Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θεσμικό Πλαίσιο Άσκησης του Επαγγέλματος του Μηχανικού


iovo

Recommended Posts

Κων/νε κάπου τα έχεις μπερδέψει τα πράγματα (δε στο λέω ειρωνικά). Μιλάς για μείωση των εισακτέων όταν μπορεί οποιοσδήποτε να πάει στο εξωτερικό και να γίνει Μηχανικός (όπως γινόταν τόσα χρόνια στην Ελλάδα) και να γυρίσει να δουλέψει εδώ. Επίσης κάνε μια ερευνα στο ΤΕΕ να δεις πόσες ειδικότητες από το εξωτερικό σπούδασαν Μηχανικός Αγρ. Οικονομίας, Μηχανικός Αρδεύσεων, Υδραυλικός Μηχανικός, Μηχανικός οικονομίας των Κατασκευών κ.α. και όταν ήρθαν στην Ελλάδα τους βάφτισαν Πολιτικούς Μηχανικούς ! 

 

Η κρίση στην Ελλάδα είναι πρωτίστως κρίσης αξιών και θεσμών και δευτερευόντως κρίση της οικονομίας!

Edited by GEORGE KARA
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

 

Η κρίση στην Ελλάδα είναι πρωτίστως κρίσης αξιών και θεσμών και δευτερευόντως κρίση της οικονομίας! Αυτό έπρεπε να μου το πεις από την αρχή να μην κάθομαι να συζητάω. 

Σε ρώτησα.

Κατ' αρχήν είναι σωστό ένα συντεχνιακό πρόβλημα να ανάγεται σε κυρίαρχο; Ποια είναι η κυρίαρχη αντίθεση στην Ελληνική κοινωνία η σχέση κεφαλαίου - εργασίας ή ΤΕE - ΕΕΤΕΜ; Ποια είναι η κυρίαρχη αντίθεση που υποβιβάζει τα εθνικά συμφέροντα η συντεχνία του ΤΕΕ ή εξάρτηση της χώρας από ΗΠΑ, ΕΕ;

Οι απόψεις καταγράφηκαν. Όταν εσύ βλέπεις πρώτιστο το θέμα των ε.δ. σε μια παραγωγικά κατεστραμμένη χώρα και αρνείσαι να δεις πολιτικές ευθύνες τι να σου κάνω εγώ...Τα λόγια περιττεύουν.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχουμε ισότιμα δικαιώματα με τον κάτοχο BEng/BSc/ΕΠΠ 6 τότε μιλάμε για την πλήρη κατάλυση της ισονομίας μεταξύ πολιτών και καταπάτηση του σημαντικότερου άρθρου του Συντάγματος. Δεν υπάρχει λοιπόν κάτι πιο σημαντικό από αυτό.

 

Και επειδή αργείς πριν σου έλεγαν ότι μπορείς να σπουδάσεις οτιδήποτε αλλά δε σημαίνει πως είσαι υποχρεωμένος να ασκήσεις και το αντίστοιχο επάγγελμα. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως επειδή για οποιοδήποτε λόγο δεν ασκείς το επάγγελμα πρέπει να παραιτηθείς και από την διεκδίκηση των δικαιωμάτων σου.

Edited by stayros
  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

 
 
Για να δούμε...
 
 

:shock:

 

Όσο γι αυτό...

δεν φταίω εγώ. Είναι βέβαιο ότι κάποιοι μπερδεύουν την επιστήμη με την σιγουριά, χωρίς να υπονοώ κάτι για τους συνομιλητές. Ο δρόμος του επιστήμονα είναι δύσκολος και γεμάτος εμπόδια. Η σιγουριά δεν "παίζει" εκεί. Αυτή είναι η απάντηση και στον Giorgos 1987. 

 

 

Ούτε ο δρόμος της ανάληψης της δουλειάς του μπαμπά είναι σίγουρο, ειδικά αν μιλάμε για βιομηχανία. Μπορεί να συμβεί από το ποιο απλό δηλαδή να αυξηθούν οι φόροι να υπάρξει ύφεση και να κλίσει ως και αυτό που ανέφερα περί μη ύπαρξης εμπειρίας. Δεν νομίζω εδώ και ειδικά όσοι γράφουνε που έχουν δουλέψει και κάποια χρόνια να θεωρούν οτι η σπουδή μιας επιστήμης και ο δρόμος του επιστήμονα είναι εύκολος.

Για εμένα το μόνο που κερδίζει κάποιος στην εποχή μας αν πάρει την δουλειά του μπαμπά είναι οτι αποφεύγει την διαδικασία τρεξίματος-αναζήτησης-συνεντεύξεων για δουλειά, οπου σε αυτό το στάδιο μπορεί να ακούσεις οτι θες από τα άτομα που θα σε περάσουν από την διαδικασία επιλογής και πρόσληψης.

Link to comment
Share on other sites

Σαφώς και υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και τις έχουν τα δύο μεγάλα κόμματα ΝΔ-Πασοκ αυτό είναι προφανές δε θεώρησα ότι έπρεπε να το σχολιάσω (γιατί δεν είναι το θέμα μας στη συζήτηση μας) βλέπεις εσύ  όμως λύση σοβαρή & τεκμηριωμένη από κάποιο άλλο πολιτικό χώρο; Αν βλέπεις να μας το πεις! 

Link to comment
Share on other sites

συναδελφε...κυβερνηση που με βαζει να πληρωσω αν καταφερω να βγαλω  10000 ευρω σε ένα χρονο, φορο 2600+1200+650, δηλαδή περιπου 5000!!!!!!!!!!!!!!!, δεν την θελω......

τη στιγμη που 10000 θεωρούνται  από την ιδια κυβερνηση , μισθοι ΄΄πεινας΄΄ για καθαριστριες, μισθωτούς, χωρις να αναφερω καν ενστολους.....

 

σου αντιστρεφω το ερωτημα ....τεκμηριωμένα δεν μπορω να ασκησω το επαγγελμα με αυτους , αρα ας δοκιμασω αλλους;......

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Σαφώς και υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και τις έχουν τα δύο μεγάλα κόμματα ΝΔ-Πασοκ αυτό είναι προφανές δε θεώρησα ότι έπρεπε να το σχολιάσω (γιατί δεν είναι το θέμα μας στη συζήτηση μας) βλέπεις εσύ  όμως λύση σοβαρή & τεκμηριωμένη από κάποιο άλλο πολιτικό χώρο; Αν βλέπεις να μας το πεις! 

 

Το οτι βγαίνει ο Σαμαράς και ο κάθε Σαμαράς ως πρόεδρος κάποιου κόμματος και εξαγγέλει τι θα κάνει δεν σημαίνει οτι αυτά που θα πουν αποτελούν σοβαρή και τεκμηριωμένη λύση. Αυτό μπορεί να το κρίνει καλύτερα μόνο όποιος έχει αρκετές γνώσεις επι των οικονομικών. Το πόσο σοβαρές - τεκμηριωμένες λύσεις έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα το είδαμε, όλο λάθη σε συντελεστές πολλαπλασιαστές και προβλέψεις, εδώ το ίδιο το ΔΝΤ το λέει οτι εφάρμοσε λάθος πολιτικές. Απορώ λοιπόν τι καθόμαστε και συζητάμε για σοβαρές λύσεις. Η ουσία είναι αυτό που είπε ο savvas, δεν ενδιαφέρουν αυτά τον κόσμο αλλά να μειωθούν οι φόροι σε λογικά επίπεδα για την οικονομική κατάσταση που διανύουυμε διότι τώρα είναι δημευτικοί και εξοντωτικοί. Απ' την στιγμή που αυτό δεν αλλάζει δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα δοκιμάζοντας κάποιους άλλους στην διακυβέρνηση.

Edited by Giorgos1987
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.