Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επισκευές με μελέτη των σοβατζήδων


 

Recommended Posts

Λοιπον χρειαζομαι τη γνωμη σας....Πριν καιρο αναλαβα την ανακαινιση ενος παλιου χωρου (τουλαχιστον 50 ετων) για να γινει επαγγελματικη στεγη. Στα σημεια που υπηρχαν κολωνες ειχαν φυγει οι σοβαδες και οι επικαλυψεις στο μεσο του υψους τους και ηταν εμφανεις οι συνδετηρες. Εγω υπεθεσα οτι ειχε υποστει καποια επιπλεον καταπονηση απο τους τελευταιους σεισμους και ειχαν δημιουργηθει αυτες οι βλαβες. Ειπα στον εργαλαβο οτι αυτες οι "τρυπες " θα κλειστουν με καποιο υλικο καταλληλο για τετοιες επισκευες, πιθανον καποια ρητινη. Σημερα πηγα το πρωι κ ειδα οτι ολες οι τρυπες ειχαν κλειστει με χοντρο σοβα. Τσακωθηκα με το σοβατζη και μου ειπε να μην ανησυχω γιατι στο σοβα ειχε βαλλει μονο τσιμεντο και αμμο κ δεν υπαρχει προβλημα (ρωτηστε τον ιδιο που το στηριζει). Τι λετε να κανω? Να βγαλω το σοβα που εβαλε κ να βαλλω μια καλη ρητινη ή να το αφησω ετσι???

Link to comment
Share on other sites

Καθαίρεση σοβά, με χρέωση του σοβατζή εφόσον έπραξε αυθαίρετα, και αποκατάσταση των βλαβών. Ευθύνη επίβλεψης ποιός έχει? Στατική επάρκεια ποιός υπέγραψε?

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχει βγει καν αδεια..Εγω δεν εχω υπογραψει πουθενα.. Απλα ανελαβα μια διαμορφωση του χωρου κ εκανα καποιες προτασεις για επισκευες. Εγω αυτο που θελω να ακουσω ειναι αν θα υπαρχει προβλημα στατικης επαρκειας. Εγω ξερω τι θα κανω τελικα αλλα θελω να ακουσω κ τη γνωμη αλλων συναδελφων...Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Μόνο τσιμέντο και άμμο; Αυτό είναι καλό δηλαδή;

 

Καθαίρεση και επισκευή!

 

Φυσικά κι υπάρχει πρόβλημα...

 

Αυτό το "αμμοτσιμέντο" δεν θα έχει ικανοποιητική πρόσφυση και συνοχή, αυτό να πεις στον ιδιοκτήτη! Στην καλύτερη, με ένα σεισμό, θα το πετάξει!

 

Αν θέλετε να αφήνετε τον εργάτη να κάνει τσαπατσουλιές, πρόβλημά σας, αλλά μην πείτε ότι δεν σας προειδοποίησα

 

Με κάτι τέτοιο δηλώνεις υπεροχή, ευθύνη και θίγεις και στον σοβατζή...

 

Το έχω κάνει κι έπιασε μια χαρά, αφού ο ιδιοκτήτης ήταν ευθυνόφοβος κι ο μάστορας θρασύδειλος!

 

Παρατήρηση: Μην διαχωρίζετε διαδοχικες δημοσιευσεις σας οι οποιες γινονται με διαφορά μικρού χρονικού διαστήματος. Κανετε χρήση της εντολής "επεξεργασια". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

acnt

Link to comment
Share on other sites

Και εγω αυτο θα κανω .... Και δεν ειναι μονο θεμα συνοχης αλλα κ αντοχης...Στην πρωτη μεγαλη καταπονηση ολο αυτο το κομματι σοβα θα αποκολληθει και θα πεσει..

Link to comment
Share on other sites

Δεν πάμε καλά....

 

Μάλλον ο τύπος θέλει να τελειώνει και να φεύγει...

Καθαίρεση, ξύσιμο των περιοχών και επισκευαστικό μέσο. Πολύ καλά κινείσαι... Και αν δεις να φέρνουν αντιρρήσεις, μάζεψέ τα και παράτα τους, να κάνει κουμάντο ο σοβατζής! ;)

Link to comment
Share on other sites

Προφανως ο σοβατζης θεωρει οτι δεν εχει προβλμα στατικα το κτιριο. Το να μην ανησυχεις επειδη εβαλε αμμο και τσιμεντο εχει μια βαση, με την εννοια οτι θα μπορουσε να γινει και χειροτερα, δηλαδη να εχει βαλει και ασβεστη στο μιγμα, ο οποιος ασβεστης αντιδραει με το μεταλλο και σε λιγο καιρο απλα θα ειχε εξαφανιστει το σιδερο στο σημειο που εβαλε το επιχρισμα.

 

Αν εσυ ως μηχανικος θεωρεις οτι πρεπει να μπουν ρητινες, να απαιτησεις να γκρεμιστει ο σοβας και να γινει αυτο που πιστευεις εσυ. Βεβαια μαστοροι και ιδιοκτητες συνηθως σε θεματα ασφαλειας συμφωνουν μεταξυ τους (ευκολια-κοστος) και ειναι αντιθετοι με το μηχανικο. Απο κει και περα ειναι δικο σου θεμα αν θα ασχοληθεις μονο με τη διαμορφωση του χωρου, αν θα ασχοληθεις και με τις στατικες επισκευες, ή αν θα τα παρατησεις τελειως.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω κατα ποσο ο ασβεστης αντιδρα με τον οπλισμο σκεπτομενος οτι και το τσιμεντο περιεχει παρα πολλες ασβεστικες ενωσεις...Οι ζημιες δεν ηταν εκτεταμενες αλλα κ μονο η εμφανιση των συνδετηρων αρκει για μια επισκευη..Γνωριζετε καποιο υλικο για τετοιες επισκευες , επειδη σε οσες αντιπροσωπιες τετοιων προιντων ρωτησα η καθε μια μου διαφημισε το προιν της ως το καλυτερο...

Link to comment
Share on other sites

Καλές οι ρητίνες για προστασία του οπλισμού. Αλλά αν ο οπλισμός δεν έχει την απαιτούμενη κάλυψη μην νομίζεις πως ο σοβάς θα κρατήσει σίγουρα, ειδικά σε περίπτωση σεισμού. Επίσης αν έιναι η κολόνα σε ισόγειο και είναι ποιο παλιά η οικοδομή πιθανόν να τραβάει υγρασία από κάτω. Για να μη ραγίσει και ξεκολλήσει ο σοβάς ίσως να βοηθήσει κάποιο πρόσμεικτο που προσφέρει ελαστικότητα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.