Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια open bar σε ξενοδοχείο


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

πρώτη φορά στο forum και ελπίζω να το γράφω στη σωστή θέση.

 

Ενδιαφερόμαστε να φτιάξουμε σε ξενοδοχείο ένα open bar, στον εξωτερικό χώρο.

Στα τέλη Μαρτίου (πριν 2 μήνες) απευθυνθήκαμε στον Αρχιτέκτονα/ Μηχανικό μας προκειμένου να ξεκινήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες.

Στην ερώτηση πόσος χρόνος χρειάζεται, απάντησε ότι το αργότερο μέσα Ιουνίου θα είχαμε την άδεια στα χέρια μας.

Δώσαμε προσχέδιο και προκαταβολή, τονίζοντας ότι βιαζόμαστε και μας είπε ότι δε χρειάζεται κάτι άλλο από εμάς και θα μας ενημερώσει εν καιρώ, όταν όλα είναι έτοιμα.

Ανά διαστήματα επικοινωνούσαμε και μας διαβεβαίωνε πως όλα βαίνουν καλώς.

Εφησυχασμένοι λόγω παλαιότερης καλής συνεργασίας, απλά περιμέναμε.

Σήμερα, εφόσον πέρασαν πλέον δύο μήνες επικοινώνησα μαζί του και μου είπε πως το σχέδιο είναι έτοιμο και τώρα θέλει περίπου ένα μήνα να περάσει Αρχαιολογία, Πολεοδομία και Αρχιτεκτονική Επιτροπή!!!

Υποψιασμένοι πλέον, ρωτήσαμε για άδεια από ΕΟΤ και μας είπε να απευθυνθούμε σε αυτούς.

Η υπάλληλος του ΕΟΤ μας απάντησε πως χρειάζεται τα εγκεκριμένα σχέδια (που θα έχουμε σε ένα μήνα!) + παράβολα κλπ και από εκεί και πέρα θα σταλούν στην Αθήνα ( είμαστε σε επαρχία) και σε περίπου άλλον ένα μήνα ίσως (!) έχουμε την άδεια.

Δηλαδή, περίπου αρχές Αυγούστου και αν...

Από εκεί και πέρα άκουσα για Πυροσβεστική, Υγειονομικό κλπ

Να επισημάνω πως το μπαράκι θα είναι 12τμ και στο ξενοδοχείο ήδη λειτουργεί με άδεια μπαρ εσωτερικού χώρου.

 

Θα ήθελα αν μπορείτε να με διαφωτίσετε... Χρειάζεται πραγματικά τόσος χρόνος; Μήπως πρέπει να απευθυνθούμε κάπου αλλού, σε άλλες υπηρεσίες;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη αν κούρασα με τη μεγάλη ανάρτηση αλλά απελπιζόμαστε...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αν το θέμα ειναι χρόνος...τότε υπομονή...θα το έχετε για του χρόνου...

 

δεν μπορούμε να κρίνουμε αν η διαδικασία ειναι ορθή η όχι καθως η καθε περίπτωση είναι μοναδική. Επιπλέον, καλως ορίσατε στο τερας της γραφειοκρατίας που επικρατεί στην Ελλάδα...!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Θα ήθελα απλα να μάθω αν κάποιος γνωρίζει αν όντως χρειάζονται όλοι αυτοί οι μήνες για ενα μπαρ που θα κατασκευαστεί το πολύ σε μία εβδομάδα...

Link to comment
Share on other sites

ο χρονος κατασκευής ειναι κατι τελείως ανεξάρτητο - ασχετο με τον χρόνο έκδοσης των απαραίτητων αδειών.

 

 

θα μπορούσατε να το κατασκευάσετε χωρις άδεια (αυθαίρετα) και σε καποιον έλεγχο να σας έπεφτε ο ουρανός στο κεφάλι απο το μέγεθος των προστίμων σε σχέση με τον χρόνο κατασκευής και το μέγεθος...

 

καταλάβατε το νόημα?

Link to comment
Share on other sites

Έχετε απόλυτο δίκιο και γι'αυτό άλλωστε απευθύνομαι σε εσάς. Δεν υπάρχει περίπτωση να φτιαχτεί χωρίς άδεια. Θέλω να μάθω αν όντως πρέπει να απευθυνθούμε σε όλες αυτές τις υπηρεσίες και αν οι χρόνοι της υπέροχης γραφειοκρατίας είναι όντως τόσοι. Συγγνώμη αν καταντώ κουραστικός αλλά είναι κρίμα σε αυτή την οικονομική κατάσταση να γίνουν τόσα έξοδα φέτος και για να υπάρξουν έσοδα να πρέπει να μεσολαβήσει ένας φορολογικά δύσκολος χειμώνας. Δεν πάρχει κάποιος τρόπος νόμιμης επίσπευσης διαδικασίας , η δυνατότητα προσωρινής άδειας η κάτι ανάλογο. Και πάλι ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

οπως σας ειπα και πιο πανω...η καθε περίπτωση ειναι μοναδικη.

οποτε καντε μια καλη κουβεντα με τον μηχανικό σας...

 

απο το φορουμ, ειναι δυσκολο να σας δωσουμε λυση καθως  δεν γνωριζουμε ουτε απο κοντα ουτε απο μακρια την υποθεση!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να γίνονται σωστα οι ενέργειες του μηχανικού που έχετε επιλέξει

Μπορεί να είστε ευχαριστημένοι απο άλλες δουλιες που του έχετε αναθέσει, αλλα στη προκειμένη περίπτωση το οτι απαιτείται έγκριση απο αρχαιολογία για τη δημιουργία του μπαρ σε υφιστάμενο κτήριο ξενοδοχείου...μου ακούγεται κάπως.

 

Πόσο μάλλον όταν ήδη υπάρχει άδεια λειτουργίας απο το εσωτερικό μπάρ του ξενοδοχείου...είναι μια τυπική διαδιακσία αδειας λειτουργίας.

 

Κρατάω μια επιφύλαξη (σε όλα αυτά που σας αναφέρει ο μηχανικός) να πρόκειται για παραδοσιακή περιοχή και να υπάρχουν όλες αυτές οι απαιτήσεις

Link to comment
Share on other sites

θελει και αδεια δόμησης συνάδελφε....μιλάει για κατασκευή!!!!

δεν ειναι μονο αδεια λειτουργίας σε υφιστάμενο...

Edited by stavrosa
Link to comment
Share on other sites

Την άδεια δόμησης άντε να την καταλάβω δεδομένου οτι θα γίνουν εργασίες (επι το πλείστον επιφανειακές) ... η αρχαιολογία που κολλάει ?

 

Επειδή θα βγάλεια άδεια δόμησης και το έχει ως προαπαιτούμενο η διαδικασία ?

 

Δεν θα σκάψει να ρίξει πέδιλα....ενα αυλάκι βάθους 0,2-0,3 m θα ανοίξει για να περάσει δίκτυα ύδρευσης + αποχετευσης !!!!

 

 

Τέλος πάντων....

Link to comment
Share on other sites

....Θα ήθελα απλα να μάθω αν κάποιος γνωρίζει αν όντως χρειάζονται όλοι αυτοί οι μήνες για ενα μπαρ που θα κατασκευαστεί το πολύ σε μία εβδομάδα...

Ανάλογο τον τρόπο κατασκευής ή και αρκετούς άλλους παράγοντες οι απαιτούμενες διαδικασίες αλλάζουν.

Ειδικά αν η περιοχή που βρίσκεται η ξενοδοχειακή σας μονάδα έχει αρχαιολογικό ενδιαφέρον τότε όλα αυτά επιβαρύνουν τους απαιτούμενους χρόνους για το κάθε τι.

Ανάλογα λοιπόν με το τι και το πώς θα είναι το μπαρ μπορεί να απαιτήθηκαν άδειες 48ης ενημέρωσης ή μικρής κλίμακας ή άδεια δόμησης…

 

Στην τελική έτσι όπως το διατυπώνεις εύκολα θα μπορούσα να έχω δέκα διαφορετικούς τρόπους το μπαρ να φτιάξτε σε 3 ημέρες ή και σε 30 ημέρες ανάλογα το μπαρ φυσικά, και από διαδικασίες να γίνουν ανάλογα τις επιλογές του μπαρ από 2 ημέρες μέχρι μήνες ατέλειωτους αν υπάρχουν στην περιοχή ή στο ακίνητο σας ειδικοί όροι, περιορισμοί κλπ

Όλα αυτά όμως είναι λόγια του αέρα.

 

Δεν μπορεί να γίνει καμία κριτική ή έλεγχος από το διαδίκτυο αν εσείς και ο αρχιτέκτονας μηχανικός σας κάνατε την καλύτερη επιλογή ή όχι ) για το είδος και τρόπο κατασκευής και τις από αυτό εξαρτώμενες αναγκαίες αδειοδοτήσεις.

Μιλήστε καθαρά με τον αρμόδιο μελετητή σας που του το έχετε αναθέσει και αναζητήστε τις καλύτερες λύσεις.

 

Όπως είναι επιθυμία δική σας να τελειώσει γρήγορα η διαδικασία άλλο τόσο θα είναι και δική του να μη τρέχει σε πολεοδομίες, συμβούλια αρχιτεκτονικής αρχαιολογίες και ότι άλλο υπάρχει για την  περίπτωση σας. Είμαι σίγουρος ότι δεν σας χρεώνει κόστος με τον χρόνο απασχόλησης του  οπότε η χασούρα είναι και δική του.

 

Ούτε μπορεί να γίνει δίκη ικανότητας ή προθέσεων άλλου μηχανικού από εμάς εδώ που και δεν έχουμε όλα τα δεδομένα αλλά ούτε είναι σωστό και για τον μηχανικό αλλά και για εσάς.

 

 


 

.... η αρχαιολογία που κολλάει ?

 

Επειδή θα βγάλεια άδεια δόμησης και το έχει ως προαπαιτούμενο η διαδικασία ?

....

 

Όταν η θέση του ακινήτου είναι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος τότε ΝΑΙ. Πιθανολογώ έχεις μικρή εμπειρία από άδειες δόμησης κτιρίων για να το ρωτάς αυτό. Αυτό φυσικά δεν αναιρεί την εμπειρία σου στα μηχανολογικά της πολεοδομικής νομοθεσίας.

 

 

(το θέμα θα μεταφερθεί στην ενότητα για ιδιώτες)

Edited by Didonis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.