Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα... ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα


Engineer

Recommended Posts

Συγνώμη μήπως είσαι 16 χρονών και ήρθες για να μας κάνεις πλάκα; Γράφεις και με ονοματεπώνυμο και οφείλω να είμαι λίγο συγκρατημένος αλλά τόση έλλειψη σοβαρότητας είχα καιρό να δω. Εκτός και αν είσαι ο μόνος ΠΜ που τελείωσε χωρίς να κάνει μαθηματικά. Δεν εξηγείται αλλιώς.

 

Καταλαβαίνεις αγόρι μου ότι παραπάνω αναφερω 57 μαθήματα. 57! Και μου λες ότι έκανα λάθος σε 2-3. Να σου χαρίσω και ένα; Έκανα λάθος σε 4 μαθήματα. 53 μαθήματα έναντι 4! Έχεις κάνει το 7,5% των μαθημάτων του Μηχανικού Περιβάλλοντος και θεωρείς, με το παρών σύστημα, σωστό και δίκαιο να έχεις τα ίδια δικαιώματα στα περιβαλλοντικά με αυτόν;! Το καταλαβαίνεις ότι έτσι απαξιώνεις 5 χρόνια σπουδών σε Πολυτεχνείο; Πως μπορεί να σε πάρει κάποιος σοβαρά μου λες;

 

 

Διότι αν το πάμε έτσι τα περισσότερα από αυτά υπάρχουν και στους πολιτικούς μηχανικούς.

 

Σόρρυ αλλά εδώ λες ξεκάθαρα ανοησίες. Δείξε μου σε κατεύθυνση δομοστατικού που κάνουν τα περισσότερα από αυτά τα μαθήματα.

 

 

Με δεδομένο αυτό που πόσταρες, οι μηχανικοί περιβάλλοντος είναι χειρότεροι από τους πολιτικούς μηχανικούς από απόψεως σκόρπιας γνώσης. Διότι πέρα από πολιτικοί μηχανικοί είναι και μηχανολόγοι, ηλεκτρολόγοι, χημικοί, γεωπόνοι κλπ. Χωρίς όμως ουσιαστική υποδομή σε καμία από αυτές τις επιστήμες. Όλοι αυτοί οι τίτλοι παραπέμπουν σε μάλλον σεμιναριακά μαθήματα παρμένα από άλλα προγράμματα σπουδών.

 

Είσαι και μία ΑΔΙΠ από μόνος σου για να κρίνεις ολόκληρο πρόγραμμα σπουδών βλέπω. Τι να πω, ρε παιδί μου. Μπράβο...

 

Και όσο για το off topic μάλλον είμαστε εντελώς on topic. Γιατί τα ΤΕΙ παρόλο που έχουν αναγνωριστεί από το 2001 ως ΑΕΙ, παρόλο που στις εκθέσεις τις ΑΔΙΠ αναφέρονται θετικά για την ποιότητα του προγράμματος σπουδών η απόδοση ΕΔ αργεί παράνομα εδώ και 30 χρόνια. Και αυτό γιατί υπάρχει μία κάστα μηχανικών, οπως φαίνεται και από τη κουβέντα μας, που με βάση τους νόμους του 1934 ζουν εις βάρος των άλλων και αυτό δε θέλουν να αλλάξει με τίποτα. Σε κάποιες νέες ειδικότητες τους έχουν λεηλατήσει τα δικαιώματα, στους ΤΕ προσπαθούν με τη συνεχή συκοφαντία να μη γίνει γνωστό πόσο αξιόλογους μηχανικούς εκπαιδεύουν. Για το πρώτο δε ξέρω τι θα γίνει, ελπίζω να αλλάξει πάντως. Για το δεύτερο, η αλλαγή της επίσημης ονομασίας από ΤΕΙ σε ΑΕΙ ΤΤ είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Edited by stayros
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 302
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δείξε μου σε κατεύθυνση δομοστατικού που κάνουν τα περισσότερα από αυτά τα μαθήματα.

 

Μα και στη δική σου περίπτωση όλοι οι φοιτητές, όλων των τομέων τα διδάσκονται όοοολα αυτά τα μαθήματα?

 

Επίσης δεν ξέρω αν το αίτημα των μηχανικών περιβάλλοντος είναι να έχουν την αποκλειστικότητα των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την αποκλειστικότητα σε οτιδήποτε σχετίζεται με απόβλητα ή την αποκλειστικότητα σε θέματα σχεδιασμού έργων που τροποποιούν το περιβάλλον, ή όλα μαζί. Διότι σιγά σιγά μαζεύονται πολλά και η κατάσταση θυμίζει πολιτικούς μηχανικούς σε ενισχυμένη έκδοση. Εμένα προσωπικά αυτό δε με ενοχλεί καθόλου, αλλά αντίκειται με τις δικές σας απόψεις περί εξειδίκευσης.

 

Δέχομαι τον προβληματισμό σου αλλά το τόπικ έχει θέμα τα "νέα.. αεϊ τεχνολογικού τομέα", άρα από όλα όσα σε απασχολούν, εδώ μιλάμε μόνο για ένα πράγμα. Υπάρχει ένα πρόσφατο θέμα ειδικά για τους ΠΜ, όπου μπορείς να τα γράψεις όλα αυτά και να βρεις κι άλλους συνομιλητές.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.