Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστική κοινοπραξία


Recommended Posts

Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα της υποκατάστασης αναδόχου με κατασκευαστική κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει ο αρχικός ανάδοχος με ποσοστό 70% και φυσικά υπό την προϋπόθεση της αποδοχής της Υπηρεσίας.

Υπάρχει η δυνατότητα να συσταθεί κατασκευαστική κοινοπραξία η οποία δε θα τύχει της αναγνώρισης της Υπηρεσίας και ο αρχικός ανάδοχος να έχει μικρότερο ποσοστό συμμετοχής?

Αν ναι γνωρίζει κανείς φορολογικά πως αντιμετωπίζεται το θέμα? Δηλαδή τιμολογεί ο αρχικός ανάδοχος και εν συνεχεία τιμολογεί η κατασκευαστική κοινοπραξία τον ανάδοχο? Πληρώνεται ο φόρος 3% δύο φορές?

Παρακαλώ τα φώτα σας.

Link to comment
Share on other sites

Βεβαίως υπάρχει συνάδελφε η περίπτωση αυτή.

 

Φυσικά με την σιωπηρή έγκριση της υπηρεσίας. Θεωρητικά δεν προβλέπεται όμως, παρά μόνο στο 70% (πρακτικά μέχρι 30% σύμφωνα με τον 3669).

 

Οπως σωστά το είπες, τιμολογεί στο δήμο ο ανάδοχος, παρακρατείται το 3%, όμως εφόσον υπάρχει υπεργολαβία, ξαναπαρκρατείται απ'το ΤΠ της υπεργολαβίας ξανά το 3% και πάει λέγοντας.

Link to comment
Share on other sites

oπως ειπε ο συναδελφος Κane σχετικα με τη παρακρατηση 3%

 

οσον αφορα το ποσοστο της υπεργολαβιας, συμβαινει ο υπεργολαβος να παιρνει πολυ παραπανω απο το 30%, πρακτικα μπορει να υπογραψει για οσο θελει, αλλα το υπεργολαβικο δεν θα παει στην τεχνικη υπηρεσια, παρα μονο στην εφορια για φορολογικους λογους.

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι δε μιλάω για υπεργολαβια, αλλα για κατασκευαστική κοινοπραξια στην οποία θα συμμετέχει ο ανάδοχος.

Θελουμε σε ενα εργο που εχει μειοδοτησει μια επιχείρηση να γίνει κατασκευαστική κοινοπραξια με άλλη επιχείρηση με ποσοστά 50-50.

Link to comment
Share on other sites

Όπως λες στο πρώτο μήνυμα, θέλεις κατασκευαστική κοινοπραξία η οποία δε θα τύχει της αναγνώρισης της Υπηρεσίας, δηλαδή με λίγα λόγια αυτό που σου λένε οι συνάδελφοι παραπάνω. Θέλεις υπεργολαβία, που την κάνεις με ότι ποσοστά αγαπάς και την δηλώνεις στην εφορία για το φορολογικό μέρος της ιστορίας.

 

Η Υπηρεσία θα πρέπει φυσικά να το δεχθεί και να μην αντιδράσει, αφού είναι παράτυπο (για να μην πω παράνομο).

 

Επισήμως ο δεύτερος κοινοπρακτών είναι ανύπαρκτος. Ούτε πιστοποιητικά εμπειρίας, ούτε επίσημη επικοινωνία με την Υπηρεσία σε σχέση με το έργο, ούτε τίποτε.

 

Αν εννοείς κάτι διαφορετικό, δεν γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε η περίπτωση που λές (για να μη μπερδευόμαστε) είναι η εξής:

 

Ανάδοχος ο Kane.

 

O Kane για τον α-β λόγο δε θέλει να εκτελέσει το έργο μόνος του.

 

Συνεπώς συστήνουμε KΞ 50% ο Κane και 50% ο Cobain η οποία θα εκτλέσει το έργο, όπως πολύ σωστά γνωρίζεις/με όλοι μας πως δε προβλέπεται αλλά είθιστε.

 

Οπότε, θα κόψει ο Kane ως αρχικός ανάδοχος τιμολόγιο, θα γίνει η παρακράτηση 3% απ'το Δήμο, και έπειτα θα κόψει τιμολόγιο η KΞ Kane-Cobain, στον Kane πχ 92% της αξίας του αρχικώς τιμολογηθέν. Εκεί λοιπόν ΠΑΛΙ θα γίνει παρακράτηση 3% απ'τον Kane στην ΚΞ.

Απο κεί και μετά θα φορολογηθεί η ΚΞ, θα πάνε τα έσοδα μετά φόρων απο 50% στον Kane και στον Cobain.

 

Ας ελπίσω οτι δε κατάλαβα κάτι λάθος και τα γράφω τζάμπα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.