Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τακτοποίηση εντός απαλλοτρίωσης


Recommended Posts

Γειά σας. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν, πέραν του Ν 4178, υπάρχει κάποιος άλλον νόμος σχετικά με την τακτοποίηση αυθαιρέτων εντός απαλλοτρίωσης. Δε θα το ρωτούσα, αλλά έχω περίπτωση ιδιοκτήτη που επιμένει πως υπάρχει κάποιο νομοθέτημα που δίνει τη δυνατότητα τέτοιας τακτοποίησης, αν και ο ίδιος δεν μπορεί να με βοηθήσει περισσότερο με κάτι συγκεκριμένο. Να συμπληρώσω πως πρόκειται για απαλλοτρίωση διαπλάτυνσης οδού. Επίσης να προσθέσω πως έχω διαβάσει και το Εγγρ. 13417 / 2014, αλλά ο ιδιοκτήτης επιμένει πως υπάρχει κάποιος νόμος ειδικά γι'αυτό το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

εχεις γηπεδο/οικοπεδο

εμβαδου...

υπαρχει κτισμα...εμβαδου...νομιμο/αυθαιρετο

χτισθηκε ....το ετος...

 

εγινε ΠΕ/ΠΤ/απαλλοτριωση...το ετος...προς  διαπλατυνση  "οδου".....[????]

ρυμοτομειται τμήμα/ολοκληρο το κτισμα...

 

[λεω να το πάμε κάπως ετσι ....]

 

τις καλημερες μου

Link to comment
Share on other sites

Πάμε και έτσι , αλλά πρωτού σας βάλω σε κόπο , θεωρώ πως οφείλω να διαβάσω - αν υπάρχει κάποιο επιπλέον νομοθέτημα , όπως ρώτησα - και μετά να σας κουράσω με ό,τι αποροίες έχω :smile: !

Πρόκειται λοιπόν για οικόπεδο εντός οικισμού προ '23 , το κτίριο έχει φτιαχτεί με άδεια , αλλά τοποθετήθηκε με το καλημέρα μέσα στην απαλλοτρίωση ! Η απαλλοτρίωση έγινε τη δεκαετία του '60 και η άδεια βγήκε δύο χρόνια μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ . Περίπου 10 από τα 100 μ2 φτιάχτηκαν μέσα στην απαλλοτρίωση ! Ίσως δεν το αντιλήφθηκαν ίσως έγινε σκόπιμα · δε ξέρω . Πάντως στα σχέδια της άδειας δεν έχει περαστεί καθόλου η απαλλοτρίωση ... Ούτε και στα σχέδια της προσθήκης καθύψος που έγινε το '80 . Σήμερα η απαλλοτρίωση είναι σε ισχύ καθώς δεν έχει καταργηθεί ή τροποποιηθεί . Αυτή τη στιγμή γίνεται αναζήτηση στο ΤΠκΔ για δημοσίευση του ΦΕΚ της παρακατάθεσης .

Αν χρειαστείτε κάτι επιπλέον , πείτε μου . Ωστόσω αν , πέρα των πεπροαναφερθέντων νομοθετημάτων , υπάρχει κάτι επιπλέον , πείτε μου για να του ρίξω και εγώ μια ματιά .

Edited by Techman
Link to comment
Share on other sites

Πριν απαλλοτριωθεί άνηκε στον ιδιοκτήτη; Έγινε παρακατάθεση στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων για την απαλλοτρίωση; αν δεν έχει γίνει παρακατάθεση εντός 18 μηνών από την κήρυξη της απαλλοτρίωσης αυτή θεωρείτε άκυρη.

 

Οι παραπάνω πληροφορίες με κάθε επιφύλαξη

Edited by sito
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Καλησπερα.. εχω διορωφο κτισμα εκτος σχεδιου με προσωπο σε επαρχιακη οδο  στο οποιο πρεπει να γινει οριζοντια ιδιοκτησια..το κτηριο βρισκεται εκτος απαλλοτριωσης κανονικα. Εντος του οριου απαλλοτριωσης εχει κατασκευαστει τμημα στεγαστρου και περιφραξη..μετα απο σχετικη ερευνα εχω καταληξει οτι και το στεγαστρο και η περιφραξη εχουν κατασκευαστει μετα την απαλλοτριωση.

 

μπορω να τακτοποιησηω το υπολοιπο κτηριο και το τμημα του στεγαστρου που βρισκεται εκτος οριων απαλλοτριωσης και να αφησω το υπολοιπο εκτος ρυθμισης? ..ευχαριστω 

Edited by Patrick
Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και μπορείς. Άλλωστε η απαλλοτριωμένη έκταση στην οποία υπάρχει το στέγαστρο και η περίφραξη δεν ανήκει στον ιδιοκτήτη και έτσι αφενός δεν έχει το δικαίωμα ρύθμισής τους, αφετέρου δεν επηρεάζουν το ακίνητο στο οποίο θα συσταθεί οριζόντια ιδιοκτησία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.