Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπερβολική κατανάλωση λόγω διαρροής


gatokratoras

Recommended Posts

Παιδιά μια ερώτηση να κάνω με φωναξε ενας γνωστος σπιτι του λογω του ότι παροτι που δε καταναλωνει πολυ ρευμα το ρολοι του γραφει πολλα kw, 1800 το τετραμηνο το καλοκαιρι χωρις θερμοσιφωνα air condition κ.λ.π. Με εφαγε οτι ολοι του ειπαν οτι εχει καπου διαρροη.. Εγω του απαντησα το απλο οτι αν ειχε μες το σπιτι διαρροη θα επεφτε το ρελε. Αν υποφεσουμε οτι δε εχει το σπιτι ρελε και καποια συσκευη εχει διαρροη, οπως η κουζινα. Πως την βρισκεις.. πας στον πινακα και βρισκεις το καλωδιο γειωσης της κουζινας και μετρας με την αμπεροτσιμπιδα αν διαρεεται με ρευμα? Και επισης το κουλο που του ειπαν απο την Δ.Ε.Η οτι λογικα εχει διαρροη απο το ρολοι μεχρι πριν τον γενικο του, εκει τι διαρροη να εχει δε υπαρχει κατι μεταλλικο τριγυρω να ερθει σε επαφη το καλωδιο και να φυγει απο εκει το ρευμα.. Αν ακουμπαγε καποιο καλωδιο με καποιο αλλο θα πεφτε η ασφαλεια.. 

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ οι απορίες και οι εικασίες που γράφεις μπορεί να προέρχονται από την γειτόνισσα την κυρά Κατίνα, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι είναι και δικές σου (εφόσον είσαι ηλεκτρολόγος όπως λες).

 

Αυτό που υποτίθεται λέει η ΔΕΗ εύκολα φαίνεται αν κατεβάσεις τον γενικό διακόπτη και παρατηρήσεις το ρολόι αν γυρίζει.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ εχω τελειώσει το Τ.Ε.Ι αλλα δε το εξασκω το επαγγελμα ακομα, το ρολοι με κλειστο το γενικο γυριζε απειροελαχιστα... ετσι δε μπορουσα να ειμαι σιγουρος οτι υπαρχει διαρροη και αν υπαρχει να ευθυνεται για τοσο μεγαλη διαφορα καταναλωσης. Και επισης δε ζητησα καποιον επιστημονα σα και σενα να μου κανει κριτικη αλλα καποιον να μου λυσει μια απορια, αν η απορια μου δε ειναι του επιπεδου σου μπορουσες να μην ασχοληθεις και να μην απαντησεις..

Link to comment
Share on other sites

Το σπίτι έχει ρελέ που λειτουργεί?

 

Πόση περίπου είναι σύμφωνα με το γνωστό σου η παραπάνω κατανάλωση?

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

πριν λιγο καιρο πηγα σε ενα σπιτι φιλου που μου ελεγε οτι ο λογαριασμος της δεη του ερχετε φουσκωμενος, το πρωτο πραγμα που εγινε ηταν να κατεβει ο γενικος και να παρατηρηθει το ρολοι (δεν γυρνουσε καθολου), μετα του ζητησα να δω τους φουσκωμενους λογαριασμους, του ζητησα να δω και προηγουμενους.....................................και η λυση βρεθηκε, τρια εκκαθαριστικα πισω δηλαδη 12 μηνες πριν ειχε κανει διακανονισμο στη δεη και του ερχοταν ενα ποσο καθε φορα.........του εξηγησα πως διαβαζουν τους νεους λογαριασμους της δεη και ολα καλα..........δες τους προηγουμενους λογαριασμους......1800 κιλοβατορες δεν ειναι πολλες....γιατι μπορει να μην αναβει θερμοσιφωνο ή αρκουδισιον , αλλα μπορει να αναβει θερμοπομπους, ξερεις ποσοι την πατησαν που τους ελεγαν για να τους αγορασουν, οτι δεν καινε........και μετα εκλαιγαν. αυτα, απο εμενα ελπιζω να μην σε κουρασα.  

Link to comment
Share on other sites

έχετε δει ποτέ τι συμβαίνει όταν υπάρχει διαρροή ρεύματος ? σίγουρα όχι .

 

πόσα ψυγεία κ καταψυκτες έχει ο γνωστό σου?  Πότε τους έκανε σερβις τελευταία φορά?

 

αυτά τα 2 εάν έχουν χάσει υγρά δουλεύουν σαν παλαβα κ γράφουν  υπερβολικές kwh. Υπάρχει κ η περίπτωση να γράφει παραπάνω kwh  το ρολόι της ΔΕΗ αυτό το τσεκάρεις με μια  αντίσταση  που γνωρίζεις πόσα kw είναι .

για όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν κάτι τέτοια μαραφέτια που κάνουν παπάδες, δεσποτάδες, αρχιμανδρίτες, κλπ

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε το ποιο εύκολο που μπορείς να κάνεις είναι να αμπερομετρήσεις το θερμοσίφωνα του γνωστού σου να τον αφήσεις αφού έχει κρύο νερό να δουλέψει μίση ή μία ώρα και να κάνεις τoν γνωστό πολλαπλασιασμό P=.............Κwh

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.