Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εισπρακτικό πραξικόπημα μαζικής οικονομικής εξόντωσης των μηχανικών


agios

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 74
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Eίναι απλό Faethon...

 

Kάνεις delete το attachment και περιμένεις το επόμενο e-mail. :wink:

 

Το δούλεμα που μας κάνουν μας αξίζει απολύτως. Καθόμαστε και κοιτάμε!!!

Edited by Παπα-Mike
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, επειδή δεν έχω μεγάλη εμπειρία στο χώρο, ήθελα να ρωτήσω τι κάνουμε με το θέμα των αναδρομικών τελικά... παράδειγμα εγώ από την εφορία δεν μπορώ να πάρω την επιστροφή φόρου αν δεν εξοφλήσω/συμψηφίσω τα αναδρομικά. Μπορώ να επικαλεστώ την απόφαση από την συνεδρίαση του ΔΣ; Γνωρίζετε στην περίπτωση που δεν τα πληρώσω αν θα έχω πρόβλημα και με πληρωμές από δημόσιο (σύμβαση έργου που έχω με κάποιο Δήμο); ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Φορολογική ενημερότητα παίρνεις κανονικά (τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα)

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να πληρωθούν με ότι αυτό συνεπάγεται σε αντίθετη περίπτωση...Το θέμα είναι να μην φτάσουμε εκεί, που μάλλον φτάσαμε δια την σιωπή μας. Οπότε θα πληρώσουμε και θα πούμε και ένα τραγούδι (τουλάχιστον αυτοί που έχουν, γιατί αυτοί που δεν έχουν....έτσι και αλλιώς δεν πληρώνουν ούτε τα κανονικά)

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει και άλλη μια λύση αλλά δυστυχώς θέλει απόλυτη ομοφωνία για να λειτουργήσει, πράγμα που το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο:

Να αυξηθούν οι αμοιβές των μηχανικών κατ'αντιστοιχία των αυξήσεων της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών.

 

Το "ότι έχει να δώσει ο πελάτης" είναι ατάκα των μεσιτών, όχι των μηχανικών.

 

Ενδεικτικά αναφέρω το ΠΕΑ.

Όταν κάποιος θέλει να νοικιάσει ένα κατάστημα και ζητάει ΠΕΑ, θεωρώ αυτονόητο πως

1. έχει ήδη βρει τον ενοικιαστή

2. θα έχει ενοικιαστή για τα επόμενα 12 χρόνια καθώς αυτή είναι η διάρκεια μισθωτηρίου για εμπορική χρήση. Στην περίπτωση που φύγει ο ενοικιαστής πρέπει να καταβάλλει τουλάχιστον 6 ενοίκια, συνεπώς εξασφαλίζει τα χρήματα του ΠΕΑ και με το παραπάνω.

3. Το κόστος του ΠΕΑ είναι αμελητέο σε σχέση με το κέρδος του ιδιοκτήτη. Ένα μικρό κατάστημα σε μη κεντρικό δρόμο θα του αποδώσει στην δεκαετία πάνω από 30.000€ (με 300€ ενοίκιο μείον 10% φόρο ενοικίου), δεν πιάνει η δικαιολογία "δεν έχει". Σε πολλές περιοχές τα ενοίκια είναι πάνω από 1000€, ακόμα και στην επαρχία. δηλαδή ο ιδιοκτήτης θα βγάλει πάνω από 120.000€ κατά την διάρκεια του ΠΕΑ.

 

Αντίστοιχα ισχύουν και για την τακτοποίηση. Οι περισσότεροι που έχουν μπει στην διαδικασία το κάνανε για να κάνουν συμβόλαια, άρα το κέρδος τους είναι τουλάχιστον εξαψήφιο και πιθανόν και επταψήφιο.

 

Θα πρέπει βέβαια παράλληλα να γίνει και ενημέρωση των ιδιοκτητών σχετικά με την χρησιμότητα της δουλειάς μας.

Πάει ένας σωστός ηλεκτρολόγος ο οποίος παίρνει κανονικά μετρήσεις για μια ΥΔΕ και δίνει προσφορά 250€ και πάει ένας άλλος που δεν παίρνει μετρήσεις και παίρνει 150€. Μέχρι να πεθάνει από ηλεκτροπληξία κάποιος ο ιδιοκτήτης δεν ξέρει την διαφορά, θα πρέπει να ενημερωθεί πλήρως για να προτιμήσει τον πρώτο.

Για τα ΠΕΑ πρέπει να κατανοήσει ο κόσμος πως δυο κτήρια ίδιου εμβαδού, με την ίδια χρήση έχουν κατανάλωση ανάλογη με αυτή που αναγράφεται στο ΠΕΑ, συνεπώς το ΠΕΑ δεν είναι ένα χαράτσι αλλά ένα πιστοποιητικό που αναβαθμίζει την αγοραστική αξία ενός "ενεργειακά καλού" κτηρίου.

 

Το ΤΣΜΕΔΕ, οι φόροι και τα λοιπά έξοδα δεν πρόκειται να μειωθούν.

Λιγότεροι δεν θα γίνουμε, και άλλη δουλειά να κάνουμε θα συνεχίσουμε να έχουμε το γραφείο μας για το τυχόν πελατολόγιο που έχουμε.

Η αύξηση των αμοιβών είναι μονόδρομος. Όποιος νομίζει πως έχω άδικο, ας μου το θυμίσει αν δεν έχουν ανέβει οι αμοιβές το πολύ σε 5 χρόνια (οι αμοιβές, όχι το κέρδος μας. Αυτό δύσκολα θα ανέβει).

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

Δεν γίνονται αυτά που λες, όχι μόνο γιατί δεν υπάρχει ομόφωνη ας το πούμε πορεία, αλλά γιατι έχεις να κάνεις με μία διαλυμένη και εξαθλιωμένη αγορά. Η αγοραστική ικανότητα ολοένα και συρρικνώνεται πως θα πας και θα ζητήσεις περισσότερα για να βγάλεις τα σπασμένα? Την κοινωνία δεν την ενδιαφέρει αν εσύ έχεις αυξημένες εισφορές και πας έτσι να πατσίσεις...Πάντα θα ψάχνουν τον φθηνότερο ειδικά για άχρηστες γραφειοκρατικές υπηρεσίες

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν πάμε με αυτή την λογική τότε όσοι αντέξουν οικονομικά θα μείνουν στην αγορά και οι υπόλοιποι απλά τους κάνουν προσωρινά ζημιά σκοτώνοντας τις αμοιβές (σκοτώνω την αμοιβή = ζητάω αμοιβή κάτω και από τα έξοδά μου).

 

Πολλοί δεν έχουμε ακόμα οικογένεια, έχουμε ιδιόκτητο χώρο και δεν έχουμε δόσεις.

Θεωρείς σωστό να ρίξουμε τις τιμές κάτω από το κόστος μας για να ξεσπιτώσουμε όσους έχουν να συντηρήσουν την οικογένειά τους;

Και έστω ότι κάποιοι το κάνουν αυτό, πως θα τα βγάλουν πέρα όταν θα κάνουν οικογένεια; Αν θα έχουν μάθει τον πελάτη σε σκοτωμένη αμοιβή, πως θα ζητήσουν αργότερα κάτι παραπάνω για να ταΐσουν τα παιδιά τους;

 

Επειδή θέλω να είμαι δίκαιος, όπως έχω συνείδηση της οικονομικής κατάστασης των πελατών έτσι κάνω και με τους συναδέλφους.

Όπως συμμεριζόμαστε τους πελάτες έτσι πρέπει να κάνουμε και με τους συναδέλφους. Το ότι έχει ο κόσμος οικονομικά προβλήματα δεν σημαίνει πως πρέπει να τα απορροφήσει ο κλάδος μας.

1. Επιδοτήσαμε με το κούρεμα των ομολόγων του ΤΣΜΕΔΕ το κράτος/τράπεζες.

2. Επιδοτούμε με τις αυξήσεις του ΤΣΜΕΔΕ τους συνταξιούχους. Αυτοί που πληρώνανε 300€/μήνα θα πάρουν σύνταξη >1.000€ και εμείς που κατά μέσο όρο θα πληρώσουμε 700€/μήνα θα πάρουμε ...

3. Πληρώνουμε επίδομα αλληλεγγύης

4. Στο ΤΣΜΕΔΕ πληρώνουμε και εισφορά για τον ΟΑΕΔ

5. Ένας μηχανικός που δηλώνει σήμερα 15.000€ φορολογητέο εισόδημα πληρώνει τον ίδιο φόρο με έναν μηχανικό που δήλωνε 100.000€ πριν 10 χρόνια.

 

 

Νομίζω είναι αρκετά αυτά, δεν χρειάζεται να επιδοτήσουμε την κοινωνία παραπάνω πληρώνοντας από την τσέπη μας την κάθε δουλειά ούτε στερώντας από συναδέλφους την ευκαιρία να επιβιώσουν.

 

Καλοί άνθρωποι να είμαστε, καλοί μ@@@κες να μην γίνουμε!

  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

Το ΣτΕ όλα αντισυνταγματικά τα βρίσκει εκτος φυσικά από τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών που θα τις επικυρώσει

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.