Μετάβαση στο περιεχόμενο

λάθος τοπογραφικό . το αμφισβητώ η όχι?


kostas_1986

Recommended Posts

Καλημέρα σας.

 

   'Έχω αναλάβει ένα αυθαίρετο και κατά των έλεγχο αποστάσεων από όρια εντόπισα παράβαση η οποία δεν ισχύει στο τοπογραφικό (εξαρτημένο) που πριν από μερικές ημέρες μου παρέδωσε ο πελάτης μου. 

πιο συγκεκριμένα η μία πλευρά του κτιρίου έχει απόσταση 2.80 από τα όρια (εκτός οικισμού) και στο ενώ στο τοπογραφικό φαίνεται 5.9μ .

 

Τι κάνω? μπορώ να αμφισβητήσω το τοπογραφικό? εάν σε κάποια άλλη περίπτωση η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη και δεν την εντοπίσω για κάποιο λόγο  και εμπιστευτώ το τοπογραφικό έχω πρόβλημα?

Κάποιοι μου λένε ότι εάν το περάσω χωρίς παράβαση έχω ευθύνη ενώ άλλοι μου λένε ότι δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω σφραγισμένο και υπογεγραμμένο τοπογραφικό, και ότι σε κάθε περίπτωση είμαι καλυμμένος. εγώ απλά θέλω να μάθω πιο είναι το σωστό.  Πρώτο μου αυθαίρετο είναι... κατευθείαν στα βαθιά..

Link to comment
Share on other sites

το οικοπεδο ειναι σωστα μετρημενο?αν ναι,που εγκειται η παραβαση?η παραβαση του κτισματος θεραπευεται με τον 4178,αν και δεν καταλαβα ποια ακριβως ειναι αυτη

Edited by pantsel
Link to comment
Share on other sites

μήπως η περίφραξη δεν είναι σωστά κατασκευασμένη;

π.χ. ο πελάτης να "τραβήχτηκε 3μ μέσα"

 

με τον τοπογράφο επικοινώνησες; 

Link to comment
Share on other sites

Είδες που στα έλεγα για το τοπογραφικό πριν κάνεις οτιδήποτε?Από τα 2,80 στα 5,90 είναι μεγάλη διαφορά.Μπορεί να έχει γίνει κανά λάθος,αλλά πιθανόν να έχει παιχτεί και καμιά μαμουνιά.
Τα όρια είναι του οικοπέδου υποθέτω πως είνα ξεκάθαρα υλοποιημένα.Επικοινώνησε με αυτόν που συνέταξε το τοπογραφικό.Σε κάθε περίπτωση,εάν διαπιστώσεις-αποφανθείς οτι αυτά που λες είναι σωστά σκέψου καλά τι θα κάνεις.Εγώ προσωπικά σε καμιά περίπτωση δε θα προχώραγα υπόθεση όπου το τοπογραφικό τα δείχνει αλλού για αλλού.

Υ.Γ:Εάν τελικά εσύ έχεις δίκιο,μάθε-κατάλαβε μόνος σου τη σκοπιμότητα της μαμουνιάς του τοπογραφικού,άρα και της ενδεχομένως τεράστιας ευθύνης που θα αναλάβεις σε μια τακτοποίηση που πιθανόν να έχει σοβαρά "θέματα" και να βρεθείς ΕΣΥ χοντρά εκτεθειμένος αύριο-μεθαύριο.

Υ.Γ2:Εμένα πάντως μου μυρίζει μαμουνιά προς αποφυγή αποκάλυψης μετακίνησης κτιρίου εντός Δ.Αφού λες οτι είσαι εκτός,μήπως το γεωτεμάχιο είναι άρτιο κατά παρέκκλιση με αποστάσεις >5m?π.Χ εντός ζώνης 500m από οικισμό προ του 1923?Αν ισχύει αυτό,καταλαβαίνεις οτι αν η πραγματικότητα είναι 2,80m,τότε έχεις ένα ωραιότατο "φιλέτο" της κατοικίας πλάτους 2,2m εντός Δ (άρα με ΥΔ,ΥΚ και παραβίαση Δ),ακόμα και αν προβλεπόταν στην άδεια.Eπίσης ενδεχομένως να έχεις γενικά μετατόπιση του συνολικού κτιρίου,οπότε τα πράγματα μπορεί και να αποδειχτούν ΠΟΛΥ πιο περίπλοκα απ'ότι φανταζόσουν στην αρχή.

Το νου σου my man...
 

Edited by Greenick
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

όχι με τον τοπογράφο δεν επικοινώνησα ακόμα δεν ξέρω και τι ακριβώς ''παίζει'' αλλά ποίος άνθρωπος τη σήμερον ήμερα θα βάλει το χέρι του στη φωτιά? η παράβαση pantsel είναι ότι στους όρους δόμησης αναφέρεται οτι οι αποστάσεις της κατοικίας από τα όρια πρέπει να είναι > 5μ. και σε μια πλευρά του κτιρίου αυτό δεν ισχύει .. το εξαρτημένο τοπογραφικό όμως λέει ότι οι απόσταση σε εκείνο το σημείο είναι αρκετά μεγαλύτερη των 5μ. κατι που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει γιατί δεν έχουμε φράκτη ή πασσάλους αλλά αναβαθμό στο όριο και είναι ξεκάθαρο. Τι κάνω? να το πω έξω από τα δόντια.. εάν ο τοπογράφος το έχει κάνει επίτηδες (αν είναι δυνατών.. αλλά ποτέ δεν ξέρεις) έχω και εγώ πρόβλημα? η δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω εξαρτημένο τοπογραφικό . ρωτάω γιατί αν δεν διορθωθεί εγώ την δουλειά δεν την προχωράω και πριν μιλήσω θέλω να ξέρω εάν είμαι καλυμμένος ή όχι...

 

τώρα το λάθος ''κάνει μπαμ'' και το εντόπισα, αλλά θέλω να ξέρω εάν είμαι καλυμμένος γιατί σε κάποια άλλη περίπτωση στο μέλλον ίσως να μην καταλάβω κάποια ανάλογη ανακρίβεια και δώσω βεβαίωση βασισμένη σε λάθος τοπογραφικό ...εκεί τρέχουν εμένα ή τον τοπογράφο? κωλύομαι γιατί αν είναι έτσι δεν πρέπει να εμπιστεύομαι καμία μελέτη άλλου συναδέλφου και μου φαίνεται λίγο παράλογο ..

Link to comment
Share on other sites

 εάν ο τοπογράφος το έχει κάνει επίτηδες (αν είναι δυνατών.. αλλά ποτέ δεν ξέρεις)είναι και παραείναι όχι απλά δυνατόν αλλά και εξαιρετικά σύνηθες δυστυχώς,καλώς ήρθες στα αυθαίρετα και γενικά στο πεδίο του ελέγχου των παλαιών αδειών.Θα πάθεις πλάκα με αυτά που θα δεις από εδώ και πέρα,γερό στομάχι και τα alarm ανοιχτά συμβουλεύω. έχω και εγώ πρόβλημα? η δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω εξαρτημένο τοπογραφικό . ρωτάω γιατί αν δεν διορθωθεί εγώ την δουλειά δεν την προχωράω και πριν μιλήσω θέλω να ξέρω εάν είμαι καλυμμένος ή όχι...Αν δε διορθωθεί το τοπογραφικό σε κάτι τόσο εξόφθαλμα ψευδές καλύτερα να τους...χαιρετίσεις.Επίπονο για την τσέπη μεν,μοναδική λύση αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο δε.

 

τώρα το λάθος ''κάνει μπαμ'' και το εντόπισα, αλλά θέλω να ξέρω εάν είμαι καλυμμένος γιατί σε κάποια άλλη περίπτωση στο μέλλον ίσως να μην καταλάβω κάποια ανάλογη ανακρίβεια και δώσω βεβαίωση βασισμένη σε λάθος τοπογραφικό ...εκεί τρέχουν εμένα ή τον τοπογράφο? κωλύομαι γιατί αν είναι έτσι δεν πρέπει να εμπιστεύομαι καμία μελέτη άλλου συναδέλφου και μου φαίνεται λίγο παράλογο ..Γενικά είπαμε οτι θα πρέπει να έχεις το νου σου και να ελέγχεις οτιδήποτε δεν έχεις κάνει εσύ και εμπλέκεται σε μια τακτοποίησή σου,γιατί αν κάποτε γίνει κανά "μπαμ",πιθανόν να πάρουν και εσένα τα σκάγια και άντε τρέχα να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας.Εγώ πριν λίγες μέρες απέρριψα δουλεία όπου το νέο τοπογραφικό έδειχνε το οικόπεδο εντός οικισμού,ενώ εγώ καταλάβαινα οτι είναι όλο εκτός και άρα μη άρτιο,άρα ψευδής η άδεια κ.λ.π.Ευθύνη δεν είχα,επειδή δεν υπέγραφα τοπογραφικό,για την τακτοποίηση τοπογραφικό δεν απαιτούνταν επειδή -στα χαρτιά τουλάχιστον και εφόσον δεν έχει ανακληθεί η άδεια- είναι εντός οικισμού.Όμως αν ύστερα από 5 χρόνια ανακάλυπτε ο αγοραστής οτι το ακίνητο που πήρε είναι άχρηστο,με ψευδές τοπογραφικό και λάθος -εκ των πραγμάτων- τακτοποίηση τι θα γίνει στα δικαστήρια οεο?

Link to comment
Share on other sites

Για την εξάρτηση δεν μπορείς να αποφανθείς ως Αρχιτέκτονας .

Για την απόσταση του κτίσματος από τα όρια του οικοπέδου, έχεις την ευθύνη και την δυνατότητα,  να την ελέγξεις . Και ναι , να αμφισβητήσεις και το τοπογραφικό αν έχεις τόση μεγάλη διαφορά .

Edited by thomas
Link to comment
Share on other sites

μίλησα με τον τοπογράφο. θα το διορθώσει. και θα προχωρήσω την δήλωση κανονικά. Σας ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα τον Greenick για τις λεπτομερείς απαντήσεις σου.επίσης thomas είπες λίγα και καλά!

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

καλησπερα σας

εντος σχεδιου

με οικοδομικη αδεια του 1967 σε οικοπεδο εμβαδου 860,00 τμ χτιστηκε οικοδομη, το 1971 εγινε προσθηκη κατ επεκταση κ υψους με εμβαδο οικοπεδου 783,00 τμ  και η συσταση οριζοντιου για τον οροφο δειχνει οικοπεδο 548,00τμ . Μπηκα στη διαδικασια να φτιαξω καινουριο τοπογραφικο και να εχω οικοπεδο 584,00 τμ.

εγω για να νομιμοποιησω τις αυθαιρεσιες με ποιο εμβαδο θα δουλεψω?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.