Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κόστος οικοδομικής άδειας


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

 

θα ήθελα να κάνω κάποια ερωτήματα σχετικά με το κόστος οικοδομικής αδείας (πανωσηκωμα β ορόφου με σοφίτα) διότι πρόσφατα ξεκίνησα μια οικοδομή!

Απευθύνθηκα σε μια μηχανικό και αφού μου ζήτησε κάποια χαρτιά του υπάρχων σπιτιού, μου είπε ότι θα τα κοιτάξει και θα με ενημερώσει για το κόστος και το αν μπορεί η άδεια να εκδοθεί.

Στην αρχή μου έβγαλε τα εξής σχέδια με τον κατωθι προϋπολογισμό αδείας:

β’ όροφος:

εμβαδόν ορόφου : 71,19 – κλιμακοστάσιο 7,23 – η/χ 9,53 – φωταγωγός 10,18 = 44,23 τμ καθαρό

σοφίτα : 19 τμ

ο προϋπολογισμός της ήταν : 11.800,00 €.

Τα σχέδια τελικά άλλαξαν και κατέληξαν στα εξής:

B’ όροφος:

εμβαδόν ορόφου: 71,19 – κλιμακοστάσιο 7,23 – φωταγωγός 8,40 = 55,56 τμ καθαρό

σοφίτα: 27,62 τμ

και ο τελικός προϋπολογισμός εκτοξεύτηκε στα 16.500,00 € με την δικαιολογία της αύξησης των τμ.

Όταν η άδεια εγκρίθηκε και εκδόθηκε μου ζήτησε επιπλέον 1.790,00 € για τις πολλές επισκέψεις της στην πολεοδομία με πρόφαση ότι ήταν μια δύσκολη άδεια (και να σας υπενθυμίσω ότι πριν ξεκινήσει η συνεργασία μας είχε ελέγξει τον φάκελο) .

Θεωρώ το κόστος αδείας υπερτιμολογιμενο, κάποιους μηχανικούς που ρώτησα συμφώνησαν μαζί μου και με ενημέρωσαν ότι δεν έχει δικαίωμα να ζηταει επιπλέον χρήματα (1.790,00 €) από την στιγμή που η άδεια εκδόθηκε. Αρνήθηκα να της τα δώσω και με απείλησε ότι θα πάει στο TEE να μου κάνει καταγγελία και θα τα παρουσιάσει σαν μελέτες και επισκέψεις στην πολεοδομία και τα 1.790,00 € το TEE θα τα υπολογίσει στα 5.500,00 €.

Παρακαλώ πολύ θα ήθελα την γνώμη σας για όλα τα παραπάνω και αν μπορώ να κινηθώ νομικά υποστηρίζοντας ότι με εξαπάτησε οικονομικά.

Ευχαριστώ πολύ!

Edited by CHRIS GALETSE
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 55
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ο προυπολογισμος τι ειναι που σας εδωσε? ποσο θα κοστισει η κατασκευη ή ποσο θελει αυτη για να το κατασξκευασει ή η αμοιβη της για την αδεια? τι απολα?

Link to comment
Share on other sites

αν και ο ορος δεν ειναι σωστος.....θα ελεγα οτι για την Οικ.Αδεια που σας εβγαλε δηλαδη μελετη επιβλεψη και ας πουμε φορολογικα...πηρε αμοιβη 16500ευρω.

Link to comment
Share on other sites

Οι αμοιβες ειναι πλεον ελευθερες και μπορει καποιος να κοστολογησει οσο πιστευει την δουλεια του. Επομενως δεν μπορω να σου κατι για την αμοιβη των μελετων της οικ.αδειας της συναδερφου. Αυτο που επρεπε να κανεις και να κανει ηταν να υπογραψετε ενα συμφωνητικο για το τι περιλαμβανει αυτη η αμοιβη. Επισης να ρωτησω αν εχει γινει καταθεση αμοιβων στην τραπεζα και αν σου εχει κοψει καποια αποδειξη.

Link to comment
Share on other sites

... σ υ μ φ ω ν η τ ι κ ό ...

τέτοιο ποσό και δεν έγινε συμφωνητικό ...

... (δυστυχώς) το πάθημα ... (ευτυχώς) μάθημα ... και για τους δύο ... 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το συμφωνητικό ήταν υποχρεωτικό, αν πάτε για διαιτησία μέσω ΤΕΕ το πιθανότερο είναι να γίνουν αποδέκτες οι νόμιμες αμοιβές που ισχύουν

Πηγαίνετε σε έναν άλλο ιδιώτη μηχανικό να σας υπολογίσει τις νόμιμε, έτσι ώστε να ξέρετε πως θα αντιμετωπίσετε την κατάσταση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.