Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη γραπτής εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου


Σοφία_Στ

Recommended Posts

Καλησπερα σας.

 

Ειμαι Μηχανικος Παραγωγης και Διοικησης και εργαζομαι και ως τεχνικος ασφαλειας σε καποιες επιχειρησεις εδω και ενα χρονο.

 

Σημερα μου ζητηθηκε απο ενα σουπερ μαρκετ με υπογεια αποθηκη να ετοιμασω αυτη τη μελετη καθως την ζήτησαν απο την επιθεωρηση εργασιας κατα τον ελεγχο που εγινε στο καταστημα χθες το πρωι.

 

Ζητηθηκε το αντιγραφο για την ακριβεια και μαλιστα εντος 3 ημερων. Ειναι δυνατον αυτη η μελετη να ειναι ετοιμη σε 3 μερες; Εκτος αν νομισαν πως υπαρχει ηδη κ γι αυτο εδωσαν αυτη την προθεσμια. Να σημειωσω οτι ανελαβα ως τεχνικος ασφαλειας τον προηγουμενο μηνα..αντικατασταση αλλου συναδελφου που δεν ειχε πραγματοποιησει τη σχετικη μελετη.

 

Υπαρχει μηπως καποιος συναδελφος που εχει πραγματοποιησει τετοιου ειδους μελετη σε σουπερ μαρκετ; Ειναι η πρωτη μου μελετη..κ ψαχνω να στηριχθω καπου..περα απο τις βασικες γενικες οδηγιες. 

 

Ευχαριστω.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Το "να προσκομισθεί σε 3 ημέρες" είναι σαφές ότι εννοούσαν ότι έπρεπε να υπήρχε...Δεν νομίζω ότι οποιαδήποτε μελέτη μπορεί να ετοιμαστεί σε 3 ημέρες. Δεν ξέρω τι πρέπει να περιλαμβάνει η συγκεκριμένη μελέτη (νομοθεσία κλπ). Γνώμη μου είναι να μελετήσεις καλά όλο το ΣΚ και να ψάξεις την σχετική νομοθεσία για να διαφυλάξεις την δική σου θέση αλλά μην "τρέξεις" να τους ετοιμάσεις μια μελέτη "ότι να 'ναι" σε 3 ημέρες. Μην βάζεις το κεφάλι σου στον τορβά. Πίστεψέ με και η ίδια η εταιρεία θα το εκτιμήσει αν αναγνωρίσει το λάθος της. Όμως διάβασε για να ξέρεις ώστε να μην μπορούν να σε κολλήσουν στον τοίχο...

Στο κόμβο του ΕΛΙΝΥΑΕ έχει τρομερό αρχείο νομοθεσίας...

Link to comment
Share on other sites

 

Μα φυσικα και δεν ειχα σκοπο να την ετοιμασω σε 3 μερες..ακομα κι αν ειχα την εμπειρια. Θα τηλεφωνησω τη Δευτερα στην Επιθεωρηση να τους ενημερωσω σχετικα..οποτε να ζητησω και νεα προθεσμια. 

 

Εχω ηδη ανατρεξει στο ελινυαε..και στο ιντερνετ γενικα..αλλα δεν εχω βρει ακριβως γι αυτη την κατηγορια καταστηματος γι αυτο ζητησα σχετικη βοηθεια. Υπαρχουν και τα βιλβλια απο σχετικο μαθημα στη σχολη..θα χρειαστει να ξεσκονισω κι αυτα προφανως..

 

Ευχαριστω και παλι

 

 

Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Γιάννης

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Η ύπαρξη γραπτής εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου είναι υποχρέωση της επιχείρησης. Ο Τεχνικός Ασφάλειας την εκπονεί εφόσον του ανατεθεί από την επιχείρηση έναντι πρόσθετης αμοιβής. Ανάλογα με τους χώρους, τα μηχανήματα και τον αριθμό των εργαζομένων είναι και ο χρόνος εκπόνησης, που στατιστικά μπορεί να είναι από 5-20 ημέρες για ανάλογες επιχειρήσεις. Χρειάζεται πάντως πολύ καλή γνώση της νομοθεσίας που διέπει το αντικείμενο. Στο "ΕΛΙΝΥΑΕ" θα βρεις τα πάντα ... καλό διάβασμα.. Πάντως στην επιχείρηση μπορεί να επιβληθεί κανονικά και με το νόμο ανάλογο πρόστιμο.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Συνάδελφοι, εάν δεν κάνω λάθος η γραπτή εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου είναι υποχρεωτική για κάθε επιχείρηση ακόμα και Γ κατηγορίας με 1 εργαζόμενο. Υπάρχει συγκεκριμένη φόρμουλα ή είναι ελεύθερο κείμενο τύπου "τεχνικής περιγραφής"; Ισχύει το έντυπο του ΠΔ 17/96 αρθρ8 ?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει επίσημα καθιερωθεί "φόρμουλα". Έχουν όμως δοθεί και υπάρξει πολλές οδηγίες σύνταξης - μεθοδολογία. Χρειάζεται διάβασμα - παρατήρηση και εμπειρία αν θες να είσαι σωστός.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.