Μετάβαση στο περιεχόμενο

MSc Μεταλλικές Κατασκευές


 

Recommended Posts

Στην Ελλάδα όντως είναι δύσκολο. Αποσυνδεδεμένοι δεν είναι καθόλου αρκετοί από αυτούς τουλάχιστον.

Απλά για εύρεση εργασίας θα βοηθήσουν τους διδακτορικούς τους και μόνο και αυτούς άμα....

Link to comment
Share on other sites

Εγώ από τη μικρή μου εμπειρία που έχω αποκομίσει από συζητήσεις με καθηγητές, η πλειοψηφία αυτών δεν έχει ιδέα από το τι γίνεται στον κατασκευαστικό τομέα εκτός σχολής. Ακόμα και την J&P έχει τύχει να μην ξέρει καθηγητής Οργάνωσης και προγραμματισμού έργων που είναι στη σχολή 5 χρόνια.

Edited by mpalie
Link to comment
Share on other sites

Σωστό κι αυτό.

Μιλάω όμως για καθηγητές μεταλλικών κατασκευών που από ότι κατάλαβα κάποιοι είναι βαθιά χωμένοι σε εταιρείες και σε δουλειές

(πχ Βάγιας ΕΜΠ)

Link to comment
Share on other sites

Απλά κατά την άποψη μου αυτό είναι το πρόβλημα στα ελληνικά πολυτεχνεία. Παρέχουν μεν πολύ δυνατές θεωρητικές γνώσεις αλλά από πρακτική άποψη μηδέν.

Link to comment
Share on other sites

Και είναι πρόβλημα που παρέχουν πολύ δυνατές θεωρητικές γνώσεις??!!.....

Ευχής έργον είναι!! Και όλοι οι αποφοιτήσαντες από τα ελληνικά πολυτεχνεία μπορούμε πολύ εύκολα να διαπιστώσουμε (προφανώς όσοι ασχοληθήκαμε σοβαρά με το διάβασμά μας) τι ξέρουμε και πόσα απίδια πιάνει ο σάκος, με μια περατζάδα μας από το εξωτερικό και τη σύγκριση με αποφοίτους από άλλα τριετή και τετραετή προγράμματα. Ακόμα και το αντίστοιχο M.Sc. των ξένων πολυτεχνικών σχολών (που είναι 4 ή 5 έτη) και πάλι μπροστά είμαστε σε γνώσεις!...

Ακολουθούμε τις παλιές Γερμανικές σχολές των πολυτεχνείων, και για αυτό χτίζουμε πολύ γερές βάσεις και μπορούν να μας σεβαστούν ως Μηχανικούς. Και γι' αυτό δεν σηκώνω κουβέντα, γιατί έχουμε πάμπολλες αποδείξεις και στην "παλαίστρα" που λέγεται εξωτερικό....

Μη κοιτάτε εδώ μέσα που παίζουμε εντός έδρας με τις δουλειές που δεν υπάρχουν....

Και αυτή η σύνδεση μεταξύ θεωρίας και πράξης στα δικά μας ακαδημαϊκά περιβάλλοντα, ναι είναι ένα θέμα, αλλά κάποιον που τον τρώει η ψυχή του να μάθει, άμα αποκτήσει καλές θεωρητικές βάσεις, θα ψάξει από μόνος του και στο τέλος θα μάθει...

Κι άμα έχει την κατανόηση της θεωρίας από πίσω, δεν το ξεχνάει ποτέ.....

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως το πρόβλημα δεν είναι μεταξύ θεωρίας και πράξης, αυτό είναι μύθος. Απλά οι δουλειές είναι μοιρασμένες σε τρεις διαφορετικές αγορές: τα τεχνικά γραφεία, τις τεχνικές εταιρείες και τα πανεπιστήμια. Κάθε αγορά έχει διαφορετικό αντικείμενο και απαιτεί τις δικές της γνώσεις που μόνο εμπειρικά τις μαθαίνεις. Τα πανεπιστήμια δε διδάσκουν πώς θα λειτουργήσεις το τεχνικό σου γραφείο, ούτε σου δίνουν προσόντα να προσληφθείς σε μια μεγάλη εταιρεία. Σε προετοιμάζουν να εργαστείς στα ίδια τα πανεπιστήμια και τα λοιπά παρακλάδια του εκπαιδευτικού συστήματος, που κι αυτό πρακτική δουλειά είναι που θέλει την εμπειρία της και δε μπορεί να το κάνει ο καθένας. Για τις άλλες δουλειές σηκώνουν τα χέρια ψηλά και δηλώνουν άγνοια. Δικαιολογημένα ίσως, επειδή το κυριότερο κριτήριο εκεί είναι οι γνωριμίες, οπότε σου λένε ξέχνα το το κανονικό επάγγελμα και κοίτα μπας και μπεις σε κανα ερευνητικό ή ως ωρομίσθιος σε τίποτα κεκ... Κι αν τυχόν υπάρχουν οι γνωριμίες να ξεκινήσεις μια κανονική δουλειά, αυτές οι γνωριμίες θα στη διδάξουν κιόλας.

Edited by georgiosmadonanakis
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι μειονέκτημα οι ισχυρές θεωρητικές γνώσεις, παρόλα αυτά είναι άκρως απαραίτητη και η εξοικείωση με την πράξη. Για παράδειγμα όταν μαθαίνουμε για τις συνδέσεις μεταλλικών πώς γίνεται να σου μείνουν όταν δεν δεις κάποια παραδείγματα; Επίσης μαθήματα επισκευής κατασκευών πώς μπορείς να τα κατανοήσεις αν δε δεις τις ρωγμές που προκαλεί για παράδειγμα η διάβρωση του οπλισμού; Γενικότερα όλα είναι απαραίτητα και σίγουρα είναι δύσκολο να είσαι προετοιμασμένος αποκλειστικά από το πανεπιστήμιο, αν δεν ασχοληθείς και μόνος με όρεξη δεν θα τα καταφέρεις.

Link to comment
Share on other sites

Μα ποιός είπε ότι δε τα βλέπουμε αυτά τα παραδείγματα? γεμάτα είναι τα εργαστήρια με σίδερα και ρηγματωμένα δοκίμια. Εγώ κι ας μην είμαι δομοστατικός είχα μπουχτίσει από τέτοια και δεν αισθάνομαι καθόλου άσχετος. Όλοι μας εξεταστήκαμε στην αναγνώριση ρωγμών και λοιπών αστοχιών σκυροδέματος και όσοι πήραν εργαστηριακή διπλωματική κάνανε και κατασκευές με τα χέρια τους. Άλλου είδους πρακτική εξάσκηση μας λείπει: αυτή της εξοικείωσης με το ΚΛΙΜΑ μιας τεχνικής εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.