Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πλάκα γενικής κοιτόστρωσης Fespa.


Panayiotis

Recommended Posts

Στα παραδείγματα φέσπα (12) λέει ότι επιλέγουμε ανεστραμμένη πλακοδοκό για την προσομοίωση πλάκας γενικής κοιτόστρωσης, μετά ορίζουμε το ύψος δοκών (h) = αληθινό πάχος πλάκας , και πάχος πλάκας φτερών δοκού = ύψος δοκού - 5 εκατοστά.

 

Στις ιδιότητες πλακών (όχι δοκών) τι πάχος πλάκας ορίζουμε ? h? ή h-0.05?

 

π.χ σε ένα 2όροφο έχω πραγματικό πάχος γενικής κοιτόστρωσης 0.70 μέτρα. Το δοκαράκι το ορίζω h=0.7, το φτερό δοκού πλάκας το ορίζω h-0.05, και το πάχος πλάκας στις ιδιότητες πλακών τι το ορίζω μήπως h-0.05 για να συμπήπτει με το πάχος της πλάκας του φτερού του δοκαριού? ή h?

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στη ερώτηση υπ' αριθμό 12 αναφέρει ότι h=hπλάκας.

Συνεπώς η LH-Λογισμική προτείνει να βάλεις hπλάκας=hδοκού=0,70m για την περίπτωσή σου.

 

Το παράδειγμα αφορά τη δημιουργία γενικής κοιτόστρωσης χωρίς να υπάρχουν δοκοί. Κάτι αντίστοιχο των μυκητοειδών πλακών από την "ανάποδη". Μπορείς όμως να έχεις και κανονικές δοκούς (όχι ενισχυμένες ζώνες) και πλάκες κοιτόστρωσης μαζί.

Για διώροφο, γενική κοιτόστρωση πάχους 70cm όπως την περιέγραψες δεν είναι υπερβολική;

Link to comment
Share on other sites

Ολοι περιμενουνε απο τη Λογισμικη τα πεπερασμενα...Αντε δουμε....Πριν λιγες μερες ειχα μιλησει με τον κ Χαραμιδοπουλο και ειπε καποια πραγματα...Αποτι καταλαβα πεπερασμενα θα βαλλουνε μονο για πλακες...Οχι για τοιχωματα και γενικες κοιτοσρρωσεις.....Και για πλακες μονο επιπεδες οχι για κελυφη.......Κατα τη νγωμη του μονο στις πλακες λεει χρειαζονται.....Αντε βγαλλε ακρη....

 

Αυτο το ποστ ειναι "σχετικα ασχετο" με το θεμα...

Link to comment
Share on other sites

Για διώροφο, γενική κοιτόστρωση πάχους 70cm όπως την περιέγραψες δεν είναι υπερβολική;

 

1. Κάπου είχα διαβάσει ότι για να θεωρείτε μία πλάκα, πλάκα γενικής κοιτόστρωσης πρέπει να είναι άκαμπτη. Για να είναι άκαμπτη πρέπει να είναι ελάχιστου πάχους 70 εκατοστών (μέχρι 3 ορόφους).

 

2. Το φέσπα δεν κάνει έλεγχο σε διάτρηση. Για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχω οπλισμό διάτρησης κάνω την πλάκα άκαμπτη με ελάχιστο οπλισμό πλάκας Φ14/15.

 

3. Τα σίδερα της πλάκας άνω τα τοποθετώ κάτω από τα σίδερα των δοκών για να λειτουργήσει καλύτερα ο οπλισμός πλάκας δοκού (σαν πλακοδοκός) αν και σε πλήθος από εργοτάξια βλέπω το ανάποδο δηλαδή να τοποθετούν τα σίδερα πλάκας γενικής κοιτόστρωσης πάνω στους δοκούς.

 

4. Πεπερασμένα όχι σε γενικές κοιτοστρώσεις? Χρειάζομαι τα πεπερασμένα για δύο λόγους. Μυκητοειδείς πλάκες και γενικές κοιτοστρώσεις. Δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην το εντάξουν στην γενική κοιτόστρωση. Δεν είναι και τα δύο πλάκες? Διαβάζοντας όμως το verification manual του φέσπα για τα πεπερασμένα φένεται ότι θα υπάρχουν στα σίγουρα για τοιχία και πλάκες και πλάκες κοιτροστρώσεων αλλά και κελύφοι. Για δοκούς δεν είδα κάτι.

Link to comment
Share on other sites

terry

Διάβασε ΑΥΤΟ.

 

Panayiotis

Μπορείς να κάνεις τον έλεγχο σε διάτρηση "χειρωνακτικά".

Αν οι πλακοδοκοί έχουν στατικό ύψος όσο οι πλάκες παύουν να είναι πλακοδοκοί, ούτε καν δοκοί και γίνονται απλές ενισχυμένες ζώνες της πλάκας. Η κοιτόστρωσή σου σ' αυτή την περίπτωση λειτουργεί όπως οι μυκητοειδείς πλάκες.

Τα 70cm πάχος κοιτόστρωσης με οπλισμό #Φ14/15α+κ θεωρώ ότι είναι "πολύ" για ένα σύνηθες διώροφο κτήριο.

Μπορείς να με παραπέμψεις στο άρθρο/βιβλίο που αναφέρθηκες στο (1);

Link to comment
Share on other sites

Panayiotis και Χάρης

70 εκ κοιτόστρωση μπορεί να φαίνεται πολύ αλλά ίσως και να μην είναι.

Αν έχει μεγάλες αποστάσεις υποστυλωμάτων ή χάλια έδαφος δικαιολογείται το μεγάλο πάχος. Αν βάλεις και τις τρελές αβεβαιότητες στην εκτίμηση του εδάφους αλλά και την προσεγγιστική υπολογιστική διαδικασία τότε...

Εγώ πάντως θα έβαζα σε γενικές γραμμές 50-70εκ....Αν φοβόμουν διαφορικές καθιζήσεις θα πήγαινα στα 70

Χάρη σε γενικές γραμμές πόσο θα την έκανες??

Ερώτηση.

Αν και πάντα κάνω έλεγχο διάτρησης στο χέρι, το ΦΕΣΠΑ με τον έλεγχο διάτμησης στις κρυφοδοκούς δεν μας καλύπτει?

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα έκανα μυκητοειδή κοιτόστρωση. Θα έβαζα πεδιλοδοκούς ύψους 70cm και πλάκα πάχους 40cm σε ένα σύνηθες διώροφο κτήριο όπως ανέφερα και παραπάνω και όχι σε κάτι εξεζητημένο (τεράστια ανοίγματα, χάλια έδαφος, άλλες ιδιαιτερότητες).

Link to comment
Share on other sites

το πρόβλημα είναι ότι η ραντιέ είναι πιο απλή....δεν θέλει κόπο και ούτε μπάζωμα και ούτε δάπεδο

Στατικά είμαι μαζί σου....

Αν έκανες ραντιέ τι πάχος θα έβαζες?

Link to comment
Share on other sites

Για διώροφο, 50cm. Σαν να είχα εύκαμπτα πέδιλα. Για συνήθεις κατασκευές και ελάχιστες διαστάσεις στύλων 40/40, ο έλεγχος σε διάτρηση ικανοποιείται.

Link to comment
Share on other sites

Αν και πάντα κάνω έλεγχο διάτρησης στο χέρι, το ΦΕΣΠΑ με τον έλεγχο διάτμησης στις κρυφοδοκούς δεν μας καλύπτει?

 

Καλή παρατήρηση. Έχω και εγώ αυτή την απορία. Όταν έχουμε και στις δύο διευθύνσεις κρυφοδοκούς δεν καλυπτόμαστε από τον έλεγχο διάτμησης των κρυφοδοκών? Το ίδιο ισχύει και για τις μυκητοειδείς πλάκες όπου αντί δοκούς έχουμε ενισχυμένες ζώνες. Οι ενισχυμένες ζώνες δεν παίρνουν την αναγκαία τέμνουσα ώστε να μας καλύπτει δηλαδή να μην χρειάζεται έλεγχο διάτρησης? Η αντίστροφα έλεγχο διάτρησης κάνουμε μόνο όταν δεν έχουμε ενισχυμένες ζώνες έτσι δεν είναι?

 

Strad - Πέδιλα

Τα πέδιλα ελέγχονται και διαστασιολογούνται σε κάμψη, διάτμηση και αν είναι εύκαμπτα σε διάτρηση. Για τους ελέγχους του πεδίλου και του εδάφους λαμβάνονται υπόψη όλοι οι συνδυασμοί φόρτισης υπολογίζοντας με ακρίβεια το πρίσμα αντίδρασης του εδάφους για κάθε συνδυασμό.

 

Στο Strad λέει ότι έλεγχος διάτρησης γίνεται μόνο στα εύκαμπτα πέδιλα. Τώρα που βρήκα ότι για να θεωρηθεί μία πεδιλοδοκός άκαμπτη πρέπει να έχει ύψος τουλάχιστον 70 εκατοστά νομίζω το είχα ακούσει σε ένα σεμινάριο του Βαδαλούκα (strad). Θα ψάξω βιβλιογραφία και θα σε ενημερώσω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.