Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαγγελματικά δικαιώματα Μηχανολόγου Μηχανικού Τ.Ε.


Recommended Posts

Είμαι Μηχ/γος Μηχανικός Τ.Ε. και μετά από μερικά χρόνια στην βιομηχανία σκέπτομαι και την επιλογή να ανοίξω γραφείο ή να συνεργαστώ με κάποιον παλαιότερο μηχανικό για την έκδοση οικοδομικών αδειων. Μπορεί κάποιος συνάδελφος να μου πει τι μελέτες μπορούμε να εκπονήσουμε και να υπογράψουμε σε μια οικοδομική άδεια? Επίσης αν γίνετε να μου πει και τι ποσοστό του συνολικού κόστους έκδοσης μια άδειας καταλαμβάνουν αυτά.

Στο θέμα της επίβλεψης, επιβλέπεις ότι υπογράφεις η μπορείς και κάτι άλλο?

Link to comment
Share on other sites

αγαπητε φίλε καλησπέρα.Αν ασχοληθείς μόνο με κατασκευές δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα με τις υπογραφές.Αν ασχοληθείς όμως και με μελέτες θα έχεις πρόβλήμα.Δεν μπορείς να υπογράψεις και πολύ μεγάλα έργα (π.χ. ηλεκτρολογικά για μια πολυκατοικία ή μελέτη ανελκυστήρα).Θα σου πρότεινα να συνεργαστείς με έναν συνάδερφο διπλωματούχο έτσι ώστε να μην έχεις πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Είμαι μηχανολόγος ΤΕΙ, και θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να υπογράψω ηλεκτρολογική εγκατάσταση για μονοκατοικία. επίσης θα ήθελα να μάθω αν θα πρέπει να κάνω έναρξη επαγγέλματος στη ΔΟΥ. Ρωτάω γιατί εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα και για τη συγκεκριμένη εγκατάσταση τη θέλω για το δικό μου σπίτι, οπότε δε θα κόψω τιμιλόγιο στον εαυτό μου.

Όποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει.

Ευχαριστώ.

 

Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία ανεξάρτητα της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Πχ ένας Πολιτικός Μηχανικός δε δημοσιεύει ένα θέμα που αφορά "Αμοιβές-Οικονομικά Αδειών" στην ενότητα των "Πολιτικών Μηχανικών".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ,

ZaXoYs

Link to comment
Share on other sites

Αν θυμάμαι καλά έχεις κάποια kW που μπορείς να εγκαταστησεις. Η ΕΕΤΕΜ μπορεί να σε διαφωτίσει σε αυτό. Οσο για το τιμολόγιο να σε διαφωτίσουν κάποιοι παλιότεροι. Είναι καινούργιο σπίτι;

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά γειά σας. Τα επαγγελματικά δικαιώματα μετά την τριετία από την λήψη του πτυχίου αναβαθμίζονται. Σίγουρα ώς μηχανολογοι μηχανικοί Τ.Ε. έχουμε περιορισμό σε κάποια θέματα. Ο περιορισμός αυτός όμως είναι σχετικά μικρός σχετικά με αυτό που μπορούμε να κάνουμε. Μπορούμε να καλύψουμε περί το 80% της αγοράς. Επίσεις μη ξεχναμε ότι με τα χρόνια που είμαστε στο επάγγελμα το πτυχίο μας αναβαθμίζεται. βλ. μεγάλο πτυχίο.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι οφείλω να πω να μην επαναπαύεστε με επ. δικαιώματα υπομηχανικών κ να διεκδικήσετε κ εσείς μαζί με όλους τους υπόλοιπους επ. δικαιώματα ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ όπως προορίζονταν εξαρχής για το κλάδο μας κ όπως γράφει το πτυχίο μας.

 

Πεδίο συνάντησης ομοϊδεατών: http://anotata-tei.blogspot.com/

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.