Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προχωρά η ενίσχυση των δικαιούχων υποψήφιων ενεργειακών επιθεωρητών


Engineer

Recommended Posts

...αν μέχρι τις 31/12 δεν προσκομίσεις τα δικαιολογητικά (εικάζω ότι μέσα θα πρέπει να είναι και το πιστοποιητικό επιτυχούς εξέτασης)...

 

Δε συμφωνώ και θα εξηγήσω γιατί.

 

Στον οδηγό του προγράμματος αναφέρεται ότι:

"Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του ποσού στο δικαιούχο είναι η επιτυχής παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράµµατος που επέλεξε και η αντίστοιχη επιτυχής απόκτηση της ιδιότητας του Ενεργειακού Επιθεωρητή από την αρµόδια υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ, σύµφωνα µε τα οριζόµενα στο άρθρο 31 του Νόµου 4111/2013 (ΦΕΚ Α΄ 18) και στο άρθρο 52 του Νόµου 4178/2013 (ΦΕΚ Α΄174)."

 

Η ιδιότητα του Ενεργειακού Επιθεωρητή αποκτάται έπειτα από την επιτυχή παρακολούθηση του σεμιναρίου και την επιτυχή εξέταση. Για όσους, όμως, έχουν παρακολουθήσει τα σεμινάρια, μέχρι τις 31/12/2014, μπορούν να αποκτήσουν την ιδιότητα του Εν.Επ. χωρίς εξετάσεις (απλά, υποχρεούνται σε αυτές για να διατηρήσουν την ιδιότητα για μετά τις 31/12/2014).

 

Επομένως, εφόσον κάποιος έχει παρακολουθήσει επιτυχώς τα σεμινάρια και έχει κάνει αναγγελία έναρξης, εννοείται ότι διαθέτει την ιδιότητα του Εν.Επ. σύμφωνα με τα οριζόμενα στους Ν. 4111/13 και Ν. 4178/13 και άρα δικαιούται την επιδότηση.

 

Εξάλλου, αν κάποιος έχει αιτηθεί την επιδότηση μόνο για λέβητες ή κλιματισμό και όχι κτίρια, τι εξετάσεις να δώσει;  :wink:

Link to comment
Share on other sites

Για το εκαθαριστικο ζητανε αυτο που στο κουτακι γραφει οικονομικο ετος 2013 μου το ειπαν στο τηλεφωνο

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Μην γραφουμε τα ιδια πραγματα......δεν χρειαζετε να περασεις εξετασεις , ουτε ζητητε να στειλεις τετοιο χαρτι. στην ανακοινωση....

 

αν κανετε διασαφηνιση της προσκλησης που εγινε πριν 2 χρονια  μονοι σας  και βγαζετε αυτό το συμπερασμα, κανετε λαθος...πολλα αλλαξαν από τοτε, ημερομηνίες , διεξαγωγή εξετασεων κτλπ.....

 

για να σας το πω ακομα πιο απλα..... πολλοι  καναν πακετο κτηρια-θερμανση-κλιμα λογω έκπτωσης....η επιδότηση είναι 400 ευρω για κτηρια ., 200 θερμανση, 200 κλιματισμος , αλλα η συνολικη επιδοτηση είναι μονο 400 ευρω......

 

ε αυτοι ας πουμε δεν θελουν τα 400 των κτηριων αλλα τα 400 από τα αλλα, ..... μας ζητηθηκε πουθενα να το διευκρινησουμε;;;;;;;

Edited by savas76
Link to comment
Share on other sites

Στην ανακοίνωση που υπάρχει στη σελίδα του ΥΠΕΚΑ ΣΤΙς 20-10-14 αναφέρει ότι πρέπει να στείλουμε ταχυδρομικώς τα κάτωθι δικαιολογητικά:

  1. αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος του οικονομικού έτους 2013,
  2. την πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 με την οποία ο υποψήφιος δηλώνει ότι είναι αληθή όλα τα στοιχεία που συνοδεύουν την αίτησή,
  3. την πρωτότυπη δήλωση συμμόρφωσης με τον κανονισμό De Minimis, όπως αυτός εκάστοτε ισχύει και στοιχεία ελέγχου σώρευσης κρατικών ενισχύσεων,
  4. απόδειξη λιανικής / απόδειξη παροχής υπηρεσιών που θα περιλαμβάνει το ποσό που καταβλήθηκε από τον δικαιούχο στον πάροχο κατάρτισης (απλό φωτοαντίγραφο).

Όταν είχα κάνει την αίτηση δεν είχε γίνει η εκκαθάριση του 2013 και έστειλα το εκκαθάριστικό του 2012. Τώρα που έχω και τα δυο εκκαθαριστκά  του 2012 και του 2013 ποια από τα δύο πρέπει να στείλω ?

που στέλνουμε αυτά τα δικαιολογητικά; έψαξα αλλά δεν μπορώ να βρώ την ανακοίνωση. ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Διάβασε όλη την ανακοίνωση στο buildingcert...Δεν επιτρέπεται για μηχανικό να μην μπορεί να βρει την πληροφορία που είναι μπροστά του

 

 ο σύνολο των δικαιολογητικών θα αποσταλούν στον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης του Προγράμματος μέχρι 31/12/2014 στη διεύθυνση: 

ΕΥΣΕΔ Ενέργειας, Φυσικού Πλούτου, Κλιματικής Αλλαγής(ΕΥΣΕΔ ΕΝ/KA), Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μεσογείων 119, Τ.Κ. 10192. 

Σε περίπτωση λάθους καταχώρησης του διεθνή αριθμού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) κατά την υποβολή της αίτησης, παρακαλείστε όπως αποστείλετε σχετικό μήνυμα με τον αριθμό ΚΑΣ και τον ορθό αριθμό IBAN, στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας του ΕΦΔ [email protected].

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σαββα, τι ισχυ μπορει να εχει η ανακοινωση του buildingcert σε σχεση με την ΥΑ που οριζει τους ορους ληψης της επιδοτησης***?

Ας διαβασουμε πρωτα την ΥΑ και μετα να βγαλλουμε συμπερασματα.

 

Προσωπικα κατανοω απολυτα οτι καποιοι συναδελφοι θελουν να παρουν πισω τμημα των χρηματων που κατεβαλαν για το τσιρκο των Εν. Επ.

Απλα επειδη θελω να ειμαι οκ, προσπαθω να τονισω σε ολους τη διαδικασια (9.9 στους 10 δεν εχουν ιδεα οτι υπαρχει η ΥΑ), ωστε να μην ερχονται μετα απο 1-2 χρονια να ανοιγουν θεματα τυπου : "SOS, μου ζητανε τα λεφτα πισω τι να κανω". "ΒΟΗΘΕΙΑ - ΕΠΕΙΓΟΝ, θελουν τα λεφτα πισω" κλτ.

 

Βεβαια ειναι ΤΟΣΟ ΤΣΙΡΚΟ η ολη υποθεση, ωστε μπορει κανεις να μην ασχοληθει, να παρουν, οσοι παρουν τα 400Ε και τελος.

Ερχονται και εκλογες....

 

 

*** Προσοχη διοτι η επιτυχης εξεταση δεν ειναι στις προυποθεσεις ληψης (ή στα δικαιολογητικα) της επιδοτησης.

Αλλα στην τηρηση των ορων ληψης και μη επιστροφης, εντοκως, της επιδοτησης.

Edited by terry
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή αν κάποιος μετά από 5-10 χρόνια σταματήσει να είναι ενεργειακός επιθεωρητής πρέπει να τα επιστρέψει με τόκους??? Καλά.....χαχαχαχαχα

Δεν γίνονται αυτά πουθενά στον κόσμο, σιγά μην τα επιστρέφεις...Θα πάρουμε τα 400 και τέλος

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή αν κάποιος μετά από 5-10 χρόνια σταματήσει να είναι ενεργειακός επιθεωρητής πρέπει να τα επιστρέψει με τόκους???

 

 

 

Αφου αφιερωνεις τοσο χρονο στο φορουμ και εχεις και το iphone σου, googlαρε, βρες την ΥΑ, διαβασε την και θα παρεις την απαντηση που θες.

Απο τα οσα εχω γραψει δεν προκυπτει αυτο που λες.

Θα το καταλαβεις μολις διαβασεις την ΥΑ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.