληρωθώ με κανονικό μισθό να το πληρώσω στο ΤΣΜΕΔΕ (όσο & αν δε το θέλω, για ευνόητους λόγους), παρά να κάθομαι σπίτι.

Για τους νέους δεν υπάρχει θέμα με ΙΚΑ ΤΣΜΕΔΕ
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 516
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπερα συναδελφοι,

 

Μηπως καταφερε να μπει κανεις στην ρυθμιση χωρις να πληρωσει το διαστημα του 5μηνου?

Υπαρχει κανενα νεο ?

Αργησα να μπω στο forum επειδη εδω στο τοπικο της Ξανθης με ειχαν ενημερωσει οτι ειχε ληθει το θεμα. Τωρα που πηγα για την ρυθμιση και αφου επικοινωνησε εσωτερικα με τα κεντρικα για το πως θα αφαιρεσει τους 5 μηνες λογικα το εμαθε και αυτη.

Το αλλο παραδοξο ειναι οτι εμενα ο παλιοσ μου εργοδοτης χρωσταει ολο το 2012 απο τις εισφορες μου και εχω κανει καταγγελια και το ΤΣΜΕΔΕ τα αφαιρει αυτα. Στο 5 μηνο μου ειπαν οτι απο τα κεντρικα δεν γινεται να γινει καταγγελια για να εξαιρεθει αυτο το διαστημα. Μαλλον ξερουν οτι δεν θα τα παρουν απο το ΙΚΑ ποτε !!

Θελω να μπω στην ρυθμιση να παρω ενημεροτητα, αλλα θα νιωσω πολυ βλακας αν συμπεριλαβω μεσα και τουσ 5μηνες!!

 

Αν υπαρχει κατι νεοτερο ?

Με γνωστο μου δικηγορο που μιλησα μου ειπε οτι για 1000 - 1200 δεν αξιζουν τα εξοδα  και ο χρονος που θα παρει

Μηπως να το βγαλουμε το θεμα σε κανενα πρωιναδικο που θα εχει τον Στρατουλη η τον Ρωμανια καλεσμενο και να πιεσουμε προκειμενου να μαζεψουν και αυτοι λεφτα που θελουν!

Link to comment
Share on other sites

Μηπως να το βγαλουμε το θεμα σε κανενα πρωιναδικο που θα εχει τον Στρατουλη η τον Ρωμανια καλεσμενο και να πιεσουμε προκειμενου να μαζεψουν και αυτοι λεφτα που θελουν!

 

Και πού απευθυνόμαστε για να "βγει" το θέμα μας στα πρωινάδικα?

Link to comment
Share on other sites

Στον Παπαδακη , στην Τσαπανιδου, στον Οικονομεα. Αυτοι ο Ρωμανιας και ο Στρατουλης μερα παρα μερα σε καποιο παραθυρο θα ειναι. Νομιζω οτι το θεμα ετσι που εχει προκύψει ειναι τελειως παραλογο και παραλληλα δημιουργείται προβλημα και σε αυτους που θελουν να πληρωσουν μεσω ρυθμισης. Δηλαδη τι θα πουν? Υπαρχει και η τροποποιηση του νομου για να επιστραφουν απο το ΙΚΑ στο ΤΣΜΕΔΕ. Εδω και 1 χρονο! Επειδη επικαλούνται οτι θα κανουν ρυζικες αλλαγες στην δημοσια διοικηση! Υπαρχει και το εγγραφο απο τον συναδελφο που απευθύνθηκε στο γραφειο του πρωθυπουργού και το μεταβίβασε στον Ρωμανια! Τοσο δυσκολο ειναι !!

Link to comment
Share on other sites

Και είναι τόσο εύκολο να έρθεις σε επαφή με τους δημοσιογράφους? Κι ακόμα κι αν έρθεις, θα ικανοποιήσουν το αίτημά σου? Νομίζω ότι στον αέρα τελικά βγάζουν τα θέματα που τους υποδεικνύει το κανάλι, εν συνενοήσει φυσικά με τους πολιτικούς, ώστε όλοι μαζί να κάνουν την προπαγάνδα τους!

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε κάτι με το να το εκθέσουμε στα μέσα. Εγώ δεν έχω ζήτημα με τις ρυθμίσεις γιατί οφείλω μόνο αυτό το 5μηνο οπότε δε σκόπευα να μπω στη ρύθμιση. Καλό θα ήταν όσοι θέλετε να μπείτε να συνεννοηθείτε μεταξύ σας και να απευθυνθείτε όλοι μαζί σε κάποιο μέσο για να μπορέσετε πιο εύκολα να το αναδείξετε το θέμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα έγγραφα από Συνήγορο του Πολίτη κλπ. απλά χρησιμοποιήστε μόνο αριθμούς πρωτοκόλλου για να μην εκθέτουμε τους συναδέλφους που απευθύνθηκαν στις υπηρεσίες αυτές. Όσα έχουν αναρτηθεί εδώ δεν έχουν ονόματα νομίζω. Τουλάχιστον όσα ανέβασα εγώ φρόντισα να κρύψω όποια προσωπικά στοιχεία. 

Link to comment
Share on other sites

Βρηκα τελικα μονο το e-mail καμπουρακη-οικονομεα και εστειλα ενα e-mail εξηγοντας το προβλημα το οποιο ειναι και πολιτικο

Δεν μπορεις να κανεις αγωνα για να μπει κανενα ευρω στα ταμεια και παραληλα επειδη το ΤΣΜΕΔΕ δεν θελει να συνενοηθει με το ΙΚΑ να αποτρεπεις και να διωχνεις αυτους που προσερχονται για να πληρωσουν. Αν ειναι τοσο Large και σε πολιτικο επειπεδο και δεν τους νοιαζει ας το δηλωσουν

Αλλιως να βαλουν χερι στους προς τα κατω και να βρουν λυση

 

Δεν περιμενω και πολλα αλλα δεν θα χασω και τιποτα παραπανω με μερικα mail

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Κατατέθηκε στη Βουλή ερώτηση από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Υπουργό Εργασίας για το θέμα. Συνάδελφος έθεσε το θέμα στο γραφείο τοπικής βουλευτού και μαζεύτηκαν υπογραφές και από άλλους. Σας επισυνάπτω την ερώτηση όπως κατατέθηκε στη Βουλή με τον αριθμό πρωτοκόλλου που πήρε. Θα παρακολουθώ και στο site της Βουλής πότε θα συζητηθεί (λογικά την επόμενη εβδομάδα) και αν αναρτηθεί η απάντηση θα σας ενημερώσω. Εκτός και αν προλάβει και με ενημερώσει ο συνάδελφος που επικοινώνησε με τη βουλευτή.

 

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ.pdf

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα συνάδελφοι. Υπήρξε απάντηση από τον υπουργό Εργασίας στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές για το ζήτημά μας. Σας την αναρτώ. Μετά από αυτήν ελπίζω να γίνει κάτι σύντομα ειδικά για όσους έχουν θέματα με τις δόσεις για την τακτοποίηση των οφειλών τους. 

 

Απάντηση Υπουργού Εργασίας.pdf

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.