Μετάβαση στο περιεχόμενο

πρωτο ΠΕΑ σε μονοκατοικια χωρις οδο και αριθμο


irini86

Recommended Posts

Καλημερα σας συναδελφοι και χρόνια πολλα!

Εψαξα λιγο στα θεματα που σχετιζονται με το εξοικονομω αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο οποτε εφτιαξα νεο θεμα

ήθελα να ρωτησω δυο πραγματα

πρωτον θελω να βγαλω πεα για μια μονοκατοικια σε χωριο που δεν υπαρχει οδος και μεσα στο ε9 γραφει εντος οικισμου

τι θα βαλω στο buildingcert εκει που λεει οδος και αριθμος?

να γραψω οδος εντος οικισμου και αριθμος 0?

δευτερον στα κυβικα μετρα του συνολικου ογκου και αντιστοιχα του θερμενοομενου-ψυχομενου, βαζουμε και τον ογκο της στεγης η μονο των χωρων της κατοικιας?ευχαρθστω!

Link to comment
Share on other sites

η διευθυνση είναι πληροφοριακη..ότι ισχυει θα βαλεις, δεν θα ανακαλύψεις νουμερο....αν περιγράφετε και ισχυει μονο ΄΄εντος οικισμου ταδε΄΄ γραφεις αυτό και στον αριθμο   ,παυλα , ότι άλλο  θεσ....

για τον ογκο , αν διαβασεις προσεκτικα την τοτεε ,θα καταλάβεις...

Edited by savas76
Link to comment
Share on other sites

Στην οδό βάλε "δημοτική οδός", "κοινοτική οδός" ή ότι άλλο λέει στην οικοδομική άδεια.

Στον πεδίο με τον αριθμό βάλε παύλα, εφόσον δεν υπάρχει αριθμός ή χιλιομετρική θέση.

Προσωπικά βάζω πάντα παύλα όταν δεν υπάρχει αριθμός, χιλιομετρική θέση θα έβαζα μόνο αν το ακίνητο ήταν επί εθνικής οδού ή άλλης οδού όπου υπάρχουν ταμπελάκια χιλιομέτρησης (τα μικρά μπλέ ταμπελάκια στην άκρη του δρόμου ανά τακτικά διαστήματα)

Link to comment
Share on other sites

να μην γραψω δηλαδη στην οδο εντος οικισμου οπως γραφει στο ε9?

 

δεν υπαρχει αδεια , μονο μια αδεια απο την αστυνομια του 1970 που γραφει οτι ειναι νομιμο

Edited by irini86
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας!Διαβασα προσεκτικά την τοτεε και καταλαβα οτι στο συνολικο ογκο βαζουμε τον ογκο της στεγης, αλλα δεν μπορεσα να ξεκαθαρισω τι ακριβως πρεπει να γινει για το θερμαινομενο και τον ψυχόμενο όγκο. Αν κάποιος έχει κάνει πεα σε μονοκατοικία αν μπορει ας με βοηθήσει.Ευχαριστώ!

 

Συγνώμη που δεν έβαλα το ερωτημά μου μαζί με το προηγούμενο με την επεξεργασια, αλλα εγινε απο κεκτιμένη ταχύτητα.

Edited by irini86
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε ΠΕΑ που έχω κάνει εγώ σε μονοκατοικίες σε χωριά που δεν έχουν διέυθυνση στην Οδό γράφω "Ανώνυμη οδός" και στον αριθμό βάζω "-" . 

Όσον αφορά τον όγκο που ρωτάς , βάζεις ότι είναι από την στέγη και κάτω, αλλά αν θυμάμαι καλά απο τα σεμινάρια μας είπαν οτι δεν παίζει κάποιο ρόλο στον υπολογισμό του τελικού αποτελέσματος, οπότε μην αγχώνεσαι αν δε το βάλεις 100% σωστό ! Καλου-κακού κάνε ενα τσέκ πριν το δώσεις για οριστική υποβολή σε αυτό που σου λέω αν σου αλλάζει το αποτέλεσμα αν πχ βάλεις όγκο 350m3 ή 340m3..

Link to comment
Share on other sites

Από το help του προγράμματος:

<<....

 Στο πεδίο "Θερμαινόμενος όγκος", εισάγεται ο συνολικός όγκος των υπό εξέταση θερμικών ζωνών, o οποίος, σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ, θεωρείται ότι θερμαίνεται πλήρως.

  • Ψυχόμενος όγκος (m3). Εισάγεται ο συνολικός ψυχόμενος όγκος του κτιρίου, λαμβάνοντας υπόψη τις εξωτερικές διαστάσεις της κατασκευής.
  • Αριθμός ορόφων. Εισάγεται ο συνολικός αριθμός επιπέδων του κτιρίου. Συμπεριλαμβάνονται το ισόγειο και τα επίπεδα του υπογείου.
  • Ύψος τυπικού ορόφου (m). Εισάγεται το μέσο ύψος του τυπικού ορόφου.
  • Ύψος ισογείου (m). Εισάγεται το μέσο ύψος του ισογείου, σε περίπτωση που το ισόγειο έχει διαφορετικό ύψος, αλλά ανήκει στην ίδια ιδιοκτησία.
  • Έκθεση κτιρίου. Καθορίζεται η πυκνότητα δόμησης της περιοχής του κτιρίου. Ο χρήστης επιλέγει από τον διαθέσιμο κατάλογο μεταξύ των εξής: Εκτεθειμένο, Ενδιάμεσο ή Προστατευμένο κτίριο.

 Τα δεδομένα αυτά ΕΚΤΟΣ από την "Συνολική επιφάνεια" και τον "Θερμαινόμενο όγκο", δεν λαμβάνονται υπόψη στους υπολογισμούς, αλλά χρησιμοποιούνται για στατιστικούς λόγους. Η παράμετρος "Συνολική επιφάνεια" δεν χρησιμοποιείται στους υπολογισμούς, αλλά εμφανίζεται αυτούσια στην πρώτη σελίδα του Π.Ε.Α.

....

>>

 

Ο θερμαινόμενος όγκος καμιά φορά παίζει ρόλο. Με βάση και αυτόν (το όγκο) ίσως σου κάνει το ψαλίδισμα 0,001 των U του κτιρίου αναφοράς που αναφέρεται στην 3.2.1 της ΤΟΤΕΕ1.

Οπότε ο θερμαινόμενος όγκος, σε κτίρια που δεν είναι τμήματα κτιρίων, ίσως παίξει ρόλο και μάλιστα ίσως σημαντικό ρόλο στα αποτελέσματα.

 

Αχ αυτά τα σεμινάρια. Αχ!

Edited by hkamp
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα

 

Σε αντιστοιχη περίπτωση με το #1 στην πρώτη καρτέλα για πολ. γραφειο εκδοσης οικ. αδειας βαζουμε πχ. σταθμός χωροφυλακής της  κοινότητας που εκδόθηκε τότε?? (ετσι γράφει πάνω η οικοδ. άδεια). Ή το αφήνουμε κενό?

 

Επίσης θα ήθελα τη γνωμη σας στο εξής.Η συγκεκριμενη κατοικία ειναι χτισμένη κολλητά σε σειρα με μια παρόμοια που μοιράζονται τα ίδια κεραμοσκεπή. Η άδεια που εχω μπροστά μου αναφέρεται στο συγκεκριμένο ιδιοκτήτη και όχι και το διπλανό και επισης τα συμβολαια τα αναφέρουν σαν διαφορετικά κτίσματα  για τον καθένα και το οικόπεδο το χαρακτηρίζει διαιρετό.

 

Θεωρείται μονοκατοικία ή πολυκατοικία (για πεα - εξοικονομώ)?

Κτηματολόγιο δεν υπάρχει

Edited by aspire
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.