Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νεος πολιτικος μηχανικος


teo1985

Recommended Posts

Πως μπόρεσες και πήρες την άδεια από την πολεοδομία; Σε αφήνει η πολεοδομία να πάρεις φάκελο από άδεια και να τον εκτυπώσεις? Αν είναι να πάω και εγώ σε καμιά πολεοδομία στην Αθήνα να ζητήσω άδειες μηχανολογικού περιεχομένου και να φτιάξω αρχείο να βλέπω τι γίνεται.

 

Μπορείς. Πας με την ταυτότητά σου,γνωρίζοντας τον αριθμό αδείας της οικοδομής που σε ενδιαφέρει,σου βρίσκουν τον φάκελο και εκτυπώνεις ότι σου αρέσει. Το έκανα κι εγώ στο ξεκίνημα,ήθελα έναν οδηγό,με τις λεπτομέρειες από το τι αποτελείται ο φάκελος για την έκδοση της άδειας. Στην συνέχεια εκτύπωνα κτίρια που για κάποιον λόγο τα έβρισκα ενδιαφέροντα πχ οικοδομή με 3 υπόγεια,με τα όμορα χωρίς και θεμελίωση σε ντουλάπια. κ.ο.κ  Με αυτόν τον τρόπο τσέκαρα και το στατικό πρόγραμμα που χρησιμοποιώ.

 

Κάνε μια γύρα από τα γιαπιά της περιοχής σου και τσέκαρε τον τοιχοκολλημένο αριθμό αδείας.

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ναι, η δυνατότητα αυτή υπάρχει, όχι μόνο για τα οικοδομικά έργα που επιβλέπει η πολεοδομία αλλά και για οποιοδήποτε άλλο έργο. πας στις σχετικές υπηρεσίες και βλέπεις ότι θέλεις. Ιδίως στα δημόσια έργα θεωρείται δεδομένο ότι θα μελετήσεις όλα τα προηγούμενα για να πάρεις ιδέες.

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω αυτή η ηλιθιότητα να αλλάξει ειδικά για τους νέους μηχανικούς 

 

Εγώ δεν ελπίζω πως θα αλλάξει, διότι δεν έγινε από ηλιθιότητα!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ προσωπικά κοιτούσα οπού υπήρχε οικοδομή υπό ανέγερση και έπαιρνα τον αριθμό αδείας πήγαινα στη πολεοδομία και ζητούσα το φάκελο αφήνοντας την ταυτότητα μου εκεί, τα εκτύπωνα και τα επέστρεψα , έτσι έχω ένα αρχείο στο οποίο μπορώ να ανατρέξω και να βρω χρήσιμες πληροφορίες!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Έτοιμα σχέδια έχω όπως και όλοι οι συνάδελφοι θέλω να πιστεύω!!!!!! Εγώ  αυτή τη στιγμή τα χρειάζομαι για να αποκτήσω περισσότερη εμπειρία και να έχω ένα μπούσουλα σαν Νέος μηχανικός που είμαι!!!

Link to comment
Share on other sites

Το τεχνικό κομμάτι της δουλειάς μη σε φοβίζει. Το δύσκολο είναι το marketing, το πώς θα προσελκύσεις πελατεία, όταν ο κόσμος έχει πάρει από φόβο την ακίνητη περιουσία, κι όχι άδικα..

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, δεν υπάρχει λόγος να τα ξέρεις όλα εκ των προτέρων. Επιμένω ότι το σημαντικότερο είναι η πελατεία. Αντί λοιπόν να διαβάζεις ερήμην νόμους χωρίς να πληρώνεσαι ψάξε να βρεις πελάτες ώστε να διαβάζεις μόνο τους νόμους της περίπτωσής σου και να πληρώνεσαι.

Edited by georgiosmadonanakis
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ , ότι σου εμφανίζεται  το ψάχνεις και το μαθαίνεις αλλά  εγώ πιστεύω ότι απέναντι στο πελάτη πρέπει να φαίνεσαι διαβασμένος και να ξέρεις να απαντήσεις σε ότι και να ρωτήσει !!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.